Regel nu jouw loodgieter

Wasmachine aansluiten

Vanaf €89 incl. btw

De meeste klanten betaalden €90,- excl materialen.

Een wasmachine kan staat op elke plek in huis zolang er maar een afvoer in de buurt is. Soms moet er nog een kraan worden geplaatst en komt er wat leidingwerk bij kijken. Omschrijf de plannen en maakt direct een afspraak met een loodgieter in de buurt.

Regel nu jouw loodgieter
141 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Wasmachine aansluiten kosten

Het aansluiten van een wasmachine kan al vanaf €89 vaste prijs incl. btw. De meeste van de Zoofy gebruikers betaalden €130,- voor het aansluiten van de wasmachine. Lees hieronder hoe je eenvoudig een loodgieter kan inhuren via Zoofy.

Wasmachine zelf aansluiten

Net een nieuwe wasmachine, nu nog aansluiten. Wat een hels karwei. Waar moet je nu beginnen? Hoe sluit de je de wasmachine nu aan op de afvoer? Of op de stroom? Hieronder kun je de volledige uitleg vinden. Het klinkt soms eenvoudig, dat is het zeker niet. Dus kun je wel een beetje hulp gebruiken, twijfel dan niet en schakel vakmannen van Zoofy in. De montage is in 30-120 minuten gedaan.

Allereerst wat heb je allemaal nodig?

 • Waterpas
 • Afvoerdop
 • Lekbak
 • Afvoerslang
 • Teflon tape
 • Boormachine
 • Mesje
 • Aanvoerslang
 • Steunbeugel
 • Steekkarretje of extra hulp bij het tillen

Voor je begint vergeet dan niet te checken of er passende aanvoer- en afvoerslangen bij de wasmachine geleverd zijn.

Je boekt via Zoofy eenvoudig een professional voor het boeken van een specialist voor de wasmachine plaatsen. Heb je een slimme wasmachine gekocht, maar dient deze nog aangesloten te worden? Dan boek je bij Zoofy eenvoudig een smart home specialist die de wasmachine kan aansluiten en vervolgens jou ook kan helpen met het installeren van de mobiele app. Zo kun je op afstand jouw wasmachine starten, bekijken hoe lang het programma nog duurt en het programma pauzeren.

Boek nu een witgoed installateur

Een slimme wasmachine plaatsen

Een slimme wasmachine plaatsen is een manier om je wasmachine op een efficiënte manier te installeren. Het is een technologie die je wasmachine in staat stelt om automatisch te detecteren waar het water en de stroom aangesloten moeten worden. Het is een handige manier om je wasmachine te installeren, omdat je niet meer zelf de kabels hoeft aan te sluiten.

Voordelen:

 • Je hoeft geen kabels meer aan te sluiten, waardoor je tijd bespaart.
 • Je wasmachine is beter beschermd tegen water- en elektrische schade.
 • Je wasmachine is beter geïsoleerd, waardoor je energie bespaart.

Nadelen:

 • Het is duurder dan het zelf installeren van je wasmachine.
 • Je hebt een vakman nodig om de installatie te voltooien.

Mogelijke kosten:

De kosten voor het laten plaatsen van een slimme wasmachine kunnen variëren, afhankelijk van de vakman die je inhuurt. De kosten kunnen oplopen tot enkele honderden euro's.

Het is meestal beter om een vakman in te huren om je slimme wasmachine te plaatsen. Dit is omdat een vakman de juiste kennis en ervaring heeft om de installatie goed uit te voeren. Bovendien kunnen ze je helpen bij het oplossen van eventuele problemen die kunnen optreden tijdens de installatie.

Hoe kies ik de beste smart wasmachine voor mijn huis?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een smart wasmachine:

 1. Capaciteit: kies een machine die geschikt is voor de hoeveelheid was die je gemiddeld tegelijk wast. Een machine met een grotere trommel kan handig zijn als je vaak grote hoeveelheden was hebt, maar houd er rekening mee dat een grotere machine ook meer energie verbruikt.
 2. Energie-efficiëntie: kies een machine met een goede energie-efficiëntieklasse, zoals A+++ of A+++. Dit kan helpen om je energiekosten te verlagen.
 3. Gebruiksgemak: kijk of de smart-functies van de wasmachine handig zijn en eenvoudig te gebruiken. Bijvoorbeeld, kun je wasprogramma's starten en wijzigen met je smartphone, of heeft de machine een timerfunctie om wassen te plannen wanneer het jou uitkomt?
 4. Prijs: overweeg je budget en kijk of de smart wasmachine die je overweegt binnen je prijsklasse valt.
 5. Merk en reputatie: kijk of het merk van de wasmachine een goede reputatie heeft en of er positieve beoordelingen zijn van andere gebruikers.
 6. Garantie en service: controleer wat de garantievoorwaarden zijn en of er een goede service beschikbaar is in geval van problemen.

