Doucheputje ontstoppen

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 144 Loodgieters bij jou in de buurt

Wanneer het water in de douche niet langer wegloopt is de afvoer verstopt. Vaak is dat het gevolg van ophopende zeepresten. Maak direct een afspraak met een expert uit de buurt. De verstopping wordt opgelost voor een vast tarief.

Nu regelen
12 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 216 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Loodgieters die gewerkt hebben aan Doucheputje ontstoppen

Doucheputje ontstoppen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,9 van 5 sterren met meer dan 12 recensies

Floor uit Leunen
donderdag 4 april 2019

Prima! Heel tevreden.

Marley uit Arnhem
donderdag 28 maart 2019

Gezellige gasten, werken snel en efficient. Helemaal prima

Kevin uit Schiedam
zaterdag 9 maart 2019

Goeie gozer, ondanks dat het probleem wat groter was dan alleen het doucheputje ontstoppen en hij daardoor aardig te laat was voor zijn volgende afspraak bleef hij doorzetten tot het toch gelukt was!

Krista uit Deventer
vrijdag 2 november 2018

Hij kwam veel later dan afgesproken zou fijn zijn als hij dan belt dat hij later is

Renske uit Nijmegen
vrijdag 21 september 2018

Kan niets bedenken wat hij beter zou kunnen doen. Aardige man. Het probleem was zo opgelost

Onze Loodgieters zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Verstopt doucheputje ontstoppen

Ben je eindelijk vroeg in de ochtend uit je bed gekropen en sta je lekker onder de warme douche, loopt de douchebak plots vol met water. Snel zet je de douche uit voordat de hele badkamer blank staat, maar wat nu? Je hebt dan iemand nodig die je helpt je doucheputje ontstoppen. Door een doucheputje stroomt niet enkel water. Er verdwijnt een hoop meer via dit afvoerkanaal zoals zand en andere viezigheid. De grootste veroorzaker van een verstopt doucheputje zijn haren.

Het is dus van belang om het doucheputje regelmatig haar vrij te maken, op die manier voorkom je dat het doucheputje überhaupt verstopt. Daarnaast zijn zeepresten ook een groot probleem voor het afvoerkanaal.

Dit is simpel te voorkomen door na elke douchebeurt even na te spoelen met heet water. Voorkomen is beter dan genezen. Het is geen garantie dat je doucheputje niet verstopt. Is het te laat en heb je een hardnekkige verstopping in je doucheputje? Er zijn een aantal manieren hoe je dit simpel kan oplossen.

De meest bekende oplossingen die je zelf kan hanteren vind je hieronder: 

Mechanische ontstopper (plopper)  Dit is één van de meest bekende en goedkoopste methodes om een verstopping op te lossen. Het is een zuignap op een stok gemonteerd, waarmee je een vacuüm creëert in de afvoerleiding. Je zet de zuignap volledig over het doucheputje, waarbij je oplet dat er geen ‘valse lucht’ kan ontsnappen. Vervolgens trek je de zuignap een paar keer heen en weer waardoor er een vacuüm ontstaat. Als het werkt komt er waarschijnlijk een hoop vuil naar boven en loopt het putje weer door. 

Ontstoppingsveer  Een andere bekende methode is een ontstoppingsveer, dit kan echter niet bij elk doucheputje gebruikt worden. Om de ontstoppingsveer te gebruiken moet namelijk het doucheputje los gehaald worden, zodat je er goed bij kan. Als dit is gelukt duw je de veer net zo lang door tot je bij de verstopping aankomt. Daar zou je vervolgens moet het nodige duw en trekwerk de verstopping mee kunnen verhelpen. 

Vloeibare ontstopper  De meest omstreden methode is het gebruik van een vloeibare ontstopper. Door de chemische samenstelling is dit namelijk slecht voor het milleu, maar vaak wel effectief. Elke vloeibare ontstopper werkt weer anders, dus lees goed de gebruiksaanwijzingen en kijk uit bij het gebruik. 

Als alle bovenstaande oplossingen niet werken dan heb je de hulp van een proffesional. Dit is heel simpel en snel te regelen via Zoofy.nl. Voer je postcode in, selecteer de klus en je ziet gelijk waar je aan toe bent! Wil je op dezelfde dag iemand langs hebben? Dat is ook geen probleem! Via Zoofy regel je met spoed de beste loodgieters die binnen een paar uur bij je op de stoep staan om je verstopping te verhelpen.

De vakmannen die bij Zoofy ingeschreven staan zijn allemaal terug te vinden op onze website met beoordelingen. Op die manier geven we de garantie dat je klus snel en goed opgelost kan worden. Door een sterke landelijke dekking betaal je via Zoofy ook geen voorrijkosten. De tarieven op de website zijn helder en duidelijk, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Kom je er niet helemaal uit via de website? Onze klantenservice staat elke dag van de week klaar om je te helpen! Je kan ons bereiken via de mail, telefoon of Whatsapp!