Regel nu jouw loodgieter

Verwarming ontluchten

Vanaf €85 incl. btw

De bovengenoemde prijs is exclusief (eventueel) meerwerk en materialen en o.b.v. acht radiatoren.

Verwarming laten ontluchten door een professionele vakman van Zoofy. Regel hier direct een vakman wanneer het jou uitkomt!

Regel nu jouw loodgieter
23 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Verwarming ontluchten

Het is aan te raden om je verwarming periodiek te laten ontluchten, om te voorkomen dat er lucht in de leidingen komt. Voordat je dit laat doen, is het handig om eerst meer te weten of de kosten van verwarming ontluchten, enzovoort. Hieronder vind je alvast de informatie die je nodig hebt!

Waarom is het belangrijk om je verwarming te ontluchten?

Periodiek je radiator ontluchten is belangrijker dan je denkt, want als er lucht in je radiatoren zit dan kan dit de werking verminderen. Het transporteren van warm water kan niet meer optimaal gebeuren doordat de lucht in de weg zit. Hierdoor zal je je radiator hoger moeten zetten om dezelfde warmte te bereiken, wat resulteert tot een hogere energierekening.

Maar dat is niet alles: lucht in je radiator kan ook schade veroorzaken. Een cv-ketel is namelijk niet gemaakt om lucht rond te pompen. Als je hogere kosten wilt vermijden, dan is het een goed idee om je radiator tijdig te laten ontluchten!

Boek nu een loodgieter

radiator ontluchten

Wanneer moet je je radiator ontluchten?

Je verwarming ontluchten, wanneer moet je dit eigenlijk doen? Er zijn verschillende situaties waarin het aangeraden is om je verwarming te ontluchten. Als je nieuwe radiatoren laat aansluiten dan moet dit altijd gedaan worden, want door het aansluiten kan er lucht in de leidingen terechtkomen.

Daarnaast is een borrelend geluid in je radiator een teken dat hij ontlucht moet worden en ook als je je radiator onlangs hebt laten bijvullen is het aangeraden je radiator te ontluchten, in het water zitten namelijk zuurstofbelletjes die samen voor een teveel aan lucht in je radiator kunnen zorgen.

Maar zelfs als er niets mis is met je radiator, is het aangeraden om hem periodiek te laten ontluchten uit voorzorg. Door je radiatoren periodiek te laten ontluchten voorkom je dat er lucht in je leidingen komt én dat je energierekening oploopt en het is altijd beter voorkomen dan genezen!

Hoe gaat een professional te werk?

Wil je je verwarming ontluchten? Dan kan je dit zelf doen of laten doen door een loodgieter. Een radiator ontluchten is niet heel erg moeilijk, maar je moet wel weten hoe je het moet doen. Als je twijfelt, is het altijd beter om een professional in te schakelen. Radiator ontluchten doe je meestal ook niet zonder het juiste gereedschap. In de meeste gevallen heb je hiervoor een speciale ontluchtingssleutel en een vulslang nodig. Als je dit zelf niet in huis hebt, dan moet je nog het gepaste gereedschap gaan zoeken. Je kan het jezelf makkelijker maken door de klus door een vakman te laten klaren. Maar hoe gaat een loodgieter te werk als hij de verwarming gaat ontluchten?

Om te beginnen zal de loodgieter je thermostaat zo laag mogelijk zetten en de stekker uit het stopcontact trekken. Na een 20-tal minuutjes wachten, zal de loodgieter de radiator die het laagste punt heeft in je woning eerst onder handen nemen. Voordat hij dit doet zal hij alle kranen sluiten. Achteraf zal hij de stekkers weer in het stopcontact stekken en de waterdruk van je cv-ketel controleren.

Convectorput ontluchten

Als de loodgieter een convectorput moet ontluchten, dan zal hij net iets anders te werk gaan. Convectorputten hebben namelijk geen ontluchtingsventiel. Een convectorput wordt ontlucht door alle radiatoren dicht te draaien, behalve de convectorput zelf. Nadien wordt de verwarming aangezet waardoor het warme water de lucht uit de leidingen stuwt.

Stadsverwarming ontluchten

Ook als je woning door stadsverwarming verwarmd wordt zal de ontluchting anders verlopen. In dat geval zal de loodgieter de toevoer van warm water afsluiten binnen het systeem. Hij zal dit moeten doen door de afleverset van warm water af te sluiten via het afsluitingsmechanisme. Daarna doet de loodgieter alles volgens de normale procedure.

Wat zijn de kosten van verwarming ontluchten?

Je verwarming ontluchten laat je niet zomaar gratis doen, dat spreekt voor zich. Maar hoeveel zal een cv ontluchten je dan kosten? Hoeveel je precies zal betalen voor je radiator te ontluchten zal afhangen van of je ook je radiator laat aansluiten of niet. Alleen je radiator ontluchten zal niet zo duur zijn, maar als je je radiator ook laat aansluiten dan betaal je iets meer.

Voor het aansluiten van je radiator betaal je gemiddeld tussen de 140 en 200 euro. Als de loodgieter leidingen moet aanleggen, verlengen of verleggen dan zal dit je 3 euro extra kosten per vierkante meter. Wil je enkel je radiator ontluchten? Dan betaal je hier vanaf 65 euro per uur voor. Doordat het ontluchten van je radiator niet veel tijd in beslag neemt zullen de kosten nier zo sterk oplopen.

Zelf verwarming ontluchten of laten doen?

De verwarming verluchten kan je in principe zelf doen. Het is niet zo'n moeilijke klus en vergt niet veel tijd. Als je er totaal geen gedacht van hebt hoe je eraan moet beginnen, dan kan je het jezelf makkelijk maken door de verwarming te laten ontluchten door een van onze loodgieters.

Heb je vaak last van lucht in je radiator? Dan betekent dit meestal dat er te weinig water in het systeem zit en dat dit moet bijgevuld worden. Als je dus toch verkiest om zelf je verwarming te ontluchten dan is het belangrijk dat je ook je waterpeil nakijkt en dit bijvult indien nodig. Heb je het gevoel dat je te veel moet bijvullen? Dan kan het zijn dat er ergens een lekje zit. Als je dit vermoedt dan kan je het best zo snel mogelijk een loodgieter laten komen. Daarnaast is het aangeraden om minstens één keer per twee jaar je cv-installatie te laten nakijken. Ook daarvoor kan je rekenen op een vakman van Zoofy!

Een ervaren loodgieter vinden? Zoofy maakt het je zoveel makkelijker!

De verwarming ontluchten of de radiator laten nakijken? Dan kan je het jezelf makkelijk maken door een loodgieter te boeken op Zoofy. Bij ons vind je makkelijk de beste vakman uit je buurt. Het duurt slechts enkele minuten en het zal je veel tijd en zorgen besparen. Waarom zou je uren tijd verliezen als het ook eenvoudiger kan? Laat je radiator ontluchten door een loodgieter van Zoofy en maak het jezelf makkelijk én voordeling, want je betaalt geen voorrijkosten!

Boek nu een loodgieter

Via Zoofy boek je een loodgieter voor veel verschillende klussen: 

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af