Boek nu een witgoed installateur

Hoe moet ik een wasmachine aansluiten?

Hieronder volgt een stappenplan hoe je zelf de wasmachine kunt aansluiten. Bekijk de benodigdheden en volg de zes stappen van het aansluiten.

Stap 1: Plaats een lekbak

Plaats eerst een lekbak op de plek waar je je wasmachine neer wilt zetten. Als er alsnog water uit je machine komt of deze niet aangesloten is, dan wordt dat opgevangen in de lekbak.

Stap 2: Zet de wasmachine klaar

Plaats de wasmachine zo dicht mogelijk bij de plek waar hij uiteindelijk moet komen te staan. Zorg ervoor dat je genoeg werkruimte over hebt en controleer altijd even of je goed bij de afvoer, kraan en stopcontact kan komen. Vervang je je oude wasmachine door een nieuw apparaat? Maak dan direct van de gelegenheid gebruik om de ruimte schoon te maken.

Stap 3: Sluit de aanvoerleiding aan

Sluit eerst de aanvoerleiding aan, draai deze aan de achterkant op de wasmachine. De aansluiting bevindt zich meestal in de rechterbovenhoek. Sluit het andere uiteinde van de leiding vervolgens op de kraan. Gebruik hiervoor eventueel een beetje teflon tape, voordat je eerst om het schroefdraad van de kraan wikkelt.

Stap 4: Test de leiding

Zodra de aanvoerleiding goed vast zit op de wasmachine, draai je de kraan open. Controleer of er geen water lekt, als je wel last hebt van lekkage zul je de slang opnieuw moeten aansluiten.

Boek nu een witgoed installateur

Stap 5: Sluit de afvoerleiding

Zet de wasmachine nu zo goed mogelijk op de gewenste plek. Draai de afvoerleiding aan op de wasmachine. Op nieuwere wasmachines is de afvoerleiding vaak al voorgemonteerd. Als je nog geen steunbeugel hebt, dan monteer je deze vervolgens op de muur. Probeer ervoor te zorgen dat de steunbeugel wat boven de afvoer uitkomt, zodat je afvoerleiding straks via de beugel in de afvoer kunt leiden. Op deze manier hoef je niet bang te zijn voor wateroverlast. Klik vervolgens de afvoerleiding om de steunbeugel en draai er hierna een afvoerdop op. Zet daarna de afvoerleiding met afvoerdop in de afvoerbuis.

Stap 6: Zet de wasmachine waterpas

Vervolgens kun je de stekker van de wasmachine in het stopcontact stoppen en schuif je de machine precies op de plek waar je deze wilt hebben. Leg hierna een waterpas op de bovenkant van het apparaat om te zien of de wasmachine helemaal waterpas staat. Dit is het geval wanneer het luchtbelletje precies in het midden van de waterpas komt te staan. Als de machine niet waterpas staat, dan kun je de voetjes van de wasmachine verstellen. Doe dit vervolgens net zo lang totdat de machine wel waterpas komt te staan, om zo lekkage te voorkomen.

Wasmachine aansluiten door een loodgieter van Zoofy

Het is natuurlijk zomaar mogelijk dat het niet is gelukt met het aansluiten van een wasmachine. Twijfel dan niet en regel een loodgieter van Zoofy. Waar je ook woont, onze loodgieters zijn altijd dichtbij. Omdat onze loodgieters altijd lokaal werkzaam zijn rekenen we geen voorrijkosten. Dit scheelt in de portemonnee. Daarnaast zijn alle tarieven op de site inclusief btw. Hierin willen we zo transparant mogelijk zijn. Boek eenvoudig een loodgieter binnen 30 seconde voor het aansluiten van jouw wasmachine. 
Betalen kan via iDeal of met QR-Code achteraf. Heb je verder nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice. Heb je een loodgieter voor langere tijd nodig voor bijvoorbeeld een hele dag, of hele week, dan kan dat ook bij Zoofy

Boek nu een witgoed installateur

Bekijk andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach