Regel nu jouw loodgieter

Lekkage opsporen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2401 loodgieters in jouw regio

Lekkage opsporen? 2.500+ betrouwbare loodgieters in Nederland zijn eenvoudig & snel te boeken via Zoofy. Dus kies voor gemak en bestel snel en gemakkelijk een professionele loodgieter via Zoofy voor het oplossen van jouw lekkage. (24/7 bereikbaar)

Regel nu jouw loodgieter
1337 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Lekkage opsporen

Lekkage? Voor het opsporen van een lekkage is Zoofy dé oplossing. Met 2.500+ geselecteerde loodgieters op ons platform, vind je snel een vakman bij jou in de buurt voor het opsporen van jouw lekkage. Tijdens het boeken kies je zelf zelf een geschikt moment en zie je vooraf de prijzen voor de klus lekkage opsporen. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare en vakkundige loodgieter die jouw klus oplost. 

Een loodgieter bestel je 24/7 via de website of app van Zoofy. En heb je spoed? Selecteer dan als datum vandaag of morgen en het opsporen van jouw lekkage is zo geregeld. Maar let op: bij klussen op dezelfde dag of morgen (en weekenden/avonden) geldt een kleine toeslag. De tarieven voor de klus lekkage opsporen zie je direct als je een datum selecteert. Zo makkelijk en transparant kan het zijn.

2.500+ loodgieters door heel Nederland beschikbaar voor het opsporen van jouw lekkage

De loodgieters in Nederland met wie Zoofy samenwerkt zijn zorgvuldig geselecteerde, betrouwbare en professionele loodgieters. Alle loodgieters hebben ruime ervaring op het gebied van loodgieter klussen, zoals lekkage opsporen. Maak je geen zorgen over apparatuur of materiaal voor de loodgieter klus, de loodgieters beschikken over de juiste elementen zodat ze jouw lekkage op professionele wijze kunnen opsporen en oplossen.

Is het werk voor lekkage opsporen afgerond dan maakt de loodgieter via de Zoofy app een factuur voor jou aan en kun je die eenvoudig en snel via de QR code of online via iDeal betalen. Je hoeft dus nooit vooraf (gedeeltelijk) aan de vakman te betalen. Wel zo veilig. Eerst moet de klus lekkage opsporen naar tevredenheid zijn verlopen. Maak je gebruik van de app? Dan zijn al jouw klussen in 1 overzicht te zien in de Zoofy app.

Lekkage opsporen »

Betrouwbare loodgieters binnen handbereik voor het opsporen van jouw lekkage

Lekkage opsporen? Zoofy biedt een gemakkelijke en betrouwbare manier om een professionele loodgieter te boeken voor het opsporen van jouw lekkage. Via Zoofy boek je snel geselecteerde loodgieters bij jou in de buurt, die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van hun vakmanschap en betrouwbaarheid. Geen gedoe meer dus met het vergelijken van offertes en uren bellen, via de website en app van Zoofy bestel je direct een loodgieter voor de klus lekkage opsporen.

Voordeel bij Zoofy is dat je bij het bestellen van de loodgieter voor de klus lekkage opsporen ook direct vooraf de tarieven worden gecommuniceerd, zodat je altijd weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Door het boeken van een loodgieter voor de klus lekkage opsporen via Zoofy bespaar je niet alleen tijd en moeite, maar ben je ook verzekerd van een snelle, betrouwbare en kwalitatieve oplossing voor jouw klus.

Kies zelf een geschikt moment en boek zonder voorrijkosten. Zo heb je snel een professionele en vakkundige loodgieter voor de klus lekkage opsporen. 

Lekkage opsporen »

Zoofy: de snelste, makkelijkste én veiligste manier voor lekkage opsporen

Een lekkage is nooit fijn en wanneer je dan een loodgieter nodig hebt voor de klus lekkage opsporen, dan wil je dit snel en makkelijk regelen. Maar veiligheid daarbij is net zo belangrijk. Gelukkig biedt Zoofy uitkomst: het is de snelste, makkelijkste én veiligste manier om een betrouwbare loodgieter te boeken voor de klus lekkage opsporen. Via Zoofy kun je eenvoudig en snel een loodgieter boeken voor vandaag, morgen of ieder ander gewenst moment.

