Regel nu jouw loodgieter

Lekkende kraan repareren

Vanaf €85 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1146 loodgieters in jouw regio

Een druppelde kraan veroorzaakt een irritant geluid. Bovendien wordt daardoor heel wat water verspild. De oplossing is vaak zo simpel als een versleten rubbertje vervangen. Maak een afspraak met een loodgieter in de buurt. Meestal is de kraan binnen een uur gerepareerd.

Regel nu jouw loodgieter
962 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Lekkende kraan herstellen

lekkende kraan

Boek nu een loodgieter

Drup, drup, drup, wat een rot geluid. Naast dat een lekkende kraan zorgt voor ergernis, zorgt de kraan voor waterverspilling en loopt je watergebruik op. Al lijken die druppels niet zoveel, die druppelende kraan zorgt voor waterverspilling. Als je dit niet repareert kan dit honderden liters per jaar kosten. Gelukkig is een lekkende kraan eenvoudig zelf op te lossen met een paar simpele stappen. Volg de onderstaande stappen op bij het repareren van een lekkende kraan. Mocht dit niet helemaal lukken dan hebben wij vaak dezelfde dag nog een loodgieter voor jou gevonden! 

Oorzaak lekkende kraan

De oorzaak van een lekkende kraan? Dat zijn vaak de rubbertjes. Er zitten rubbertjes in de kraan die op ten duur gaan verslijten. de kraanleertjes kun je makkelijk vervangen. Maar let op! Er zijn veel verschillende maten. Je doet er dus goed aan om het oude rubbertje mee te nemen naar de bouwmarkt, zodat je snel de juiste vervanging kan vinden. Smeer het nieuwe kraanleertje goed in met kraanvet voordat je hem bevestigt. 

Lekkende keramische kraan repareren

Ho, ho! Voordat je aan de slag gaat met ons stappenplan, check even goed met wat voor kraan je te maken hebt. Een lekkende keramische kraan repareren is namelijk anders dan een gewone lekkende kraan repareren. Hoe je erachter komt met wat voor kraan je te maken hebt? Wij leggen je het uit: Draai allereerst de kraan open. Draai je de kraan in één keer open? Dan heb je een keramische kraan. Je zult dan eerst een keramisch binnendeel aanschaffen om de lekkende keramische kraan te repareren.

keramische kraan

Lekkende kraan kosten 

Benieuwd naar wat de kosten zijn voor een lekkende kraan? Bij Zoofy rekenen onze loodgieters voor een lekkende kraan repareren gemiddeld €120 vaste prijs incl. btw de oplossing is vaak zo simpel als een versleten rubbertje vervangen. Maak een afspraak met een loodgieter in de buurt. Meestal is de kraan binnen een uur gerepareerd. Wil je zo spoedig mogelijk van je lekkende kraan af? Dan kun je voor een kleine meerprijs een loodgieter met spoed boeken. De duurste zijn we zeker niet, ook niet de goedkoopste. We hebben wel gewoon goede vaklui. En goede vaklui verdienen een eerlijk uurtarief, tóch? Je bespaart bij Zoofy op de voorrijkosten. Door de landelijke dekking van Zoofy is er altijd een loodgieter in de buurt die geen voorrijkosten zal rekenen. Onze betrouwbare en vakkundige loodgieters zullen je gelijk een handje helpen en de boel weer netjes achterlaten. Dus verhelp die lekkende kraan en schakel een vakman van Zoofy in. 

Wil je het toch eerst zelf liever proberen om op de kosten te besparen? Volg dan onderstaand stappenplan en wellicht komt de loodgieter in jou naar boven!

Lekkende kraan repareren: een doe-het-zelf stappenplan

Wil je eerst zelf een poging wagen om de lekkende kraan te repareren? De benodigdheden zijn:

 • Een kraanleertje
 • Een kraanpakking
 • Ontkalkingsmiddel
 • Een steeksleutel
 • Een schroevendraaier.
 1. Draai de hoofdkraan van de waterleiding dicht. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de knop van de kraan af trekken. Sommige kraankoppen zitten met een schroefje vast. Schroef deze los. Let wel op de dikte en diameter van de kraan, kranen hebben verschillende maten.
 2. De sierhuls moet losgedraaid worden. Vervolgens schroef je het binnenwerk uit de kraan. Kijk goed of de pakking van het kraanhuis nog in orde is.
 3. Nu mag het leertje verwijdert worden. Draai de schroef of het moertje los om zo het leertje te kunnen verwijderen.
 4. Gebruik ontkalkingsmiddel om de kalkaanslag te verwijderen van de onderdelen.
 5. Monteer het nieuwe leertje
 6. Breng, als het nodig is, de nieuwe pakking aan.
 7. Om het binnenwerk terug in het kraanhuis te schroeven moet je het binnenwerk helemaal open draaien.
 8. Schroef het sierhuls vast en bevestig de knop.
 9. Draai de hoofdkraan weer open 

Tip! Draait de kraan niet makkelijk open, smeer de kraan dan in met watervast kraanvet.

lekkende kraan repareren

Altijd een vakman bij jou in de buurt

Ben je niet zo'n doe-het-zelf held(in)? Onze vakmannen zijn wel helden. Of je nou een lekkende keukenkraan, thermostaatkraan of badkraan hebt, er is niets dat onze vakmannen niet onder handen kunnen nemen. Of heb een grote lekkage in de keuken? Boek dan een loodgieter.

In het geval van spoed nemen we al binnen 20 minuten contact met je op. We laten jou weten of we de loodgieter bij jou in de buurt hebben gevonden die de lekkende kraan kan repareren. Is er niet zo’n haast bij en wil je het toch snel geregeld hebben, ook dat kan. Je kunt de gewenste tijd en datum op de website invullen. Met onze landelijke dekking is er altijd wel een vakman bij jou in de buurt. Dus of je nou een loodgieter in Amsterdam of bij jou in de buurt nodig hebt: er is er altijd eentje om de hoek. Zoek je geen loodgieter? Zoofy heeft voor elke klus in huis een vakman paraat. Last van muizen in huis? We hebben ongediertebestrijding die hier wel kaas van gegeten heeft. Sleutels kwijt? We hebben slotenmakers die een slot of deur gemakkelijk voor je kunnen openmaken. Heb je cv-ketel onderhoud nodig? We hebben cv monteurs die aardig wat toeren maken. Voor elke klus, naar Zoofy dus!

water loopt uit werkende kraan

Boek nu een loodgieter

Naast kranen doet Zoofy ook andere loodgietersklussen. Bekijk ze hier:

Lekkende Wc

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af