Regel nu jouw loodgieter

Waterschade oplossen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1980 loodgieters in jouw regio

Last van waterschade? Regel direct een loodgieter via Zoofy en laat de waterschade voor je oplossen. Betaal géén voorrijkosten.

Regel nu jouw loodgieter
7 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je waterschade oplossen door een loodgieter van Zoofy

Men spreekt al van waterschade als je huis is beschadigd door een klein beetje lekkend water. Het ene geval is het andere niet. Sommige laten hun bad overlopen en de ander heeft de pech dat zijn kapotte wasmachine de oorzaak is. Er zijn verschillende aanleidingen voor waterschade:


- Door roest,vorst, metaalmoeheid of een foutieve constructie kan er een breuk in de waterleiding ontstaan.
- Klimaatveranderingen zorgen ervoor dat we steeds vaker met ontzettend heftige regenbuien te maken krijgen. Onze daken zijn niet berekend op deze veranderingen en hebben onvoldoende overstort mogelijkheden. Waardoor de waterafvoer de extreme plensbuien niet meer aan kan. De kelder loopt dan onder of misschien hoeft het niet eens je kelder te zijn. Als je woning lager ligt dan de weg en de riolering kan het niet aan krijg je overstromingen in huis. Dan kan de schade erg hoog oplopen.
- De kitranden in je woning werken niet meer tot behoren. Ze gaan gemiddeld 5 jaar mee en verliezen daarna zijn werking. Ook hierdoor kunnen lekkages ontstaan. Net als bij voegen sijpelt het water zich er door heen.

Zo heb je ook nog het uiterste dat een brandweer dat een brand moet blussen bij je buurman en dat jou woning ook half word geblust. Gelukkig komt dit zelden voor.

 

Wat te doen bij waterschade

Bij overstroming raak je niet in paniek en beëindig de watertoevoer. Als je de toevoer niet zo snel kan vinden, sluit dan de hoofdkraan af. Meestal te vinden in de kelder, meterput bij de voordeur of in je meterkast. Breng waardevolle objecten in veiligheid en voorkom verdere schade. Als je bent na gegaan of het veilig in huis is en is dat niet het geval? Sluit voor de zekerheid de elektriciteit ook maar af. Schakel de verzekering meteen in zodat nalatigheid kan worden uitgesloten. Huur je een woning? Laat je huisbaas zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is. Zodat hij ook kan helpen ingrijpen. Zoek vooraf alvast uit wat het herstel gaat kosten en wat vergoed kan worden. Dan kom je niet voor verrassingen te staan want je wil het zo snel mogelijk laten herstellen. Loopt het meteen helemaal uit de hand in je kelder dan kun je het beste meteen de brandweer inschakelen om het water weg te laten pompen. Als je het zelf gaat schoonmaken vergeet dan niet dat het opruimen pas van start kan gaan als je het seintje hebt gekregen van je verzekeraar. Want hij beoordeeld de waterschade, kijkt op wat voor schadevergoeding je recht hebt en hoe hoog het bedrag word dat ze gaan uitkeren. Dit gebeurd allen nadat een schade-expert zijn beoordeling heeft gegeven. Als de expert niet kan controleren is de kans zeer aanwezig dat je geen vergoeding krijgt.

waterschade

 

Wat zijn de mogelijkheden

Welke waterschade dekt uw verzekering? De inboedelverzekering en de opstalverzekering zijn de verzekeringen die dekking geven tegen waterschade. Bij een huurwoning heb je meestal aan een inboedelverzekering genoeg. De opstalverzekering wordt door de verhuurder geregeld. Bezit je over een eigen woning dan kun je het best een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten. Echter zit er nog verschil in wat verzekeraars daadwerkelijk verzekeren.


