Regel nu jouw loodgieter

Leiding infrezen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2688 loodgieters in jouw regio

Een gas of waterleiding wil je het liefst netjes wegwerken. Dit kan in de muur of vloer. Daarvoor is wel speciale apparatuur nodig. Vaak gebeurt dit met behulp van een freesmachine. Maak een afspraak met een vakman in de buurt die het voor jou doet.

Regel nu jouw loodgieter
23 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Leiding infrezen

Een verbouwing starten in je woning, wil je de leidingen netjes weggewerkt hebben in de muur? Dan moet je gaat frezen. Frezen voor een leiding kan in de muur of vloer. Ben je handig genoeg? Dan kun je er zelf aan beginnen. Een andere optie is om een loodgieter in te schakelen. De loodgieter heeft meer ervaring met het invriezen van een leiding. Een loodgieter regel je op Zoofy.nl Als je gaat infrezen zorg ervoor dat je zo min mogelijk spullen in de ruimte hebt staan. Infrezen levert veel stof op. Een sleuvenfrees kun je aansluiten op een bouwstofzuiger. Zorg ervoor dat je de juist diepte hebt geselecteerd. Er zijn ook verschillende soorten frezen die geschikt kunnen zijn. Je hebt frezen die heel precies zijn maar waarmee je minder snel kan gaan. Andere zijn sneller maar niet zo precies. Er zijn dan ook manieren om te frezen waarbij je in ieder geval ook de hoeken kan meepakken. Het zelf doen is goedkoper, maar je moet er wel handig in zijn. Wil je door een loodgieter geholpen worden? Dan regel je er snel een via Zoofy voor een scherp tarief.

Boek nu een loodgieter

Wanneer je diverse leidingen in je muren zorgvuldig wilt wegwerken, kun je je leidingen laten infrezen. Dit is een specialistische klus waarbij de hulp van een professional wordt aanbevolen. Kom meer te weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn, wat voor verschillende soorten leidingen er zoal zijn en wat de gemiddelde kosten zijn voor het laten frezen van leidingen.

Wat houdt het infrezen van sleuven in?

Het laten infrezen (wegwerken) van leidingen en kabels is het zorgvuldig verstoppen van leiding en kabels in muren, plafond of in de vloer. Hiervoor wordt een smalle gleuf gemaakt in beton of een ander steenachtig materiaal, die vervolgens weer gestuct moeten worden.

Leidingen infrezen is niet alleen meer asthetisch, maar ook een stuk praktischer. Wanneer de leidingen namelijk keurig zijn weg gewerkt blijft er meer ruimte over en zitten de leidingen nooit in de weg wanneer je meubels of dergelijke wilt plaatsen.

Ook blijven de kabels en leidingen beter beschermt tegen vuil en beschadigingen en heb je geen omkijken meer naar de leidingen en kabels wanneer je deze laat infrezen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je alleen kabels en buizen laat infrezen wanneer je deze niet gebruikt en deze geschikt zijn om in te laten frezen.

leiding infrezen

Kosten leidingen infrezen

Wil je graag je sleuven infrezen maar beschik je niet over de benodigde kennis en ervaring om dit zelf te doen? Laat je klus dan uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman. De kosten hiervoor wegen vaak niet op tegen het zelf aanschaffen van de benodigde materialen.

Gemiddeld liggen de prijzen voor sleuven infrezen rond de 65 tot 100 euro per uur. Het uurtarief is echter per vakman verschillend en de totaalprijs kan afhangen van diverse factoren, zoals het aantal in te frezen leidingen, lastige omstandigheden en de gewenste manier van afwerken. Daarnaast komt er bij het uurtarief vaak ook nog extra kosten voor de benodigde materialen bij.

Uiteraard kun je flink op je kosten besparen door al jouw infrees werkzaamheden in een keer uit te laten voeren. Zorg er dus voor dat je zorgvuldig in kaart brengt welke leidingen en kabels je zoal wilt laten wegwerken en zorg ervoor dat je een specialist niet onnodig meerdere malen langst hoeft te laten komen.

Soorten kabels en leidingen laten infrezen

Sleuven infrezen kan zowel in de vloer, het plafond of in muren. Je kunt diverse kabels en leidingen laten infrezen, zoals bijvoorbeeld:

- water- en gasleidingen in de keuken
- Elektriciteitskabels voor het tv- en internetnetwerk
- Elektriciteitskabels voor spotjes of andere verlichting
- Leidingen van de centrale verwarming en vloerverwarming
- Overige leiding in muur frezen

Belangrijk is dat je alleen leidingen en kabels laat infrezen wanneer je deze niet gebruikt. Zodra de gleuf gedicht is kun je deze namelijk niet meer openen. Overweeg daarom welke leidingen en kabels ingefrezen kunnen worden en voorkom dat je de muur weer open hoeft te breken.

Werkzaamheden bij leidingen infrezen

Het zorgvuldig frezen van leidingen en kabels is een specialistische klus waarbij de expertise van een vakman van belang is.

Een expert gaat op zoek naar een geschikte manier voor het infrezen van de kabels en meet nauwkeurig op waar de perfect formaat sleuf gemaakt dient te worden. Hiervoor wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een muurfrees met scherpe slijpschijven.

Het uitsnijden van de gleuf is een secuur werkje waarbij het gebruik van een waterpas belangrijk is. Zo dien je exact op de juiste lijnen te snijden en geen gaten of scheuren te veroorzaken. Hoe diep de gleuf dient te worden is afhankelijk van het type kabel of leiding.

Zodra de gleuf zorgvuldig gemaakt is kunnen de kabels en leidingen voorzichtig in de sleuf gelegd worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van krammen of nagels of van ander verbindmateriaal. Wanneer de kabels en leidingen keurig op hun plek zitten kan de gleuf afgewerkt worden.

De afwerking is uiteraard een belangrijke klus. Dit kan gedaan worden met behulp van opvul- of plamuurmiddel of door de muur, het plafond of de vloer te stucen. Vervolgens kan de oppervlakte verder afgewerkt worden met een laag verf of met een geschikte lap behang. Hierdoor zal er geen spoor meer zichtbaar zijn van de kabels of leidingen.

Benodigde materialen voor leidingen infrezen

Voor het professioneel wegwerken van je kabels en leidingen zijn diverse materialen nodig. Zo dien je te beschikken over een professionele en scherpe muurfrees voor het zorgvuldig slijpen van beton of andere steensoort en over een waterpas om te zorgen voor een volledig rechte lijn. Ook is het handig om gebruik te maken van eventuele kammen of van ander verbindmateriaal om de buizen en leidingen bij elkaar te houden. Hiermee blijven de buizen keurig op hun plek en bij elkaar.

Daarnaast dien je te beschikken over een geschikte materiaalsoort op de gleuf op te vullen. Vaak wordt hier voor een hoogwaardig opvulmiddel gekozen om de kabels keurig mee op hun plek te houden en de muur strak mee af te werken. Ten slotte dien je te beschikken over dezelfde kleur muurverf waarmee de rest van de ruimte geschilderd is. Hiermee zorg je voor een egaal en strak resultaat en ziet de muur of plafond er weer als nieuw uit.

Schakel de hulp in van een specialist

Leidingen infrezen is ingewikkeld en dient zorgvuldig gedaan te worden. Vandaar dat veel mensen er voor kiezen om de hulp in te schakelen van een specialist. Via Zoofy kun je eenvoudig een sleuven infrezen klus aanvragen en de hulp inschakelen van een professional. Hiermee bespaar je flink wat tijd en moeite uit en zorg je altijd voor een strak en professioneel eindresultaat.

Een gekwalificeerde specialist kan je daarnaast uitgebreid advies geven over de meest gunstige afwerking en kan je helpen met het vinden van de geschikte locatie voor de buizen. Hiermee voorkom je veelvoorkomende fouten en zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag vandaag nog jouw klus aan en zorg ervoor dat al jouw leidingen en kabels keurig en snel afgewerkt worden.

Boek nu een loodgieter

Andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af