Met het handige boekingssysteem kun je de gewenste datum en tijd selecteren en zie je direct de tarieven. Wat goed is om te weten is dat gemiddeld 79% van de lekkage opsporen klussen binnen 20 minuten worden opgepakt door een loodgieter (op de door jouw gewenste datum), wat betekent dat je nooit lang hoeft te wachten op een loodgieter voor het opsporen van jouw lekkage. Zoofy werkt uitsluitend met betrouwbare loodgieters die geselecteerd zijn op basis van hun vakmanschap en betrouwbaarheid, zodat je altijd verzekerd bent van een professionele en vakkundige oplossing voor het opsporen van jouw lekkage.

Lekkage opsporen »

Wat kost lekkage opsporen?

Bij Zoofy doen we niet geheimzinnig over de kosten bij het opsporen van een lekkage. Met meer dan 1.200+ eerder uitgevoerde klussen hebben we heel wat mensen blij gemaakt met het opsporen van een lekkage. Voor lekkage opsporen hanteren we een tarief vanaf €75 per uur. 

Waarom een uurprijs? Bij lekkage opsporen is er nog veel onduidelijk waar het zit en welke acties gedaan moeten worden om de lekkage te vinden en daarna indien mogelijk gelijk te verhelpen. Soms is de lekkage zo gevonden, en de andere keer komt er veel meer kijken bij lekkage opsporen. Het is dus een uurprijs omdat tijd voor lekkage opsporen per klus verschilt.

Kostenoverzicht van lekkage opsporen

In onderstaand kostenoverzicht vind je de prijzen die berekent worden voor het verhelpen van een verstopte afvoer. Er zit een verschil in het uurtarief van de loodgieter bij een spoedklus.

Kosten lekkage opsporen Schatting
Lekkage opsporen (uurtarief)  v.a. €75/u
Snel gevonden lekkage (1 a 2 uur werk)  v.a. €75-€150
Lekkage met klein onderzoek (2-3 uur werk)  v.a. €150-€225
Volledige lekdetectie onderzoek met rapport  v.a. €299
Servicekosten  €24,95

Heb je de lekkage aangemeld bij een verzekering? Dan is het gebruikelijk dat ze een volledig lekdetectie rapport vragen, alvorens de lekkage te verhelpen. 

Bijzonderheden:
- Uitgevoerd door 1 persoon. 
- Het is mogelijk dat na het opsporen de lekkage niet direct kan worden verholpen en dat hiervoor een vervolg afspraak wordt ingepland.
- Genoemde schatting zijn exclusief eventuele onkosten zoals materiaal en parkeerkosten
- Logischerwijs zijn de kosten voor lekkage opsporen hoger, indien er ook meer tijd benodigd is. 

Lekkage opsporen op dezelfde dag met spoed, of 's avonds of in het weekend? Dan betaal je een kleine toeslag. De exacte tarieven per uur zie je meteen bij het selecteren van een datum en tijdstip tijdens het boeken. Alleen het gebruikte materiaal en eventuele parkeerkosten kunnen hier nog bij komen.

Lekkage opsporen »

Zoofy helpt fraude of oplichting bij lekkage opsporen voorkomen

Veiligheid staat voorop bij Zoofy, vooral als het gaat om loodgieter klussen, zoals het opsporen van lekkages. We begrijpen dat het kiezen van de juiste loodgieter en het voorkomen van fraude of oplichting een prioriteit zijn. Gelukkig hoef je je bij Zoofy geen zorgen te maken. Met onze gebruiksvriendelijke website en app kun je eenvoudig een betrouwbare loodgieter vinden en boeken die je vakkundig kan helpen bij het opsporen van een lekkage. Bij Zoofy staan we voor:

 • Transparante tarieven: Je ziet het tarief vooraf, dus geen verrassingen achteraf.
 • Betaling na de klus: Je betaalt pas nadat de klus is uitgevoerd en je tevreden bent met het resultaat.
 • Garantie op de klus: Mocht er iets misgaan, dan kun je rekenen op de ondersteuning van Zoofy.
 • Veilige betaling: Betalingen worden veilig en gemakkelijk afgehandeld via QR code of iDeal.
 • Geverifieerde vakmannen: Zoofy werkt alleen samen met betrouwbare en professionele vakmannen.
 • Klantenservice: Bij vragen of problemen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Zoofy.

