Regel nu jouw loodgieter

Quooker installeren

Vanaf €149 incl. btw

De bovengenoemde prijs is exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Heb jij een gloednieuwe Quooker aangeschaft en wil jij die graag professioneel laten plaatsen? Via Zoofy regel je eenvoudig een loodgieter de de Quooker vakkundig plaats op jouw keukenblad.

Regel nu jouw loodgieter
99 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Dit kost het gemiddeld om een Quooker te installeren

Je gebruikt op een dag waarschijnlijk vaker kokend water dan je je realiseert. Even een kopje thee zetten, een lekker eitje koken bij de lunch of pasta maken voor het diner, overal heb je heet water voor nodig. Nou kun je natuurlijk een pannetje op het vuur zetten, of de waterkoker pakken, maar er is een veel snellere en handigere manier om aan kokend water te komen. Met een Quooker heb je binnen no time kokend water, gewoon uit je kraan. Ideaal toch?! Niet gek dus dat steeds meer huishoudens kiezen voor het comfort van een Quooker in de keuken. Wil jij ook van het gemak van een Quooker kunnen genieten? Dan vraag je je natuurlijk af wat een Quooker installeren kost en wat er allemaal bij komt kijken. We leggen het je graag uit.

Quooker installeren

Hoe werkt een Quooker?

Voor je over gaat tot een Quooker installeren, wil je natuurlijk wel precies weten wat je in huis haalt. Quooker heeft een aantal verschillende modellen in het assortiment, die allemaal net een beetje anders werken. Zo werkt de Quooker Flex anders dan de Quooker Fusion en kun je met de Quooker CUBE net iets meer dan met de andere modellen. Wat alle Quookers met elkaar gemeen hebben, is de eenvoud waarmee je kokend water uit je kraan kunt halen. Uiteraard zijn ze wel ook allemaal voorzien van veiligheidsmaatregelen, waardoor je nooit per ongeluk heet water uit de kraan zult krijgen. Een kokendwaterkraan bestaat uit twee losse delen. Op het aanrecht heb je de kraan zelf en in een keukenkastje onder de gootsteen zit een reservoir. Dit reservoir is uitstekend geïsoleerd, waardoor het water gemakkelijk op een temperatuur van 110 graden kan worden gehouden. Het reservoir zit aangesloten op de waterleiding, waardoor het zichzelf direct na gebruik weer bijvult. Zo zit jij nooit zonder kokend water. En ook als je warm water wilt, kunnen veel modellen van de Quooker je direct helpen. Het mengt dan het kokende water met koud water, waardoor direct de perfecte temperatuur water uit de kraan komt. Nooit meer wachten op warm water dus.

Boek nu een loodgieter

Wat kost een Quooker installeren?

Quooker installeren kosten? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn er een groot aantal verschillende modellen Quookers, die ook nog in verschillende uitvoeringen komen. Een losse kokendwaterkraan, die je naast je huidige mengkraan installeert, is aanzienlijk goedkoper dan een kokendwaterkraan en mengkraan in één. De precieze kosten hangen dus af van jouw eigen wensen. Ook speelt de indeling van jouw keuken een rol. Niet alleen de kraan, maar ook het reservoir zal geïnstalleerd moeten worden. In sommige keukens gaat dit eenvoudiger dan in andere. Onderstaande tabel geeft een indicatie van wat een Quooker installeren kost. De werkelijke Quooker prijs en de kosten voor een vakman om jouw Quooker te installeren kunnen afwijken.

Wat kost een Quooker installeren?
Werkzaamheden Gemiddelde prijs
 Aankoop Quooker € 900,- tot € 3.000,-
 Installatie Quooker € 150,- tot € 300,-

De voor- en nadelen van een Quooker installeren

De Quooker prijs is nu bekend, maar dan wil je natuurlijk ook nog weten wat de voor- en nadelen van een Quooker installeren zijn. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken of een Quooker installeren ook voor jou de juiste keuze is.

Voordelen

 • Een Quooker is veilig en snel. Je hebt direct kokend water als je het nodig hebt en door de speciale beveiliging verklein je de risico's op een ongeluk. Met heet water moet je natuurlijk altijd goed op blijven passen, maar in tegenstelling tot een waterkoker of pan kan een Quooker niet omvallen. Door de goede isolatie kun je je ook niet aan de kraanuitloop branden. En door de kinderbeveiliging zullen kinderen nooit zomaar heet water kunnen pakken.
 • Met een Quooker bespaar je water. In een waterkoker kook je vaak meer water dan dat je daadwerkelijk gebruikt. Het overschot gooi je vervolgens weg. Zonde natuurlijk! Met een Quooker is die verspilling verleden tijd, omdat je precies de hoeveelheid kokend water uit de kraan haalt die je nodig hebt.
 • Quooker is de kraan die alles kan. Als je voor een Quooker CUBE kiest haal je niet alleen kokend water, maar ook koud, warm en zelfs bruisend water uit dezelfde kraan.
 • Water uit de Quooker is lekker. Door het speciale filter in het reservoir wordt het water gefilterd. Hierdoor vinden veel mensen het lekkerder dan uit een normale kraan.

