Zoek hier je klusje
thermostaat installeren
CV Monteur

Hoeveel kost een ​thermostaat installeren

donderdag 17 juni 2021

Kosten voor het installeren van een thermostaat calculator

De kosten voor het installeren of aansluiten van een thermostaat variëren van €302 - €363 per thermostaat. Uw werkelijke prijs is afhankelijk van de grootte van de opdracht, de voorwaarden en de gewenste afwerkingsopties.
Standaard service Aantal stuks Laag hoog
Gemiddelde per thermostaat :   € 302 € 363
Gemiddelde voor dit type project:   € 303 € 363
Schatting: € 333
Thermostaat Kosten: € 80 € 93
Thermostaat Arbeid, Basis 3 UUR € 218 € 265
Thermostaat Klus Benodigdheden € 4 € 5

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een CV monteur

Installeer een thermostaat : de gemiddelde kosten

De gemiddelde kosten voor het installeren van een thermostaat bedraagt € 85,14 per thermostaat, met een bereik tussen €80 en €95. De totale prijs voor arbeid en materialen per thermostaat is €327,32 met een bereik tussen €297,68 en €356,96. De werkelijke prijs is afhankelijk van de locatie, taakomvang, omstandigheden en gewenste afwerkingsopties.
Kosten Om Een ​​Thermostaat Te Installeren
Gem. Materiaalkosten per thermostaat € 85
Gem. Kosten ( arbeid en materialen ) voor 1 thermostaat € 327
kostenbereik ( arbeid en materialen ) voor 1 thermostaat € 297 - € 356

Thermostaat prijzen per soort

Voorbij zijn de dagen dat je enige keuze voor een nieuwe thermostaat een ronde metalen eenheid was met een wieltje dat je handmatig draaide om de temperatuur te veranderen. Tegenwoordig hebben we veel meer keuzes met veel meer (slimme) functies van gemiddeld € 15 tot € 300 of meer. Met extra functies komen extra kosten. Hier zijn een paar factoren die van invloed zijn op de kosten van het installeren van een nieuwe thermostaat.

Thermostaat prijzen, voor- en nadelen
Type Kosten Voor-en nadelen
Mechanisch/handmatig € 15 - € 35 - Laagste kosten
- Niet programmeerbaar
- Bevat kwik
- Niet-programmeerbare elektronische € 20 - € 50 - Relatief lage kosten
- Digitale uitlezing
- Handmatig bediend
Programmeerbare elektronische € 20 - € 150 - Gemakkelijk af te lezen display
- Automatische aanpassing
- Duurder
- Beperkte vooraf ingestelde programma's
Slim €200 - €300+ - Beheer op afstand
- Automatische programma's
- Besparingen op lange termijn
- Duurste
- Moeilijker te installeren
- Vereist wifi Wi

Mechanische/handmatige/niet-programmeerbare thermostaatkosten

Voor de laagste prijs van € 15 tot € 35 per stuk , kun je nog steeds de ouderwetse, handmatige stijl van thermostaat krijgen die volledig functioneert door een kleine naald naar links en rechts te bewegen om de temperatuur te selecteren. Hoewel deze vaak voorkomen, worden ze geleidelijk buiten gebruik gesteld omdat ze kwik bevatten.

Dit is uw goedkoopste optie, maar heeft ook de minste functies. Net als een lichtschakelaar moet deze handmatig worden in- en uitgeschakeld. Je moet hem ook omschakelen van verwarmen naar koelen en omgekeerd.

Kosten niet-programmeerbare elektronische thermostaat

Voor een iets hogere prijs van € 20 tot € 50 per stuk, kun je een elektronische en programmeerbare thermostaat kopen waarmee je verwarmings- en koelingsopties kunt instellen, maar die weinig andere functies heeft. Hoewel het nog steeds handmatig moet worden in- en uitgeschakeld en geschakeld, kan het digitale display het gemakkelijker maken om een ​​specifieke temperatuur te selecteren.

Elektronische programmeerbare thermostaten

Tot voor kort waren dit de meest geavanceerde en dure opties die beschikbaar waren voor € 20 tot € 150. Functies omvatten de mogelijkheid om verwarmings- en koelingsopties in te stellen en temperaturen te programmeren volgens vooraf ingestelde weekdag-, weekend- en weeklange programma's. Veel van deze modellen kunnen meerdere programma's voor dagen achter elkaar hebben ingesteld. Deze componenten helpen bij het beheersen van de kosten. Ze kunnen oplichten voor gemakkelijke toegang in het donker. En veel van de nieuwste modellen hebben touchscreens.

Slimme Thermostaat Prijzen

Nu bijna iedereen een smartphone heeft, is de thermostaattechnologie voor thuis en op het werk geüpdatet met modellen die op afstand kunnen worden bediend. Deze "slimme" thermostaten zijn aanzienlijk duurder dan andere opties en kosten € 130 tot € 300 of meer. Nieuwe eenheden met extra functies komen regelmatig op de markt en kunnen een nog hoger prijskaartje hebben.

Sommige geavanceerde apparaten zijn niet alleen slim, maar kunnen ook uw voorkeuren 'leren'. Dit biedt de voordelen van een programmeerbare unit zonder dat de gebruiker deze hoeft in te stellen. Functionele opties zijn eindeloos en worden automatisch ingesteld op basis van hoe u het gebruikt. Deze apparaten zijn echter het meest geschikt voor huiseigenaren met een consistent schema, omdat consistentie ervoor zorgt dat geprogrammeerde temperaturen nauwkeurig de voorkeuren van de huiseigenaar weerspiegelen. De juiste slimme thermostaat voor je huis selecteren zal afhangen van uw voorkeuren.

