Regel nu jouw loodgieter

Bevroren leiding ontdooien

Vanaf €125 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 958 loodgieters in jouw regio

Niet alleen stopt de watertoevoer. Bij een bevroren leiding bestaat vooral ook het risico dat deze gaat barsten. Dat kan enorme waterschade tot gevolg hebben. Maak direct een afspraak met een loodgieter die weet hoe je dat kan voorkomen.

Regel nu jouw loodgieter
5 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Een bevroren leiding ontdooien

Draai je de kraan open maar komt er geen water uit de kraan? Dat zou een bevroren leiding kunnen zijn. Een bevroren leiding zou voor een gesprongen waterleiding kunne zorgen. Dan heb je een hoop schade. Check wel even bij de buren of zij water hebben, hebben zij wel water dan ligt het probleem bij jou. Een bevroren leiding komt voor op plekken waar het niet warm wordt of blijft. Bijvoorbeeld een leiding in de kruipruimte of buiten het huis. Het ontdooien kun je zelf doen, zie je dat niet zitten schakel dan een loodgieter in. Wanneer de leiding bevroren is moet je zorgen dat de hoofdkraan dicht wordt gedraaid, die kun je vinden bij een luik achter de voordeur of in de kruipruimte. Controleer de leiding op scheuren en of de leiding gesprongen is.

Ontdooien van de leidingen

Het ontdooien van de waterleiding kan door het verwarmen van de ruimte. Draai alle radiatoren een beetje open en zet de thermostaat wat hoger, de warme lucht zal zich dan verspreiden. Ligt de bevroren waterleiding in de kruipruimte? Dan zou je daar een verplaatsbare elektrische kachel neer kunnen zetten. Doeken die gedrenkt zijn met warm water kan je ook over het bevroren gedeelte leggen. Is de waterleiding weer ontdooid? draai dan voorzichtig de hoofdkraan weer open. Controleer de leiding op lekken en scheuren.

Andere loodgietersklussen op Zoofy

Kokend Water Kraan Repareren
Halve Dag loodgieter

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach