Regel nu jouw loodgieter

Toiletpot plaatsen/ vervangen

Vanaf €199 incl. btw

Klanten betaalden gemiddeld €155,- excl toiletpot.

Is de oude WC pot aan vervanging toe of krijgt het kleinste kamertje een facelift, laat de nieuwe pot dan vakkundig plaatsen. De loodgieter zal het water afsluiten, de oude pot verwijderen, de nieuwe aftekenen, gaten boren en de toiletpot goed vastzetten. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een loodgieter in de buurt. (Géén inbouw)

Regel nu jouw loodgieter
381 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Toiletpot plaatsen/ Installeren

Een toiletpot is misschien niet het meest charmante onderdeel van het huishouden maar het is des te belangrijker dat deze comfortabel en vakkundig wordt geplaatst. Er zijn veel verschillende soorten toiletten en wc’s, maar onze vakmannen weten met elke merk en type raad. Het kan gaan om een staand, een wandcloset (hangend) of een duobloktoilet. Deze verschillende soorten wc’s hebben allemaal een andere manier van monteren.

Nieuwe wc pot plaatsen

Onze loodgieters kunnen je op elk gewenst moment helpen met het plaatsen en installeren van een nieuwe toiletpot. Ze kunnen met spoed dezelfde dag nog de WC bij je plaatsen. Als het minder haast heeft kunnen ze je ook morgen of op een ander moment van hun vakmanschap voorzien. Ze zijn 24/7 beschikbaar om deskundig werk te leveren. Ze installeren zowel het reservoir als de wc zelf. De badkamer kan een hele nieuwe sfeer krijgen nadat de wc vervangen is. Een zwevend toilet kan de badkamer bijvoorbeeld veel ruimer laten lijken maar vergt dan ook wel expertise om te plaatsen. Groot voordeel is wel dat het schoonmaken een stuk makkelijker gaat omdat de vloer gewoon gedweild kan worden. Bij het kiezen voor het type wc kan de vakman uiteraard ook adviseren. Onder ander over de betegeling en de metingen die gedaan moeten worden. Hij kan dit ook voor je uitvoeren. Wil je een luxe toilet? Laat dan een Japans toilet installeren

Werkzaamheden plaatsen nieuw toilet

Allereerst zullen zijn de waterleiding afsluiten zodat het werk gedaan kan worden. Hierna wordt de oude pot losgeschroefd van de vloer. De afvoer wordt afgesloten met een doek of prop papier om vervelende luchtjes vanuit het riool te voorkomen. Afhankelijk van het type zullen dan de vlotterkraan losgehaald worden en de valpijp en stortbak verwijderd worden.

Boek nu een loodgieter

Welke toiletpot kies jij

Voordat je een nieuw toilet gaat plaatsen, moet je beslissen welke je kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Hieronder ontdek je de mogelijkheden voor de WC pot vervangen!

Staand toilet

Een staand toilet is een klassiek, staand model met een zichtbare voet. Hoewel er tegenwoordig meer gekozen wordt voor een hangend toilet plaatsen, is een staande ook altijd nog  mogelijk. Een staande wc is een goede keuze voor mensen die hun interieur een klassieke of retro uitstraling willen geven. Daarnaast heeft dit type als voordeel dat het erg makkelijk geplaatst kan worden én dat het heel wat voordeliger is dan een hangend toilet. Als er problemen zijn met het toilet, zijn ze ook makkelijker om op te lossen. Het nadeel is dat het onderhoud van de badkamervloer wat moeilijker is door de voet.

Als je kiest voor een staand model, dan zijn er nog verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een duoblok toilet met een zichtbare stortbak. Bij dit soort kan je makkelijk de stortbak openen om te inspecteren bij problemen. Daarnaast zijn er staande toiletten met een losse stortbak. Als derde mogelijkheid is er de Back- to- wall toilet. Dit is een modern type staand toilet dat over een inbouwreservoir beschikt. Dit type staat wel met een voet op de grond, maar het reservoir is niet zichtbaar. Dit is een slimme oplossing voor in een kleine badkamer.

