Lekkende kraan repareren

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 376 loodgieters bij jou in de buurt

Een druppelde kraan veroorzaakt een irritant geluid. Bovendien wordt daardoor heel wat water verspild. De oplossing is vaak zo simpel als een versleten rubbertje vervangen. Maak een afspraak met een loodgieter in de buurt. Meestal is de kraan binnen een uur gerepareerd.

Nu regelen
564 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 77 klusaanvragen.
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Lekkende kraan

keramische kraaan

Drup, drup, drup, wat een rot geluid. Naast dat een lekkende kraan zorgt voor ergernis, zorgt de kraan voor waterverspilling en loopt je watergebruik op. Al lijken die druppels niet zoveel, die druppelende kraan zorgt voor waterverspilling. Als je dit niet repareert kan dit honderden liters per jaar kosten. Gelukkig is een lekkende kraan eenvoudig zelf op te lossen met een paar simpele stappen. Volg de onderstaande stappen op bij het repareren van een lekkende kraan. Mocht dit niet helemaal lukken dan hebben wij vaak dezelfde dag nog een loodgieter voor jou gevonden! 

Oorzaak lekkende kraan

De oorzaak van een lekkende kraan? Dat zijn vaak de rubbertjes. Er zitten rubbertjes in de kraan die op ten duur gaan verslijten. de kraanleertjes kun je makkelijk vervangen. Maar let op! Er zijn veel verschillende maten. Je doet er dus goed aan om het oude rubbertje mee te nemen naar de bouwmarkt, zodat je snel de juiste vervanging kan vinden. Smeer het nieuwe kraanleertje goed in met kraanvet voordat je hem bevestigt. 

lekkende kraan

Lekkende keramische kraan repareren

Ho, ho! Voordat je aan de slag gaat met ons stappenplan, check even goed met wat voor kraan je te maken hebt. Een lekkende keramische kraan repareren is namelijk anders dan een gewone lekkende kraan repareren. Hoe je erachter komt met wat voor kraan je te maken hebt? Wij leggen je het uit: Draai allereerst de kraan open. Draai je de kraan in één keer open? Dan heb je een keramische kraan. Je zult dan eerst een keramisch binnendeel aanschaffen om de lekkende keramische kraan te repareren.

Lekkende kraan repareren: een doe-het-zelf stappenplan

Wil je eerst zelf een poging wagen om de lekkende kraan te repareren? De benodigdheden zijn:

 • Een kraanleertje
 • Een kraanpakking
 • Ontkalkingsmiddel
 • Een steeksleutel
 • Een schroevendraaier.
 1. Draai de hoofdkraan van de waterleiding dicht. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de knop van de kraan af trekken. Sommige kraankoppen zitten met een schroefje vast. Schroef deze los. Let wel op de dikte en diameter van de kraan, kranen hebben verschillende maten.
 2. De sierhuls moet losgedraaid worden. Vervolgens schroef je het binnenwerk uit de kraan. Kijk goed of de pakking van het kraanhuis nog in orde is.
 3. Nu mag het leertje verwijdert worden. Draai de schroef of het moertje los om zo het leertje te kunnen verwijderen.
 4. Gebruik ontkalkingsmiddel om de kalkaanslag te verwijderen van de onderdelen.
 5. Monteer het nieuwe leertje
 6. Breng, als het nodig is, de nieuwe pakking aan.
 7. Om het binnenwerk terug in het kraanhuis te schroeven moet je het binnenwerk helemaal open draaien.
 8. Schroef het sierhuls vast en bevestig de knop.
 9. Draai de hoofdkraan weer open 

Tip! Draait de kraan niet makkelijk open, smeer de kraan dan in met watervast kraanvet.

lekkende kraan repareren

Altijd een vakman bij jou in de buurt

Ben je niet zo'n doe-het-zelf held(in)? Onze vakmannen zijn wel helden. Of je nou een lekkende keukenkraan, thermostaatkraan of badkraan hebt, er is niets dat onze vakmannen niet onder handen kunnen nemen. In het geval van spoed nemen we al binnen 20 minuten contact met je op. We laten jou weten of we de loodgieter bij jou in de buurt hebben gevonden die de lekkende kraan kan repareren. Is er niet zo’n haast bij en wil je het toch snel geregeld hebben, ook dat kan. Je kunt de gewenste tijd en datum op de website invullen. Met onze landelijke dekking is er altijd wel een vakman bij jou in de buurt. Dus of je nou een loodgieter in Amsterdam of Rotterdam nodig hebt: er is er altijd eentje om de hoek. De duurste zijn we zeker niet, ook niet de goedkoopste. We hebben wel gewoon goede vaklui. En goede vaklui verdienen een eerlijk uurtarief, tóch? Onze betrouwbare en vakkundige loodgieters zullen je gelijk een handje helpen en de boel weer netjes achterlaten. Dus verhelp die lekkende kraan en schakel een vakman van Zoofy in. Zoek je geen loodgieter? Zoofy heeft voor elke klus in huis een vakman paraat. Last van muizen in huis? We hebben ongediertebestrijding die hier wel kaas van gegeten heeft. Sleutels kwijt? We hebben slotenmakers die een slot of deur gemakkelijk voor je kunnen openmaken. Heb je cv-ketel onderhoud nodig? We hebben cv monteurs die aardig wat toeren maken. Voor elke klus, naar Zoofy dus!

lekkende kraan repareren

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af