Regel nu jouw vakman

Toiletpot plaatsen/ vervangen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Klanten betaalden gemiddeld €90,- excl toiletpot.

Is de oude WC pot aan vervanging toe of krijgt het kleinste kamertje een facelift, laat de nieuwe pot dan vakkundig plaatsen. De loodgieter zal het water afsluiten, de oude pot verwijderen, de nieuwe aftekenen, gaten boren en de toiletpot goed vastzetten. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een loodgieter in de buurt.

Regel nu jouw vakman
124 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Toiletpot plaatsen/ Installeren

Een toiletpot is misschien niet het meest charmante onderdeel van het huishouden maar het is des te belangrijker dat deze comfortabel en vakkundig wordt geplaatst. Er zijn veel verschillende soorten toiletten en wc’s, maar onze vakmannen weten met elke merk en type raad. Het kan gaan om een staand toilet, een wandcloset (hangend toilet) of een duobloktoilet. Deze verschillende soorten wc’s hebben allemaal een andere manier van monteren.

Nieuwe toiletpot plaatsen

Onze loodgieters kunnen je op elk gewenst moment helpen met het plaatsen en installeren van een nieuwe toiletpot. Ze kunnen met spoed dezelfde dag nog de WC bij je plaatsen. Als het minder haast heeft kunnen ze je ook morgen of op een ander moment van hun vakmanschap voorzien. Ze zijn 24/7 beschikbaar om deskundig werk te leveren. Ze installeren zowel het reservoir als de toiletpot zelf. De badkamer kan een hele nieuwe sfeer krijgen nadat het toilet vervangen is. Een zwevend toilet kan de badkamer bijvoorbeeld veel ruimer laten lijken maar vergt dan ook wel expertise om te plaatsen. Groot voordeel is wel dat het schoonmaken een stuk makkelijker gaat omdat de vloer gewoon gedweild kan worden. Bij het kiezen voor het type toilet kan de vakman uiteraard ook adviseren. Onder ander over de betegeling en de metingen die gedaan moeten worden. Hij kan dit ook voor je uitvoeren. 

Werkzaamheden plaatsen nieuwe toiletpot

Allereerst zullen zijn de waterleiding afsluiten zodat het werk gedaan kan worden. Hierna wordt de oude pot losgeschroefd van de vloer. De afvoer wordt afgesloten met een doek of prop papier om vervelende luchtjes vanuit het riool te voorkomen. Afhankelijk van het type toilet zullen dan de vlotterkraan losgehaald worden en de valpijp en stortbak verwijderd worden.

Toilet plaatsen: welk toilet kies jij?

Voordat je een nieuw toilet gaat plaatsen, moet je beslissen welk toilet je kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten toiletten waaruit je kan kiezen. Hieronder ontdek je de mogelijkheden!

Staand toilet plaatsen

Een staand toilet is een klassiek, staand model met een zichtbare voet. Hoewel er tegenwoordig meer gekozen wordt voor een hangend toilet plaatsen, is een staand toilet ook nog altijd een mogelijkheid. Een staand toilet is een goede keuze voor mensen die hun interieur een klassieke of retro uitstraling willen geven. Daarnaast heeft dit type toilet als voordeel dat het erg makkelijk geplaatst kan worden én dat het heel wat voordeliger is dan een hangend toilet. Als er problemen zijn met het toilet, zijn ze ook makkelijker om op te lossen. Het nadeel is dat het onderhoud van de badkamervloer wat moeilijker is door de voet.

Als je kiest voor een staand model, dan zijn er nog verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een duoblok toilet met een zichtbare stortbak. Bij dit soort toilet kan je makkelijk de stortbak openen om te inspecteren bij problemen. Daarnaast zijn er staande toiletten met een losse stortbak. Het waterreservoir bevindt zich in dat geval verder van de toiletpot. Als derde mogelijkheid is er de Back- to- wall toilet. Dit is een modern type staand toilet dat over een inbouwreservoir beschikt. Het toilet staat wel met een voet op de grond, maar het reservoir is dus niet zichtbaar. Dit is een goede optie voor in een kleine badkamer.

