Regel nu jouw loodgieter

Doucheputje ontstoppen

Vanaf €109 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1221 loodgieters in jouw regio

Wanneer het water in de douche niet langer wegloopt is de afvoer verstopt. Vaak is dat het gevolg van ophopende zeepresten. Maak direct een afspraak met een expert uit de buurt. De verstopping wordt opgelost voor een vast tarief.

Regel nu jouw loodgieter
133 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Verstopt doucheputje laten verhelpen via Zoofy

Ben je eindelijk vroeg in de ochtend uit je bed gekropen en sta je lekker onder de warme douche, loopt de douchebak plots vol met water. Snel zet je de douche uit voordat de hele badkamer blank staat, maar wat nu? Je hebt dan iemand nodig die je helpt je doucheputje ontstoppen.

Oorzaak verstopt doucheputje

Door een doucheputje stroomt niet enkel water. Er verdwijnt een hoop meer via dit afvoerkanaal zoals zand en andere viezigheid. De grootste veroorzaker van een verstopt doucheputje zijn haren. Het is dus van belang om het doucheputje regelmatig haar vrij te maken, op die manier voorkom je dat het doucheputje überhaupt verstopt. Daarnaast zijn zeepresten ook een groot probleem voor het afvoerkanaal.

Voorkomen van een verstopt doucheputje

Dit is simpel te voorkomen door na elke douchebeurt even na te spoelen met heet water. Voorkomen is beter dan genezen. Het is geen garantie dat je doucheputje niet verstopt. Is het te laat en heb je een hardnekkige verstopping in je doucheputje? Er zijn een aantal manieren hoe je dit simpel kan oplossen.

Oplossingen voor een verstopte doucheput

Hieronder vind je de oplossingen die je zelf kan hanteren: 

  • Mechanische ontstopper (plopper):  Dit is één van de meest bekende en goedkoopste methodes om een verstopping op te lossen. Het is een zuignap op een stok gemonteerd, waarmee je een vacuüm creëert in de afvoerleiding. Je zet de zuignap volledig over het doucheputje, waarbij je oplet dat er geen ‘valse lucht’ kan ontsnappen. Vervolgens trek je de zuignap een paar keer heen en weer waardoor er een vacuüm ontstaat. Als het werkt komt er waarschijnlijk een hoop vuil naar boven en loopt het putje weer door. 
  • Ontstoppingsveer:  Een andere bekende methode is een ontstoppingsveer, dit kan echter niet bij elk doucheputje gebruikt worden. Om de ontstoppingsveer te gebruiken moet namelijk het doucheputje los gehaald worden, zodat je er goed bij kan. Als dit is gelukt duw je de veer net zo lang door tot je bij de verstopping aankomt. Daar zou je vervolgens moet het nodige duw en trekwerk de verstopping mee kunnen verhelpen. 
  • Vloeibare ontstopper:  De meest omstreden methode is het gebruik van een vloeibare ontstopper. Door de chemische samenstelling is dit namelijk slecht voor het milleu, maar vaak wel effectief. Elke vloeibare ontstopper werkt weer anders, dus lees goed de gebruiksaanwijzingen en kijk uit bij het gebruik. 

Hulp van Zoofy bij een verstopte doucheputje 

Als alle bovenstaande oplossingen niet werken dan heb je de hulp van een professional. Dit is heel simpel en snel te regelen via Zoofy.nl. Voer je postcode in, selecteer de klus en je ziet gelijk waar je aan toe bent! Wil je op dezelfde dag iemand langs hebben? Dat is ook geen probleem! Via Zoofy regel je met spoed de beste loodgieters die binnen een paar uur bij je op de stoep staan om je verstopping te verhelpen.

Waarom Zoofy

De vakmannen die bij Zoofy ingeschreven staan zijn allemaal terug te vinden op onze website met beoordelingen. Op die manier geven we de garantie dat je klus snel en goed opgelost kan worden. Door een sterke landelijke dekking betaal je via Zoofy ook geen voorrijkosten. De tarieven op de website zijn helder en duidelijk, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Kom je er niet helemaal uit via de website? Onze klantenservice staat elke dag van de week klaar om je te helpen! Je kan ons bereiken via de mail, telefoon of Whatsapp!

Andere loodgietersklussen bij Zoofy

Gaslek
Lekkende Kraan
Sanibroyeur
Kitwerk

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af