Wat verzekeraars over het algemeen verzekeren:

- Waterschade door regenwater binnenkomend via het dak.
- Waterschade door gesprongen waterleidingen.
- Waterschade door een kapot waterbed of een gebroken aquarium

Wat de uitgebreide verzekeringen dekken:

- De schade aan de begane grond (waterschade aan laminaat bijvoorbeeld.
- De kosten voor het opsporen van een leidingsbreuk.
- Het herstel van leidingen bij vorst

Omdat er ontzettend veel verschillende aanleidingen zijn voor waterschade houden we het voor nu even hier bij. Je doet er goed aan om je polisvoorwaarden na te checken omdat ze nogal kunnen verschillen per verzekering. Alle spullen die niet aard- en nagelvast zitten in je huis worden gedekt door de inboedelverzekering. Hiermee bedoelen ze alle spullen die los staan van de woning of de aarde. Bij de opstalverzekering Je bent zelf verantwoordelijk oor het onderhouden van je woning. Waterschade wordt namelijk niet vergoed bij slecht en achterstallig onderhoud. Als je te maken krijgt met overstromingen dekt zowel de inboedel- en opstalverzekering dit niet. Dit valt onder natuurrampen en dat word nooit vergoed door je verzekeraar. Als je beroep doet op de Wet tegemoetkoming Schade ontvang je mogelijk van de overheid een compensatie.

 

Wanneer laat je dit uitvoeren?

Ga bij serieuze waterschade niet zelf aan de slag maar schakel hulp in. Je kunt gebruik maken van onze vakmannen voor onderhoud om waterschade te voorkomen of om waterschade te verhelpen. Bij waterschade aan laminaat bijvoorbeeld kun je het beste er meteen gebruik van maken. Want als je te lang wacht met het melden van de schade wordt je aanvraag afgewezen. Door de verzekering althans. Onze klusjesmannen kunnen ook pas aan de slag als de schade-expert de schade in kaart heeft gebracht. Nadat de schade is opgemaakt kun je meteen een afspraak maken met een van onze vakmannen.

 

Kosten waterschade oplossen

Voor alle klussen die waterschade verhelpen krijg je met een loodgieter te maken. Bij Zoofy kies je zelf de datum en kost dat je maar 65 per uur. Wil je de klus met spoed laten uitvoeren? Dan kost je het je 85 euro per uur. Waterschade laminaat komt vaak voor. Onze vloerspecialisten komen voor 49,95 euro per uur bij je langs om een nieuwe laminaat te leggen.

Heb je andere problemen met waterschade ondervonden en komt er geen loodgieter of vloerspecialist aan te pas? Geen probleem! Onze aanbod van 20 verschillende soorten vakgebieden zorgen ervoor dat je bij ons elke probleem kan oplossen tegen een eerlijke prijs

Wat zijn de voordelen via Zoofy?

Het is geen schande als je op dit gebied twee linkerhanden hebt. Het is niet voor niets een vakmanschap. Wij van Zoofy kunnen elke vorm van waterschade verhelpen. Het is maar net welke klusjesman je nodig hebt en hoe groot de klus is. Bij ons is je klus verzekerd tot 2.5 miljoen aan gevolgschade. Daarnaast hebben wij een 100% prijsgarantie. Onze voordelen zijn dat je o.a. geen voorrijkosten betaalt. Al ruim 200.000 mensen zijn je voor gegaan dus je bent verzekerd van dat de klus snel en goed word uitgevoerd. De kosten moeten niet groter worden dan ze zijn. Onze vakmannen scoren een 9,2 dus je bent ervan verzekerd dat je probleem in een keer word verholpen. Nadat je aanvraag is bevestigd komt de vakman direct langs op het aangegeven tijdstip. Zo hoef je nooit onnodig te wachten.

Mogelijkheden qua materiaal

Misschien door de waterschade zie je ook een mogelijkheid om een nieuwe vloer aan te leggen. Kies daarom altijd zelf je materiaal uit. Als je je huis niet in waarde wil laten zakken is het belangrijk de juiste materialen te gebruiken. Wij handelen klussen af voor de volgende bedrijven: Hornbach, Gamma, Karwei, Amsterdam Mamas, Klusidee. Deze bedrijven denken graag met je mee over welke materialen het beste aansluiten bij je wensen en portemonnee.

Bekijk andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af