Regel nu jouw loodgieter

Douchebak plaatsen / vervangen

Vanaf €249 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1524 loodgieters in jouw regio

Laat je douchebak plaatsen door een loodgieter van Zoofy. Je huidige douchebak vervangen behoort ook tot de mogelijkheden. Bij Zoofy betaal je géén voorrijkosten.

Regel nu jouw loodgieter
6 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Douchebak plaatsen, vervangen of verplaatsen via Zoofy

Is jouw huidige douchebak aan vervanging toe? Of wil je graag een hippe nieuwe stijl douchebak? Bekijk dan wat zoal de mogelijkheden zijn op het gebied van douchebakken. Laat jouw douchebak professioneel en zorgeloos installeren en profiteer van een nauwkeurig geplaatste douchebak zonder slordigheidsfouten. Lees de onderstaande tekst en bekijk wat er bij het professioneel laten plaatsten van een douchebak zoal komt kijken.

Mogelijkheden douchebakken plaatsen

Voor het plaatsen van een douchebak zijn er verschillende mogelijkheden van toepassing. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit diverse vormen, materiaalsoorten en kun je de hoogte van de douchebak bepalen.

De vorm

Iedereen heeft zo zijn persoonlijke voorkeuren en wil graag een douchebak die bij zijn of haar badkamer stijl aansluit. Vandaar dat je keuze hebt uit diverse vormen douchebakken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit rechthoekige, vierkante of halfronde douchebakken.

Het materiaal

De meest voorkomende materiaalsoort voor een douchebak is de keramische douchebak. Echter zijn er ook tal van andere materiaalsoorten geschikt, zoals staal of kunststof. Voor welk materiaal je kiest is afhankelijk van jou persoonlijke voorkeuren en de stijl van jouw badkamer.

De hoogte

Met het plaatsen van een douchebak kun je kiezen uit een hoge of een lage instap. Een lage instap is vaak praktischer en lijkt daarmee op een instapdouche. Echter dient de vloer hier in de meeste gevallen vaak wel verhoogt te worden. Een andere methode is om voor een hoge instap te kiezen. Deze zijn vaak eenvoudiger te installeren en vergen minder aanpassingen aan de huidige badkamer.

Boek nu een loodgieter

Douchebak plaatsen

Richtprijzen installatie douchebak

Een vakman rekent ongeveer rond de 65 tot 80 euro per uur voor het plaatsten van een douchebak. Vaak heeft een installateur aan een uur voldoende en ben je dus weinig geld kwijt met de installatie van een douchebak. Bij deze kosten worden echter nog wel vaak extra kosten in rekening gebracht, zoals de afvoer kosten van afval en eventuele extra materiaalsoorten. Uiteraard komen er ook de kosten voor de douchebak zelf nog bij. De kosten van een douchebak liggen gemiddeld rond de 50 tot 500 euro, en zijn afhankelijk van het type, de kwaliteit en de materiaalsoort.

Vaak ben je meer geld kwijt wanneer je een douchebak wilt laten vervangen, dan wanneer je alleen een nieuwe bak wilt laten plaatsen. Met het verwijderen van de huidige bak komen namelijk extra werkzaamheden kijken en worden er kosten in kaart gebracht voor het afvoeren van de gemaakte afval.

Daarnaast kan de installatie prijs verschillen per type douchebak. Zo is de een vaak lastiger te monteren dan de ander. Om niet voor verrassingen te komen staan is het altijd belangrijk om je zorgvuldig te laten adviseren en op voorhand een vaste prijs af te spreken met een specialist.

Werkzaamheden douchebak plaatsen

Bij het plaatsen van een douchebak komen verschillende werkzaamheden kijken. Voordat een doucheback geplaatst kan worden dient de huidige douchebak vervangen te worden. Wanneer de nieuwe bak nauwkeurig geplaatst is kan de bak vervolgens worden afgewerkt door de douchebak te kitten.

Voorbereiden badkamer

Bij het plaatsen van een douchebak is een goede voorbereiding van belang. Een douchebak plaatsen is een vrij specialistische klus waarbij enige kennis en ervaring van belang is. Zo dient de bak en de locatie waar de bak moet komen te staan, zorgvuldig opgemeten te worden. Dit komt vaak tot de laatste millimeters secuur. Ook dient de vloer eventueel verhoogd te worden of gelijk gemaakt te worden indien de vloer niet geheel waterpas is.

Douchebak vervangen

Wanneer een douchebak vervangen dient te worden, is het belangrijk dat de oude douchebak zorgvuldig verwijderd wordt. Wanneer de douchebak dusdanig aan de badkamer verbonden is, is het verwijderen van de douchebak vaak een lastige klus waarbij slootwerp aan te pas komt. In andere gevallen kan de bak eenvoudig verwijderd worden zonder al te veel kracht. Zodra de huidige bak verwijderd is kan er ruimte gemaakt worden voor het plaatsen van een nieuwe douchebak.

Douchebak plaatsen

Zodra de vloer volledig klaar gemaakt is, kan de douchebak geplaatst worden. Dit dient uiterst zorgvuldig gedaan te worden, zodat er geen beschadigingen aan de douchebak komen. Daarnaast wordt de douchebak aangesloten op de afvoer, zodat het douchewater eenvoudig afgevoerd kan worden. Een specialist kijkt vervolgens of het water na de installatie snel wegloopt en er geen haperingen voordoen.

Douchebak kitten

Wanneer de douchebak keurig geplaatst is dient de bak zorgvuldig afgewerkt te worden. Hoe dit precies gebeurt verschilt per materiaalsoort en het type bak dat geplaatst is. Vaak wordt er gewerkt met een afwerk kit. Met een kit kunnen de kieren zorgvuldig worden opgevuld. Hierdoor zorg je ervoor dat water niet onder de douchebak kan komen en dat vocht zich minder snel door kieren zal trekken.

Wat zijn de benodigde materialen?

Voor het vervangen en plaatsen van een nieuwe douchebak zijn, naast de aanschaf van de bak zelf, vaak flink wat materialen nodig. Zo dien je te beschikken over voldoende gereedschap om de huidige bak te verwijderen, zoals bijvoorbeeld sloopmateriaal en veiligheidskleding. Ook dien je te beschikken over een afvoersysteem en over de juiste tools om deze zorgvuldig aan te sluiten, zoals tangen en afsluitsystemen. Ten slotte is dien je te beschikken over een hoogwaardig kitmiddel voor een professionele afwerking.

Wanneer je de hulp inschakelt van een professional hoef je je geen zorgen te maken over deze benodigde materialen en neemt een vakman deze vaak voor je mee.

Douchebak vakkundig laten plaatsen

Wil je vakkundig een douchebak vervangen of laten plaatsen? Laat je dan zorgvuldig adviseren en zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Met een professionele installatie en goede voorbereiding, zorg je ervoor dat de douchebak nauwkeurig geplaatst zal worden zonder eventuele gebreken of oneffenheden. Ook kun je bij een specialist terecht wanneer je problemen met je huidige douchebak en deze graag gerepareerd wil hebben. Daarnaast kun je bij een specialist altijd terecht voor extra advies over de douchebak en de mogelijkheden voor jouw situatie.

Boek nu een loodgieter

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af