Nadelen

 • Een Quooker installeren is een flinke investering. Vergeleken met een waterkoker ben je voor een Quooker een stuk meer geld kwijt.
 • Het reservoir van een Quooker neemt veel ruimte in beslag. Vooral als je een keuken met beperkte kastruimte hebt, kan dit een reden zijn om nog eens goed na te denken voor je een Quooker laat installeren.

De duurzaamheid van een Quooker

Over de duurzaamheid van een kokendwaterkraan doen verschillende verhalen de ronde. Feit is dat je door het gebruik van een Quooker minder water zult gebruiken. Je pakt immers precies de hoeveelheid die je nodig hebt, in plaats van dat je de waterkoker met teveel water vult. Ook is warm water er direct, zonder dat je de kraan even door moet laten lopen. En hoewel het misschien energieverspilling lijkt om water constant op temperatuur te houden, heeft het COMBI-reservoir energielabel A. Het houdt door goede isolatie zonder al teveel energie te verbruiken het water op een constante temperatuur. Als je meerdere keren per dag kokend water gebruikt, verbruikt een Quooker niet meer energie dan een waterkoker terwijl je wel water bespaart. Een duurzame keuze dus.

Houd hier rekening mee bij het laten installeren van een Quooker

Als je besloten hebt dat je een Quooker in jouw keuken wil laten installeren, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Zo weet de vakman precies wat hij moet doen, waardoor zowel hij als jij niet voor vervelende verrassingen zal komen te staan.

 • Welke kraan heb je nu? Heb je nu al een Quooker in huis of zit er nu een normale mengkraan in jouw keuken? Dit is voor de vakman belangrijk om te weten, om een inschatting te maken van de benodigde werkzaamheden.
 • Heb je al een Quooker aangekocht? Geef dan altijd door welk type kraan je hebt aangeschaft, of anders welk type kraan je graag zou willen hebben. Voor verschillende typen kranen, zijn verschillende installatiewerkzaamheden nodig.
 • Stuur altijd foto's van de installatieplaats mee. Zo weet de vakman wat hij kan verwachten in jouw keuken. Maak niet alleen foto's van het aanrecht, maar ook van het keukenkastje waar het reservoir geplaatst moet worden.


Als je rekening houdt met bovenstaande punten bij de aanvraag, weet de juiste vakman precies wat jij nodig gaat hebben. Zo kan hij direct met een volledig antwoord reageren op jouw aanvraag. Wel zo makkelijk en snel voor jullie allebei.

Zo gaat een vakman te werk tijdens de installatie

Je hebt een aanvraag gedaan en wil een Quooker laten installeren. Wat kun je dan verwachten tijdens zo'n installatie? De vakman zal een aantal stappen doorlopen om jouw kokendwaterkraan netjes en snel te installeren. Ten eerste zal hij samen met jou de juiste positie voor de kraan bepalen. Sommige kokendwaterkranen moeten naast jouw huidige mengkraan geïnstalleerd worden. Aan welke kant van de mengkraan je het wil hebben, is natuurlijk aan jou. Een kokendwaterkraan die de mengkraan vervangt zal in de meeste gevallen op de plaats van de huidige kraan komen te zitten. Als jullie samen de plaats bepaald hebben, zal de monteur een uitsparing in het aanrechtblad maken, om de kraan naadloos aan te laten sluiten op het blad. Vervolgens zal hij het waterreservoir en de afvoer van de Quooker in het keukenkastje installeren. Het keukenkastje zal hiervoor misschien moeten worden aangepast. Ook zal hij de Quooker aansluiten op de waterleiding. Soms komt het voor dat hij hier een extra aansluitpunt voor moet aanleggen. Hiervoor zal hij, begrijpelijk, extra kosten in rekening brengen. Ten slotte zal de Quooker ook moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

De monteur kan je adviseren of je hiervoor een aparte groep moet gebruiken, of dat een energieverdeler uitkomst biedt. Je wilt natuurlijk niet dat bij gelijktijdig gebruik van de Quooker en de vaatwasser de stoppen doorslaan. Bij installatie van een Quooker Flex verschilt de installatie iets van de andere kranen. Zo moeten de waterslangen op een ander moment worden aangesloten. In de praktijk merk jij hier zelf weinig van.

Boek nu een loodgieter

Boek direct de juiste vakman

Nu je de Quooker prijs kent en weet wat er bij het installeren van een Quooker komt kijken, is het tijd om de juiste vakman voor de klus te boeken. Stuur je aanvraag direct door en wij koppelen je aan de perfecte vakman om jouw Quooker te installeren. Makkelijk en snel, net als een Quooker!

Andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af