Deze kunnen ook worden verbonden met Wi-Fi om op afstand te worden bewaakt, ingesteld en/of beheerd vanaf elk apparaat met internet. De meeste high-end apparatuur "communiceert" ook met de verwarmings- en koelsystemen die ze aansturen. De bedrading voor deze systemen is geavanceerder, maar het extra werk brengt extra voordelen met zich mee, zoals hulp bij het oplossen van problemen en onderhoudswaarschuwingen.

Door deze eigenschappen kan een slimme thermometer: bespaar zowel energie als geld. Volgens een onderzoek van één fabrikant kunnen huiseigenaren met een slimme unit 10 tot 15% (€ 131 tot € 145) per jaar besparen op hun verwarmings- en koelingskosten.

Boek een CV monteur

Installatie- of vervangingskosten van de thermostaat aansluiten

De meeste elektriciens kunnen een huis-, appartement- of bedrijfsthermostaat in twee uur of minder installeren of vervangen tegen een tarief van € 65 tot € 100 per uur voor totale arbeidskosten van minder dan € 200. Of u nu kiest voor een modern, digitaal model of een eenvoudig, handmatig model, de installatiekosten zullen niet wezenlijk verschillen. Het blijft een elektrische klus, welk type je ook kiest.

Als je nodig hebt meerdere eenheden geïnstalleerd in uw huis, vraag uw pro wat de prijs zou zijn om ze in één keer te plaatsen. Hoewel de totale kosten hoger kunnen zijn, zal het tarief per eenheid bijna altijd aanzienlijk lager zijn als een professional maar één keer naar uw huis hoeft.

Omdat er wel elektriciteit bij komt kijken, kun je dit het beste aan een professional overlaten, maar het is een redelijk eenvoudige elektrische procedure en mag niet erg duur zijn. Huiseigenaren met elementaire elektrische kennis of ervaring kunnen ervoor kiezen om zelf een thermostaat te installeren of te vervangen. Vervanging is gemakkelijker dan een nieuwe bedrading, omdat de bestaande draden al op hun plaats en toegankelijk zijn. U moet altijd de instructies van de fabrikant volgen. Stop met werken en neem onmiddellijk contact op met een professional als u niet zeker bent van uw capaciteiten. Fouten kunnen leiden tot letsel, schade en gevolgen voor de wederverkoopwaarde van uw huis.

Vervangen van de thermostaat

De hoeveelheid tijd die deze klus in beslag neemt, zal de grootste kostenfactor zijn bij het vervangen van een eenheid. Het vereist gewoonlijk reparatie of vervanging van defecte bedrading, het snijden in muren, het repareren van een circuit of het veranderen van de locatie van het apparaat. Arbeidstarieven zullen afhangen van hoe complex het proces uiteindelijk wordt.

Het type model dat u kiest, kan ook van invloed zijn op uw arbeidskosten. Slimme thermostaten die communiceren met HVAC-units vereisen soms extra bedrading om de twee te verbinden, wat meer tijd kan vergen en de arbeidskosten kan verhogen.

De installatiekosten voor nieuwbouw kunnen lager zijn als ze worden meegerekend in het contract met de rest van het elektrische werk van het pand. U kunt ook besparingen zien als uw eigendom deel uitmaakt van een nieuwe ontwikkeling waarbij de aannemer meer dan één taak moet voltooien.

Aantal te installeren of te vervangen

Extra thermostaten betekenen meerkosten voor de units en de installatie. Met extra units kunt u de temperatuur regelen vanaf meerdere locaties in uw huis, appartement of bedrijf, zoals boven- en benedenverdiepingen. Hoewel handig, wordt deze praktijk niet aanbevolen, omdat dit kan leiden tot onjuiste verwarming en koeling. Om verschillende temperaturen in te stellen voor verschillende delen van het huis met behulp van één HVAC-eenheid, hebt u een systeem met meerdere zones met elektronische schotten nodig. Bovenop de prijs van de eenheid(en), moet u rekening houden met materiaal- en arbeidskosten. U moet ook rekening houden met arbeid voor zowel een gelicentieerd HVAC-professional en elektricien, omdat dit werk te ingewikkeld is om zelf te doen.

Als alternatief zijn sommige slimme thermostaten verkrijgbaar met draadloze, op batterijen werkende sensoren, waarmee u ze in verschillende kamers kunt plaatsen. Hierdoor behoudt u een nauwkeurige gemiddelde temperatuur in uw hele huis.

Energiekostenbesparing

Hoewel zowel digitale/programmeerbare als slimme modellen meer kosten dan een handmatige, kan de duurdere versie een huiseigenaar maar liefst € 180 per jaar besparen op energierekeningen. Over het algemeen zult u zich comfortabeler voelen en minder tijd besteden aan het aanpassen van de thermostaat van uw huis of appartement met een digitaal model. Programmeer het voor uw comfort en schema.

Thermostaten voor oven, droger en boiler

Tot de apparaten behoren ook thermostaten. Hoewel deze binnenposten relatief goedkoop zijn, kunnen ze moeilijk te installeren zijn. Bijvoorbeeld, het vervangen van een thermostaat op een boiler kosten tussen € 100 en € 300. Raadpleeg daarom een ​​professional voor: apparaat service en installatiekosten.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code