Hangend toilet plaatsen

De meeste mensen kiezen er tegenwoordig voor om een hangend toilet te plaatsen. Een hangend toilet plaatsen is een goed idee als je je wc of badkamer een moderne, strakke uitstraling wilt geven. Maar een hangend toilet plaatsen biedt nog een aantal andere voordelen. Zo maakt het je makkelijker om je vloer schoon te maken, omdat er geen voet in de weg zit. Daarnaast maakt dit systeem minder lawaai, want het waterreservoir zit verstopt achter een valse wand. Een ander voordeel is dat het in de hoogte verstelbaar is en daarom ideaal is voor de grotere of kleinere mensen.

Ook als je kiest voor een hangende toilet plaatsen, zal je kunnen kiezen uit meerdere modellen. Zo zijn er bijvoorbeeld hangende toiletten met een afneembare toiletzitting. Dit maakt het je mogelijk om de toiletbril makkelijker schoon te maken. Daarnaast zijn er toiletten met of zonder spoelrand. Toiletten zonder spoelrand zijn hygiënischer, omdat er geen vuilresten onder de spoelrand kunnen kruipen. Ook de drukknoppen kunnen verschillend zijn, evenals het materiaal waaruit het gemaakt wordt en er zijn toiletten met een automatisch spoelingsysteem. Doordat er zoveel keuze is, zal het niet altijd evident zijn om de juiste keuze te maken. Wil je graag advies? Vraag dan gerust raad aan een van onze ervaren vakmannen. Zij helpen je graag!

Douchetoilet plaatsen

Een derde mogelijkheid is om een douchetoilet te plaatsen. Een douchetoilet lijkt erg luxueus en dat is het eigenlijk ook, maar in sommige gevallen is het echt geen overbodige luxe. Denk maar aan mensen met een beperking. Voor hen is het vaak moeilijk om bepaalde posities aan te nemen en is een douchetoilet dus zeker aangeraden. Ook voor mensen die last hebben van fysieke kwaaltjes is het een goede oplossing. Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen als je dit type toilet erg prettig vindt.

Als je kiest voor een douchetoilet, dan zijn er verschillende opties. Bij een douchetoilet is het vooral belangrijk om te kijken naar welke functies voor jou belangrijk zijn. Zo kan je kiezen voor een slimme zitting, waarbij de toiletzitting open en toe klapt. Op die manier hoef je de zitting niet aan te raken. Daarnaast kan je vaak de zitting opwarmen via de afstandsbediening. Dit is voornamelijk erg handig in de winter. Bij sommige toiletten kan ook de pot verlicht worden.

De hoofdfunctie van een douchetoilet is natuurlijk om je billen schoon te maken. Dit is best aangenaam, want het werkt aan de hand van een warme waterstraal. Je kan zelf de intensiteit van de waterstraal instellen, zodat je je niet ongemakkelijk voelt. Ook de manier van reinigen kan gekozen worden: zachter of harder. Na het reinigen worden de billen afgedroogd doormiddel van warme lucht. Hierdoor is wc-papier niet langer nodig. Als je geld wilt besparen op een douchetoilet, dan kan je ervoor kiezen om enkel de toiletbril met spoel- en droogfunctie op je bestaand toilet te plaatsen!

toiletpot plaatsen

Waar moet je je toilet plaatsen?

Voordat je je toilet laat plaatsen moet je natuurlijk eerst weten waar je je toilet het beste kan plaatsen. Wil je je toilet vervangen? Dan spreekt het natuurlijk voor zich dat het nieuw toilet op de oude plaats komt te staan. Maar dit hoeft zeker niet zo te zijn! Je kan je toilet ook gewoon verplaatsen. Welke plaats moet je dan kiezen? We geven je hieronder enkele tips!

