Regel nu jouw loodgieter

Radiatorkraan vervangen

Vanaf €85 incl. btw

De bovengenoemde prijs is exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Regel direct en zonder gedoe een loodgieter die jouw radiatorkraan komt vervangen. Via Zoofy boek je eenvoudig een vakman wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw loodgieter
40 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Radiatorkraan laten vervangen door een erkende loodgieter

Als je graag wat geld wilt uitsparen, dan is het een goed idee om je radiatorkraan en radiatorknop te vervangen. Een radiatorknop laten vervangen door een thermostatische knop zorgt er namelijk voor dat je energierekening minder snel zal oplopen. Het is dus de investering zeker waard. Maar wat kost een radiatorknop vervangen en hoe moet je doen?

Wanneer de radiatorkraan vervangen

Je radiatorknop vervangen door een thermostaatknop, doe je het best als je geld wilt uitsparen of als je niet in elke kamer dezelfde temperatuur wilt. In sommige ruimtes is het namelijk aangenaam als het wat warmer is. Hiervoor moet je je radiatorkraan vervangen om vervolgens een thermostaatkraan op de radiator te plaatsen. Als je al een thermostaatknop hebt, dan moet je je thermostaatknop vervangen als deze stuk is. Als je thermostatische kraan nog intact is, moet enkel de knop vervangen worden. Ook bij mankementjes aan de radiator kan je thermostaatknop vervangen de ideale oplossing zijn.

Thermostaatkraan vervangen

Boek nu een loodgieter 

Hoe kan je een radiatorkraan vervangen

Een radiatorknop vervangen is niet zo heel erg moeilijk. Maar als je zelf niet zo handig bent, is het beter dat je dit overlaat aan een loodgieter. Een loodgieter gaat dan aan de slag via onderstaand stappenplan!

Stap 1: Installatie uitschakelen

Als eerste stap zal de vakman de installatie uitschakelen. Dit is nodig, omdat hij zo veilig en droog kan werken.

Stap 2: Systeem aftappen en koppelingen losdraaien

Als tweede stap zal de vakman het systeem aftappen. Hij vangt het overtollige water op dat vrijkomt als de oude knop wordt losgedraaid. Het aftappen is noodzakelijk, een radiatorkraan vervangen zonder aftappen is in de meeste gevallen niet mogelijk. Vervangen zonder aftappen kan namelijk enkel als je radiator een model is die hierop voorbereid is.

Stap 3: Thermostaatkraan radiator aansluiten

Vervolgens zal de loodgieter de kraan vervangen. Hij zal de knoppen naadloos aansluiten op de radiatoren.

Stap 4: Installatie aansluiten

Nadat de kraan vervangen is, wordt de installatie weer aangesloten. De cv-ketel wordt met water bijgevuld en het systeem wordt ontlucht.

Wanneer de radiator vervangen

Je radiatorknop vervangen is in sommige gevallen niet de beste oplossing. Soms moet je volledige radiator vervangen worden. Dat kan het geval zijn, als je je interieur wilt vernieuwen en je je oude radiatoren niet meer mooi vindt of als je radiator niet goed hangt of gewoon niet meer naar behoren werkt. Het vervangen van je volledige radiator is natuurlijk heel wat meer werk dan enkel je radiatorknop vervangen. In dat geval kan je het best de hulp van een betrouwbare professional inschakelen!

Tip: Laat ook je cv-ketel onderhouden

Wil je jezelf kosten besparen? Dan is het een goed idee om ook je cv-ketel te laten onderhouden. Goed onderhoud zal ervoor zorgen dat je cv-installatie langer meegaat én dat je geld uitspaart doordat je zuiniger stookt.

Wat is het verschil tussen een radiatorkraan en een thermostatische radiatorkraan?

Wil je de radiatorkraan vervangen? Dan zal je kunnen kiezen tussen een gewone kraan en een thermostatische radiatorkraan. Bij een gewone radiatorkraan regel je handmatig de watertoevoer. Hoe meer je de radiatorknop opendraait, hoe meer warm water in de radiator komt. Een thermostatische kraan werkt net iets anders. Het regelt de warmwaterafvoer op basis van een vooraf ingestelde temperatuur. Je kan deze temperatuur zelf instellen, soms met een getal van 1 tot 5 en soms kan je de exacte temperatuur instellen. Wanneer een ruimte afkoelt, gaat de kraan automatisch open en als de kamer de gewenste temperatuur bereikt, sluit de kraan.

Radiatorknop vervangen of repareren?

Een radiatorknop vervangen is niet altijd nodig, soms kan je ervoor kiezen om je thermostaatknop te laten repareren. Dit doe je het best in het geval de thermostaatknop niet meer goed draait of als er water lekt uit een radiatorkraan. In dat geval wordt de kraan uit elkaar gehaald en zullen de leertjes gecontroleerd worden. Meestal zit de oorzaak daar.

Wat kost een radiatorknop vervangen?

Je thermostaatkraan vervangen komt uiteraard met een prijskaartje, maar doordat je makkelijk individueel de temperatuur kan regelen, zal je uiteindelijk heel wat geld besparen. Bovendien is een thermostaatknop vervangen helemaal niet duur, want het is een klusje die niet zo lang duurt. Over het algemeen kan je rekenen op zo'n 10 tot 40 euro voor de radiatorkraan te vervangen en op 20 tot 60 euro voor een thermostatische radiatorkraan in de plaats te laten monteren. Een radiatorknop vervangen zal je tussen de 85 en 100 euro kosten. Hierbij komen nog de arbeidskosten.

Wat bepaalt de radiator vervangen kosten?

Zoals bij elke klus, zijn ook de kosten van een radiator vervangen afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal de prijs sterk afhangen van het soort kraan dat je kiest. Een thermostatische radiatorkraan kost uiteraard meer dan een gewone radiatorkraan. Maar er zijn nog een aantal verschillen: je kan ook kiezen tussen een rechte of haakse kraan. Soms kan het zijn dat je radiatorkraan vervangen niet noodzakelijk is, maar dat je enkel je radiatorknop moet vervangen. Uiteraard zal je dan ook minder betalen.

Een andere grote factor die de prijs bepaalt is het aantal radiatorkranen dat je zal laten vervangen. Het is wel zo dat de prijs per kraan lager wordt, als je meerdere radiatorkranen laat vervangen. Een gewone kraan vervangen door een thermostaatkraan kost je tussen de 160 en 200 euro, inclusief plaatsen. Meer dan één radiatorkraan vervangen zal je dan voor elke volgende kraan tussen de 20 en 40 euro kosten.

Zelf radiatorkraan vervangen of laten doen?

Een radiatorkraan vervangen of thermostaatknop vervangen is niet zo heel moeilijk. Je hebt het minste werk als je enkel de thermostaatknop moet vervangen. Toch moet je weten hoe je dit moet doen en enigszins handig zijn. Als er iets verkeerd gedaan wordt, dan kan dit zorgen voor heel wat frustraties. Een betrouwbare loodgieter vinden is niet altijd makkelijk, maar gelukkig ben je bij Zoofy terecht gekomen. Op onze site vind je namelijk eenvoudig de beste loodgieter uit je buurt. Je bespaart jezelf op die manier heel wat opzoekwerk én kosten. En dat is altijd mooi meegenomen!

Boek nu een loodgieter

Besparen op je loodgieter doe je eenvoudig bij Zoofy

Een ervaren loodgieter kan al snel heel wat geld kosten. Gelukkig kan je bij Zoofy op een makkelijke manier besparen. Als je je gegevens invult, dan word je automatisch gekoppeld aan de beste loodgieters uit je buurt. Op die manier spaar je voorrijkosten uit!

Andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af