Regel nu jouw loodgieter

WC blijft lopen / spoelt niet door

Vanaf €75 per uur incl. btw

Bij de meeste klanten was dit voor €109,- opgelost.

Door kalkaanslag en slijtage kan het gebeuren dat het spoelmechanisme in het toiletreservoir niet goed meer werkt. Vaak blijft het water dan lopen en kun je niet meer goed doorspoelen. De oplossing is meestal het vervangen van de vlotter. Maak een afspraak met een loodgieter in de buurt. Vaak is het probleem binnen 1 of 2 uurtjes gefixt.

Regel nu jouw loodgieter
476 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

WC loopt door? Een loodgieter regelt het

Als je wc blijft doorlopen dan kan dit erg vervelend zijn. Je vindt niet altijd meteen de oorzaak en je weet dat je ondertussen water blijft verspillen. In het geval dat je wc blijft doorlopen is het handig dat je de oorzaak kan achterhalen. Zo kan je het probleem meteen aanpakken. Je wc loopt door en je wilt dit zo snel mogelijk oplossen? Dan kunnen wij je helpen. Al de info die je nodig hebt vind je hier!

Je wc loopt door? Laat dit tijdig oplossen!

Je merkt op dat je wc blijft lopen. Wat doe je dan? In de eerste instantie zal je waarschijnlijk in paniek schieten als je wc blijft doorlopen, want je weet dat je je dan kan verwachten aan een pittige waterrekening. Daarom is het belangrijk om tijdelijk de oorzaak te vinden als je wc blijft doorlopen. Door te weten waarom je wc blijft lopen kan je de juiste oplossing vinden en indien nodig de hulp van een loodgieter inschakelen. Doe dit liever vandaag dan morgen als je je geen bult wilt verschieten van de rekening aan het einde van de maand!

wc spoelt niet door: wat zijn de mogelijke oorzaken?

Als je wc blijft doorlopen dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Hoe je het probleem het best kan oplossen is dus afhankelijk van de oorzaak. Hieronder vind je een overzicht van hoe je het probleem precies kan aanpakken, afhankelijk van de oorzaak!

Kalkaanslag

Je wc loopt door? Dan is er een grote kans dat de oorzaak hiervoor kalkaanslag is. Kalk zet zich bij afsluitingen en waterkraantjes, waardoor de werking wordt aangetast. De eerste stap naar het vinden van de oorzaak is dus kijken of er sprake is van kalk.

Oplossing

Wat doe je als je kalkaanslag opmerkt? In dat geval is het belangrijk om het binnenwerk te ontkalken. Dit kan je doen met schoonmaakazijn of ontkalkingsmiddel. Giet het product in de stortbak en laat dit een volledige nacht staan. De volgende dag zou je wc terug moeten doorlopen. Soms helpt het echter niet om je wc te ontkalken. In dat geval kan je beter een loodgieter inschakelen, zodat je het probleem snel kan oplossen.

Defect spoelmechanisme

Als je wc blijft doorlopen dan kan dit ook veroorzaakt worden door een defect spoelmechanisme. Meestal is er dan een defecte bodemklep of een defect bodemventiel. Het kan zijn dat een van de twee of beiden niet goed meer sluiten en dat je wc blijft doorlopen.

Oplossing

Als het gaat over slijtage aan de rubberen ring van de bodemklep dan is het probleem eenvoudig op te lossen door de rubberen ring te vervangen. Soms is dit echter niet voldoende. Ook in dat geval kan je dan beter hulp van een loodgieter inschakelen.

Problemen met vlotter

Je wc loopt door, maar het spoelmechanisme of kalkaanslag is niet de oorzaak. In dat geval kunnen er problemen zijn met de vlotter. De vlotter zakt in het reservoir als het waterniveau daalt en is verbonden met het vlotterkraantje. Als de vlotter laag staat, dan zorgt het kraantje dat er water in het reservoir komt. Hierdoor komt de vlotter weer omhoog. Soms kunnen er echter problemen ontstaan. Vaak komt dit doordat het leertje kapot is waardoor de vlotterkraan niet goed sluit.