Hangend toilet

De meeste mensen kiezen er tegenwoordig voor om een hangend toilet te plaatsen. Dit is een goed idee als je je wc of badkamer een moderne, strakke uitstraling wilt geven. Maar dit type wc plaatsen biedt nog een aantal andere voordelen. Zo maakt het je makkelijker om je vloer schoon te maken, omdat er geen voet in de weg zit. Daarnaast maakt dit systeem minder lawaai, want het waterreservoir zit verstopt achter een valse wand. Een ander voordeel is dat het in de hoogte verstelbaar is en daarom ideaal is voor de grotere of kleinere mensen.

Ook als je kiest voor een hangende wc te plaatsen, zal je kunnen kiezen uit meerdere modellen. Ook de drukknoppen kunnen verschillend zijn, evenals het materiaal waaruit het gemaakt wordt en er zijn toiletten met een automatisch spoelingsysteem. Doordat er zoveel keuze is, zal het niet altijd evident zijn om de juiste keuze te maken. Wil je graag advies? Vraag dan gerust raad aan een van onze ervaren vakmannen. Zij helpen je graag!

toiletpot plaatsen

Waar moet je de toilet plaatsen?

Voordat je je toilet laat plaatsen moet je natuurlijk eerst weten waar je deze het beste kan plaatsen. Wil je je toilet vervangen? Dan spreekt het natuurlijk voor zich dat het nieuwe wc op de oude plaats komt te staan. Maar dit hoeft zeker niet zo te zijn! Je kan je toilet ook gewoon verplaatsen. Welke plaats moet je dan kiezen? We geven je hieronder enkele tips!

Laat je toilet in de hal uitkomen

Een goede plaats voor je toilet is een ruimte die op je hal uitkomt. Op die manier kunnen mensen in alle privacy naar de wc gaan én kunnen nare geurtjes makkelijker verdwijnen. Een ruimte onder een open trap is bijvoorbeeld een goede plaats.

Hangend toilet plaatsen kosten

Wil je het toilet vervangen? Dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de de hangend toilet plaatsen kosten. De kosten voor een hangend toilet monteren aan de muur liggen wat hoger dan die van een staand toilet. Wil je een staand toilet vervangen door een hangend toilet te plaatsen? Dan betaal je gemiddeld tussen de 570 en 1.240 euro.

Zelf wc pot vervangen of laten doen?

Als je een beetje handig bent, kan je je wc pot zelf proberen te vervangen. Je wilt natuurlijk dat alles zonder problemen verloopt. Daardoor neem je beter geen risico en kan je het best de hulp van een ervaren loodgieter inschakelen. Gelukkig vind je makkelijk de beste loodgieter uit je buurt bij Zoofy!

Een voordelige toilet installatie bij Zoofy

Als je twijfelt om een nieuwe wc te laten plaatsen door financiële redenen, dan moet je niet langer twijfelen. Bij Zoofy vind je eenvoudig de voordeligste vakmannen uit je buurt. Bovendien hoef je zo geen voorrijkosten te betalen en bespaar je nog meer geld!

Boek nu een loodgieter

De vakmannen van Zoofy

Onze vakmannen zijn door het gehele land actief en stappen direct voor je in de auto om je te helpen. Of je nou woonachtig bent in Rotterdam, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag, Amersfoort, Groningen, Dordrecht, Utrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Zwolle, Leeuwarden, Arnhem, Tilburg of waar dan ook: wij zorgen dat er snel een gekwalificeerde en betrouwbare vakman langskomt. Wij staan voor snelheid, kwaliteit en service!

Beijk hieronder nog enkele loodgietersklussen van Zoofy

Halve Dag
Halve Week
Hele Dag

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af