Welke klus moet worden gedaan?
Elektricien boeken via Zoofy
Elektricien Kosten elektricien

Kosten elektricien

dinsdag 11 juni 2024

 

Als je een elektricien nodig hebt, is het wel zo handig om te weten wat de kosten van een elektricien per uur bedragen. Zo weet je wat je mag verwachten! Om die reden hebben wij voor jou hieronder een handig overzicht gemaakt. Weet je niet goed of je wel beroep kan doen op een elektricien? Dan kom je ook dit te weten in het artikel. Je krijgt namelijk een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden van een elektricien. Lees dus snel verder als je je goed wilt voorbereiden!

Boek een elektricien

Waarvoor kan je beroep doen op een elektricien?

Voordat je beslist om een elektricien in te huren, is het belangrijk om te weten of je er wel degelijk beroep op kan doen. Een elektricien doet namelijk veel, maar houdt zich niet bezig met alles wat met elektriciteit te maken heeft. Wanneer je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij defecte apparatuur, zoals een kapotte wasmachine, kan een elektricien je niet helpen. In dat geval doe je beter beroep op een witgoedmonteur.

De situatie is anders indien dit apparaat voor storingen in het elektriciteitsnetwerk zorgt. Dan dien je wel een elektricien te contacteren om je stroomnetwerk te herstellen. Hij of zij repareert dan wel niet de apparatuur die de storing veroorzaakt.

Wanneer is een elektricien dan wél de juiste keuze?

Een elektricien herstelt, installeert en onderhoudt alles in betrekking tot je elektrische installatie. Hij of zij kan bijvoorbeeld een volledige nieuwe installatie voor je aanleggen, je oude installatie vernieuwen, groepenkasten plaatsen of aanpassen, verlichting aanleggen en nog enkele klusjes uitvoeren.

Handig om te weten: de meeste elektriciens hebben hun eigen specialiteiten. Je kiest dus best voor een professional die gespecialiseerd is in het klusje dat je wilt laten uitvoeren.

Kosten elektricien

Boek een elektricien

Wat kost een elektricien?

Je weet ondertussen wanneer je beroep kan doen op een elektricien, maar wat bedragen de kosten van een elektricien per uur nu precies? Deze prijzen zijn uiteraard afhankelijk van professional tot professional, maar gemiddeld gezien kan je rekenen op kosten van rond de 69 euro per uur. Dit is dan wel voor een goede elektricien.

Er zijn namelijk elektriciens die je nog heel wat minder aanrekenen, maar deze beschikken meestal niet over de nodige certificaten of diploma's. Het is belangrijk om hiernaar te vragen, want bij het uitzoeken van een elektricien neem je beter geen risico. Hieronder een overzicht van de kosten van een elektricien naargelang het type.

Prijsbepalende factoren elektricien kosten

Er zijn nog een aantal andere factoren die van invloed zijn op de kosten van een elektricien per uur. We bespreken ze hieronder, zodat je een goed overzicht krijgt van wat je precies moet betalen!

Soort klus

Er zijn verschillende soorten klussen die je door een elektricien kan laten uitvoeren en de prijs hangt natuurlijk af van welk klusje er gedaan moet worden. Hoewel de meeste elektriciens een uurloon aanrekenen, is het handig om ook een prijsoverzicht per project te hebben. Je weet namelijk niet altijd hoe lang een bepaalde klus duurt. Daarom hebben we de prijzen per klus voor jou hieronder in een tabel geplaatst!

Elektricien kosten per klus

Elektriciteit aanleggen (complete woning)  1.500 en 2.000 euro
Verlichting aanleggen  540 en 780 euro
Meterkast aanleggen of vervangen (meer dan 4 groepen)  485 en 660 euro
Stopcontact aanleggen in een ruimte  55 en 80 euro
Aardschakelaar aansluiten of vervangen  115 en 165 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een elektricien

Extra opties

In sommige gevallen betaal je meer voor de elektricien, omdat je extra klusjes moet laten uitvoeren, zoals frezen. Dat is het geval wanneer je bijvoorbeeld stopcontacten laat vervangen of elektra laat aanleggen. Het frezen in de muren om de bedrading weg te werken kost je dan extra.

Het gaat wel niet over een grote meerprijs. Als een elektricien bijvoorbeeld minder dan 2 meter in gips of cellenbeton freest, kost dit je ongeveer 10 euro extra en als de professional minder dan 2 meter in vast beton freest, kost dit je 15 euro extra.

Bespaar niet op de kosten van een elektricien

De kosten van een elektricien zijn niet laag. Zeker niet als je kiest voor een ervaren vakman die ook erkend is. Toch is het belangrijk dat je niet bespaart op de elektricien prijzen. Het werken aan elektricien vereist namelijk de nodige kennis en komt niet zonder risico's. Het is belangrijk dat de vakman daar goed op de hoogte van is.

Het zelf proberen oplossen van je elektriciteitsproblemen is al helemaal uit de kwestie, want als je er geen ervaring mee hebt, kan het brand veroorzaken. Om nog niet te spreken over het directe gevaar dat het voor jou kan meebrengen. Maar kiezen voor een vakman die niet gecertificeerd is, kan al even gevaarlijk zijn. Vraag daarom altijd naar de diploma's voordat je beroep doet op een elektricien.

Neem geen risico, kies voor een kwalitatieve elektricien van Zoofy

Wil je geen enkel risico nemen? Kies dan voor een elektricien van Zoofy. Wij zijn namelijk erg kieskeurig bij het toelaten van vakmannen op onze site. We werken dus alleen maar met erkende professionals die voorzien zijn van de nodige diploma's. Zo kan jij altijd vertrouwen op een veilig en kwalitatief resultaat!

Een ander voordeel van kiezen voor een vakman van Zoofy is dat je ook eenvoudig de beste professional uit je buurt vindt. Dit doe je door slechts enkele gegevens in te vullen. Doordat je automatisch doorgestuurd wordt naar de dichtstbijzijnde vakman, hoef je bovendien nooit voorrijkosten te betalen!

Boek een elektricien

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code