Oplossing

Als het probleem vooral veroorzaakt wordt door het leertje, dan is het belangrijk om dit te vervangen. Als dit niet de oorzaak is, ga dan het membraan van de vlotter na en kijk of dit niet versleten is. Als je wc nog steeds blijft doorlopen, dan is er (nog) een andere oorzaak. Als je deze niet vindt dan kan een loodgieter je helpen!

Verkeerde afstelling vlotter

Het kan ook zijn dat je vlotter niet stuk is, maar dat hij verkeerd afgesteld werd. Bekijk dus altijd eerst goed hoe de vlotter is afgesteld als je op zoek bent naar de oorzaak van je wc probleem.

Oplossing

Je kan testen of de vlotter goed is afgesteld door te experimenteren met de afstelling. Draai de schroef wat vaster of losser en kijk of het probleem is opgelost. Als je er nog steeds niet aan uit raakt, dan kan een loodgieter je zeker helpen.

Defecte stortbak

Je wc loopt door na het nazien van de vlotter en het spoelmechanisme. Wat kan de oorzaak dan zijn? Vaak zijn er ook problemen aan de stortbak zelf.

Oplossing

Als het probleem bij je stortbak zelf ligt dan zal je hoogst waarschijnlijk de stortbak moeten laten vervangen. Dit is niet altijd nodig, maar komt vaak voordeliger uit dan het vervangen van het binnenwerk. Hiervoor schakel je het best altijd de hulp in van een loodgieter, zeker als het gaat om een inbouwreservoir.

Inbouw wc blijft doorlopen na doortrekken

Je inbouw wc blijft doorlopen na doortrekken? Dan heb je pech, want problemen met een inbouw wc zijn niet zo makkelijk te verhelpen als problemen met een staand toilet. Dat is logisch, want het reservoir is in de muur ingebouwd en als je hier naar moet kijken, moet je de muur al gaan openbreken. Dat doe je niet zomaar. Gelukkig vind je bij Zoofy eenvoudig de beste vakman voor deze klus!

Kosten toilet repareren die doorloopt

Heb je zelf al een aantal dingen geprobeerd, maar lukt het je niet om je wc te laten stoppen met doorlopen? Dan kan je de hulp van een loodgieter zeker gebruiken! Maar wat zal een loodgieter je kosten?

In de meeste gevallen is het probleem redelijk snel opgelost, waardoor het je niet erg veel zal kosten. Dat is echter niet altijd zo. Als je niet juist weet wat de oorzaak is, is het moeilijk om een exact beeld van de prijs te krijgen. Maar om je een idee te geven: de kosten van een loodgieter per uur beginnen vanaf 65 euro.

WC blijft lopen, geen paniek

Wc problemen? Een loodgieter kan je helpen!

Loopt je wc door en lukt het je niet om dit zelf op te lossen? Dan kan een loodgieter je helpen! Wacht niet te lang om de hulp van een loodgieter in te schakelen, want het doorlopen van je wc kan je veel geld kosten. Ook als je andere problemen hebt, zoals een verstopte wc, zal een loodgieter je de hulp kunnen bieden die je nodig hebt.

Als je op zoek gaat naar een geschikte loodgieter voor de klus, dan is het wel belangrijk dat je kiest voor een ervaren loodgieter zodat je kan rekenen op een betrouwbaar resultaat. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want bij Zoofy vind je eenvoudig de beste loodgieter uit je buurt!

Vind een goede loodgieter bij Zoofy

Zoofy maakt het je niet alleen makkelijk om de beste loodgieter uit je buurt te vinden, maar ook om de voordeligste loodgieter te vinden. Waarom zou je veel geld uitgeven als dat niet nodig is? Kies voor een loodgieter van Zoofy en bespaar op een eenvoudige manier heel wat geld!

Bekijk andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af