Bij Zoofy hanteren we een transparant tariefsysteem, waardoor je al vooraf het tarief kunt zien voordat je de klus boekt. Bovendien betaal je pas nadat de klus is uitgevoerd en je tevreden bent met het resultaat. Geen gedoe met vooraf betalen of aanbetalingen aan een vakman en hopen dat alles goed gaat. Bij Zoofy staan we voor jouw veiligheid en gemoedsrust bij het lekkage opsporen.

Een ander voordeel van het boeken van een loodgieter via Zoofy is dat je garantie krijgt op de uitgevoerde klus. De garantie kun je zelfs uitbreiden met het speciale garantiepakket. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan staan we voor je klaar om je te helpen. Je kunt altijd contact met ons opnemen en we zullen er alles aan doen om het probleem op te lossen. Geen zorgen meer over een loodgieter die nergens meer te bereiken is en je in de kou laat staan. Bij Zoofy staan we achter onze service en streven we naar tevredenheid bij elke klus.

Kies voor veiligheid en boek een loodgieter via Zoofy

Dus als je op zoek bent naar veiligheid en gemoedsrust bij het opsporen van jouw lekkage, dan is Zoofy de juiste keuze. Met onze transparante tarieven, betaling na de klus en garantie op de uitgevoerde werkzaamheden kun je met een gerust hart een loodgieter boeken via onze website of app voor het opsporen van jouw lekkage. Vertrouw op Zoofy voor een veilige en betrouwbare ervaring.

Lekkage opsporen »

De lekkage opsporen: werkzaamheden en richtprijzen

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben en op diverse locaties plaatsvinden. Zo kun je bijvoorbeeld een lek in de badkamer hebben of een lek aan het plafond. Uiteraard is het belangrijk om deze lekkages zo snel mogelijk te laten verhelpen. Hiermee kun je flinke schade aan je woning helpen voorkomen. Maar hoe pak je dit aan en wat komt hier allemaal bij kijken? Bekijk de onderstaande tekst en krijg antwoord op al jouw vragen omtrent verschillende soorten lekkages.

Verschillende soorten lekkages

Een lekkageprobleem ontstaat vaak door nalatig onderhoud van de woning of door onprofessionele installaties van sanitaire voorzieningen. Daarnaast kan een lek vaak snel toenemen in omvang. Een lek dient dan ook altijd snel verholpen te worden. Een lek kan op elke plek in de woning voor komen. Het vaakst komen lekkageproblemen voor in een badkamer, het plafond of de vloer.

Lekkage badkamer en toilet

Een lekkageprobleem in de badkamer of het toilet kan diverse oorzaken hebben. Zo kan een lek bijvoorbeeld ontstaan door een kapotte of lekkende douchebak of door slecht gemonteerde sanitaire voorzieningen, zoals de toilet of wasbak. Bij deze soorten lekkageproblemen is het belangrijk dat de oorzaak snel opgespoord wordt en het probleem efficiënt aangepakt kan worden.

Een lekkage opsporen in de badkamer of het toilet is vaak lastig. Zo kan de lekkage badkamer of toilet zich bijvoorbeeld achter de betegeling bevinden of onder sanitaire voorzieningen.

Lekkage plafond of vloer

Een lekkage plafond of aan de vloer vinden over het algemeen redelijk vaak plaats. Met name in oudere woningen of slecht onderhouden woningen kan een lek aan de vloer of het plafond eenvoudig ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door overmatige regenval op een platdak, waarbij water niet goed wordt afgevoerd door de dakgoot, of door langdurige vochtproblemen die zich hebben verergerd en schade aan de muren hebben aangericht.

Een lek aan de vloer of het plafond wordt over het algemeen niet altijd direct ontdekt en lekkage opsporen is dan ook vaak lastig. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het lekkageprobleem in de eerste instantie niet zichtbaar is vanwege een tweede wand of vanwege vloerbedekking. Echter kan zich dit op lange termijn verergeren tot uiting komen in de vorm van vochtige plekken of een muffe geur.