Niet in de buurt van je keuken of woonkamer

Een toilet in je keuken? Je kan al raden dat dit niet de beste oplossing is! Een toilet in je keuken is gewoonweg niet aangenaam, om nog maar te zwijgen van de gevolgen op hygiënisch vlak. Niet doen dus! Ook dicht bij je woonkamer is niet de ideale plaats. Logisch, want in je woonkamer zit je om te genieten en relaxen. Dat zal niet zo goed lukken met een nare wc-geur!

Laat je toilet in de hal uitkomen

Een goede plaats voor je toilet is een ruimte die op je hal uitkomt. Op die manier kunnen mensen in alle privacy naar het toilet gaan én kunnen nare geurtjes makkelijker verdwijnen. Een ruimte onder een open trap is bijvoorbeeld een goede plaats.

Plaats je eerste toilet niet in de badkamer

Sommige mensen vinden een toilet in de badkamer fijn, anderen niet. Een toilet in de badkamer is helemaal geen slecht idee, maar dat wordt het wel als je maar één toilet hebt. Als je je enige toilet in de badkamer plaatst, dan moet je onthouden dat al je gasten kunnen rondneuzen in je badkamer. Je verliest dus een groot deel van je privacy. Als tweede toilet kan je wel een staand of hangend toilet plaatsen in je badkamer. In dat geval kan je de toilet enkel voor jezelf gebruiken. Let wel op, want een tweede toilet in de badkamer is geen goed idee als je een groot gezin hebt, de kans is dan groot dat iemand een bad neemt, terwijl jij dringend naar het toilet moet en als het ander toilet ook bezet is, is dit niet zo gezellig!

Hangend toilet plaatsen kosten

Wil je je toilet vervangen? Dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de de hangend toilet plaatsen kosten. De kosten voor een hangend toilet plaatsen liggen wat hoger dan die van een staand toilet. Wil je een staand toilet vervangen door een hangend toilet te plaatsen? Dan betaal je gemiddeld tussen de 570 en 1240 euro. Moet er echter veel meer gedaan worden dan een toilet vervangen, dan zullen de kosten oplopen.

Naast je toilet vervangen, kan ook de ruimte opgefleurd worden, door opnieuw te betegelen, de vloer te egaliseren, kraan te monteren, enzovoort. Hieronder mogelijke bijkomende kosten:

Type klus Kosten
Kitwerk  40 - 100 euro
Kraan monteren  50 - 100 euro
Radiator monteren  20 - 80 euro
Verwijderen toilet  40 - 80 euro
Verwijderen tegels (wand en vloer)  150 - 300 euro
Toilet monteren  100 - 200 euro
Vloertegels leggen  50 - 100 euro

Zelf toilet vervangen of laten doen?

Als je een beetje handig bent, kan je je toilet zelf proberen vervangen. Een staand toilet door een hangend toilet vervangen is echter niet zo evident. Je wilt natuurlijk dat alles zonder problemen verloopt. Daardoor neem je beter geen risico en kan je het best de hulp van een ervaren loodgieter inschakelen. Gelukkig vind je makkelijk de beste loodgieter uit je buurt bij Zoofy!

Een voordelige toilet installatie bij Zoofy

Als je twijfelt om een nieuw toilet te laten installeren door financiële redenen, dan moet je niet langer twijfelen. Bij Zoofy vind je eenvoudig de voordeligste vakmannen uit je buurt. Bovendien hoef je zo geen voorrijkosten te betalen en bespaar je nog meer geld!

De vakmannen van Zoofy

Onze vakmannen zijn door het gehele land actief en stappen direct voor je in de auto om je te helpen. Of je nou woonachtig bent in Rotterdam, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag, Amersfoort, Groningen, Dordrecht, Utrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Zwolle, Leeuwarden, Arnhem, Tilburg of waar dan ook: wij zorgen dat er snel een gekwalificeerde en betrouwbare vakman langskomt. Wij staan voor snelheid, kwaliteit en service!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af