Boek nu een loodgieter

lekkage oplossen

Methodes om lekkages op te sporen

Om flinke schade, zoals rot hout of onhygiënische vochtplekken aan je woning te voorkomen is het belangrijk dat een lekkageprobleem voortijdig wordt opgespoord.

Een lekkageprobleem opsporen kan op diverse manieren. Hierbij is de hulp van een expert doorgaans van belang. Een specialist kan met behulp van technische apparatuur bekijken waar de bron van de lek zich plaatsvindt. Zo kan een specialist een lek opsporen met behulp van de volgende hulpmiddelen:

 • Een thermografische camera
 • Een warmtebeeldcamera
 • Een vochtmeting
 • Een traceergas
 • Een rioolcamera

Met het bovengenoemde apparatuur kan een specialist ervoor zorgen dat de bron van het lekkageprobleem kan worden opgespoord zonder dat hiervoor flink breekwerk aan te pas komt.

Methodes om een lekkageprobleem op te lossen

Zodra een lekkageprobleem geconstateerd is dient deze zo spoedig mogelijk verholpen te worden. Zo kan een lekkende leiding bijvoorbeeld gerepareerd worden of kunnen muren opnieuw geïsoleerd en betegeld worden. Dit is vaak een ingewikkelde klus en met name specialistisch wanneer de vakman niet goed bij de lek kan en hiervoor een gat in de woning dient te maken.

Indien er een lek aan het dak is geconstateerd dienen de dakpannen vaak vervangen te worden en kan er een nieuwe dakplaat worden aangebracht. Ook is het belangrijk dat het isolatiemateriaal waarmee de muren geïsoleerd zijn vervangen worden. Door de blootstelling aan vocht of water van buitenaf, kan de waarde van het isolatiemateriaal gedaald zijn en niet meer de juist isolatie bieden dat van belang is.

Lekkage opsporen »

Een lekkageprobleem voorkomen

Uiteraard is het altijd beter om een lekkageprobleem te voorkomen. Hoewel niet elk lekkageprobleem te voorkomen is, zijn er enkele maatregelen die je in acht kunt nemen om het risico op een lek in je woning te verkleinen. Zo kun je regelmatig je waterleidingen controleren en kijken of er eventuele beschadigingen te detecteren zijn. Ook kun je tijdens vorst dagen de waterleidingen in ruimtes die niet verwarmd worden uitschakelen. Hiermee voorkom je dat de leidingen bevriezen en daardoor kapot raken.

Zorg daarnaast voor een goede isolatie van je woning. Door kou en vocht zo zorgvuldig mogelijk buiten te houden kun je de kwaliteit van je muren waarborgen en een eventueel lekkageprobleem daarmee helpen voorkomen.

Richtprijzen lekkage verhelpen

Om een lek vakkundig op te laten sporen en te verhelpen, is de hulp van een vakman van belang. De kosten hiervoor zijn zeer uiteenlopend. Zo zijn de kosten bijvoorbeeld afhankelijk van het soort lekkageprobleem, de omgang en van de eventuele bijkomende kosten, zoals voor mogelijk sloopwerk of voor de installatie van nieuwe leidingen of nieuw sanitair.

Om een idee te krijgen van de kosten, kun je uitgaan van een richtprijs van tussen de 300 a 400 euro. Wanneer de oorzaak van het lekkageprobleem duidelijk is, en er geen onderzoek gedaan hoeft te worden, kun je op dit bedrag besparen.

Wanneer je meer specifieke informatie wilt ontvangen, en benieuwd bent naar de prijzen voor jouw situatie, kun je bij Zoofy eenvoudig meer informatie opvragen.

Lekkage opsporen »

Lekkageprobleem laten oplossen door een specialist

Wil jij graag een lekkage opsporen of hulp bij het vakkundig laten verhelpen van een lekkageprobleem? Neem dan snel contact op met een specialistische loodgieter en regel direct jouw klus via Zoofy. Vaak kun je de klus dezelfde dag nog laten uitvoeren.

Ook kan een specialist je helpen om toekomstige lekkages te voorkomen door een professionele installatie en reparatie van nieuwe leidingen, nieuw sanitair of bij het repareren van wanden en vloeren. Een specialist kan jou uitgebreid advies bieden over de juiste methodes en de benodigde materiaalsoorten hiervoor.

Wacht niet te lang met een lekkage opsporen in je woning en regel vandaag nog een specialist bij jou in de buurt.

Zelf de lekkage opsporen

Lees hieronder hoe je zelf de lekkages kan opsporen bij een lekkende gootsteen, badafvoer of douchebak. Laat je het liever aan een vakman over? Boek dan eenvoudig een loodgieter via Zoofy, want dan is de lekkage zo gefikst.

Lekkende gootsteen

Voor een gootsteen in de keuken en een wastafel in de badkamer kan je de volgende stappen volgen om een lekkage te verhelpen:

Materialen

 • Papier
 • Schroevendraaier
 • Sifon
 • Plug (korf en afvoerplug)

Stappenplan:

 1. Kijk of er watersporen aanwezig zijn op de sifon. Pak een stukje papier en haal deze langs de sifon. Als het papiertje vochtig is kan je de sifon goed dichtdraaien. Is het papiertje niet vochtig? Dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om de lekkage zonder professionele hulp te verhelpen, kijk op zoofy.nl/loodgieter.
 2. Laat het water stromen en kijk of de lekkage verholpen is.
 3. Zit de plug niet goed vast? Dan komt de lekkage daar waarschijnlijk vandaan. Als de korf (bovenkant) los zit van de afvoerplug (onderkant), gebruik dan een schroevendraaier om het midden van de korf zo strak mogelijk vast te draaien. Zit de plug vast? Dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om de lekkage zonder professionele hulp te verhelpen, kijk op zoofy.nl/loodgieter
 4. Laat het water stromen en kijk of de lekkage verholpen is.
 5. Lekt er nog steeds iets? Vervang dan de sifon en de plug of kijk op zoofy.nl/loodgieter

Badafvoer lekkage

Materialen

 • Papier
 • Schroevendraaier
 • Sifon
 • Plug (korf en afvoerplug)

Stappenplan:

 1. Controleer of de plug van het bad goed vast zit. Als deze los zit is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage. Als de korf(bovenkant) los zit van de afvoerplug(onderkant) gebruik dan een schroevendraaier om het midden van de korf zo strak mogelijk vast te draaien. Zit de plug vast? Dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om de lekkage zonder professionele hulp te verhelpen, kijk op zoofy.nl/loodgieter
 2. Laat wat water door de afvoer stromen om te kijken of de lekkage verholpen is.
 3. Is de lekkage niet verholpen? Dan is de aansluiting waarschijnlijk kapot. De sifon en de plug moeten dan vervangen worden. Dit kan je zelf proberen, lukt het niet? Kijk op zoofy.nl/loodgieter

Lekkende douchebak

Materialen

 • Papier
 • Schroevendraaier
 • Sifon
 • Plug (korf en afvoerplug)

Stappenplan:

 1. Controleer of de plug van de douchebak goed vast zit. Als deze los zit is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage. Als de korf(bovenkant) los zit van de afvoerplug(onderkant) gebruik dan een schroevendraaier om het midden van de korf zo strak mogelijk vast te draaien. Zit de plug vast? Dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om de lekkage zonder professionele hulp te verhelpen, kijk op zoofy.nl/loodgieter.
 2. Laat wat water door de afvoer stromen om te kijken of de lekkage verholpen is.
 3. Is de lekkage niet verholpen? Dan is de aansluiting waarschijnlijk kapot. De sifon en de plug moeten dan vervangen worden. Dit kan je zelf proberen, lukt het niet? Kijk op zoofy.nl/loodgieter

Lekkende betegelde douchebak

Materialen

 • Aardappelschilmesje
 • Kit

Stappenplan:

 1. Pak een aardappelschilmesje
 2. Kijk of de kit rondom het doucheputje nog goed is door met het aardappelschilmesje tussen de voegen proberen te komen.
 3. Als dit lukt komt hier de lekkage waarschijnlijk vandaan. Vervang de kitnaden dan. Is dit niet het probleem? Dan is er professionele hulp nodig. Boek direct.

Boek nu een loodgieter

Bekijk andere type loodgietersklussen op Zoofy

Leiding Persen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach