Regel nu jouw loodgieter

Vlotter vervangen

Vanaf €99 incl. btw

Bij de meeste mensen was dit voor €99,- excl materialen opgelost.

Blijft je wc doorlopen en wil je deze vlot(ter) vervangen? Schakel één van onze vakmannen in. Onze erkende en ervaren loodgieters klaren deze klus zo. Kan jij weer vlot naar de wc.

Regel nu jouw loodgieter
75 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vlotter laten vervangen via Zoofy

Niets is er vervelender dan een toilet wat maar blijft doorlopen. Niet alleen heb je last van een continu geluid, ook verspil je onnodig veel water. Een vlotter vervangen is vaak een gedoe, zeker als het gaat om een inbouw toilet. Vraag daarom een Zoofy loodgieter om de vlotter van jouw wc te vervangen. Die laat het onnodig watergebruik en gekletter snel verdwijnen. Ook wanneer een vlotter van een inbouwtoilet vervangen moet worden is een Zoofy loodgieter de vakman voor de klus. Hij of zij zal er voor zorgen dat de vlotter wc vervangen wordt en werkt de ombouw weer netjes af. Zo ben jij geholpen met het lopend water probleem zonder dat er nog iets van zichtbaar is. Regel daarom ook snel jouw Zoofy loodgieter en ga weer in alle rust naar het toilet.

Boek nu een loodgieter

Hoe werkt een vlotter

De meeste loodgieters weten wat het probleem is als je over een lopend water probleem van je toilet spreekt. Om het voor jou ook duidelijk te maken, leggen we uit wat een vlotter is en wat hij in de spoelbak doet.
Een vlotter is onderdeel van een mechanisme die zorgt dat jouw toilet kan doorspoelen. Aan de spoelbak van het toilet zit een knop of hendel bevestigd die, wanneer ingedrukt, ervoor zorgt dat het toilet doorspoelt. De knop zit bevestigd onderaan de spoelbak aan een ventiel. Dit ventiel opent en sluit de spoelbak wanneer de knop ingedrukt is. De vlotter zakt tegelijk met het water naar beneden en creëert zo een hefboom situatie die het vlotterkraantje openzet. Zolang de vlotter lager zit dan het kraantje, zal het water in de spoelbak lopen. Wanneer het water op peil is, sluit het vlotterkraantje automatisch en stopt het water toevoer.

werkende vlotter

Waarom vervang je een vlotter?

Er zijn verscheidene redenen waarom je een vlotter van je wc moet vervangen. Het is goed mogelijk dat je spoelmechanisme door ouderdom kuren gaat krijgen. Ook komt het geregeld voor dat de vorige eigenaar van het toilet een notoire doe het zelver was. Het vlotter van de wc vervangen, was een klus die hij echt zelf wel kon doen. Met het resultaat dat jij nu zit met een vlottersysteem die niet past bij de spoelbak. Dat is meteen ook een goede reden waarom jij het vlotter van de wc vervangen een Zoofy loodgieter laat doen. Dan ben je tenminste verzekerd van het juiste systeem in je spoelbak.

 • Membraan vlotterkraan is kapot
 • Vlotter is verkeerd afgesteld
 • Er zijn onderdelen versleten
 • Er zit kalkaanslag in het reservoir
 • De spoelbak is vuil en blokkeert
 • Het spoelmechanisme is kapot
 • Het vlottersysteem is kapot

 

Wat kan je zelf doen?

Een van de problemen van een niet werkende vlotter is ontstopping door kalk. Mocht je dus twijfelen of het nodig is jouw vlotter van je wc te vervangen? Dan kan je eerst proberen de spoelbak te ontkalken. Dit doe je heel gemakkelijk bij een gewoon toilet. Je giet namelijk een liter schoonmaakazijn in de spoelbak. Dit laat je het liefst een nachtje zo staan, waarna je de volgende ochtend een aantal keer goed doorspoelt.
Is het probleem de volgende ochtend nog niet opgelost? Dan is kalk is helaas niet de oorzaak. Het zou kunnen dat het bodemventiel een versleten rubbertje heeft. In sommige gevallen kan je dit makkelijk zelf vervangen, maar de Zoofy loodgieter doet dit met alle liefde voor jou. Daarnaast kan het vaak zo zijn dat als er één onderdeel versleten is, er meerdere oud en versleten zijn. De Zoofy loodgieter loopt daarom het hele mechanisme na, zodat jij niet in korte tijd weer met een probleem zit.
Wanneer je de Zoofy loodgieter aangevraagd hebt, maar nog even moet wachten, is het mogelijk het waterkraantje alvast dicht te draaien. Deze stopkraan bevindt zich meestal op de leiding naast de spoelbak. Vaak zit er een zwart kraantje op de leiding bevestigd die je dicht kan draaien. Dit is wel een noodoplossing, want zolang de stopkraan dicht staat, zal de spoelbak zich na het doorspoelen niet weer automatisch vullen met water.

Kan de Zoofy vakman de vlotter van het inbouwtoilet vervangen?

Een Zoofy loodgieter is zeer kundig in het vlotter van een inbouwtoilet vervangen. Zoals je misschien vermoedt is dit een hele klus. De meeste inbouwtoiletten zijn voorzien van een handige opening achter het bedieningspaneel, een aantal inbouwtoiletten maken het de Zoofy specialist een stuk moeilijker om de vlotter te vervangen.
Hoe dan ook zal de Zoofy loodgieter door een kleine opening de vlotter van het inbouwtoilet moeten vervangen. Ook wanneer er bij een Wisa inbouwreservoir een vlotter vervangen moet worden, gebeurt dit door een opening achter het bedieningspaneel.
Wanneer de vlotter van de wc vervangen is, zal de Zoofy specialist het bedieningspaneel weer terug plaatsen. Indien het niet mogelijk is een vlotter van een inbouwtoilet te vervangen via het bedieningspaneel, zal de voorzetwand opengebroken moeten worden. Dit maakt de klus een stuk uitgebreider. Daarom wordt er altijd gekeken of er eerst een oplossing gevonden kan worden, die het openbreken overbodig maakt. Bijvoorbeeld wanneer er bij een Wisa inbouwreservoir de vlotter vervangen moet worden. Het merk Wisa heeft heel veel onderdelen los te bestellen waardoor het openbreken bijna niet noodzakelijk is.
De Zoofy loodgieter zal altijd eerst met jouw overleggen wat de beste manier van aanpak is. Een vlotter vervangen kan een makkelijke klus zijn, maar wanneer er een voorzetwand open moet, zal dat altijd met goedkeuring van jouw gebeuren.

Wat kost een vlotter van een wc vervangen?

De Zoofy loodgieter rekent een vaste prijs van €99,- om jouw vlotter te vervangen. Wordt je echt helemaal gek van dat constant doorlopende water? Vraag dan een spoedklus voor €129,- vaste prijs aan. De Zoofy loodgieter komt dan vandaag nog jouw toilet weer tot een ruimte van rust herstellen. Ideaal als dat de enige ruimte in huis is, waar jij even je terug kan trekken voor een momentje van rust.
Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus, zal er meer tijd nodig zijn. Een uur tijd is vaak genoeg wanneer het gaat om een spoelbak die niet ingebouwd is, waar er simpel alleen een membraan vervangen moet worden. Gaat het om een inbouwtoilet? Dan kost het de Zoofy loodgieter vaak meer moeite. Zo zal de loodgieter bij een membraan vervangen, van een spoelbak met een kleine opening, veel langer de tijd nodig hebben.
Vaak kan de Zoofy expert al een tijdsindicatie geven bij het zien of lezen van het probleem. Vertel daarom uitgebreid bij stap 2 van het aanvragen van jouw klus wat het probleem is. Denk hierbij aan informatie als het merk en type van de spoelbak, maar ook hoe oud hij is en of er al langer of vaker problemen geweest zijn. Alle extra informatie zorgt ervoor dat de Zoofy loodgieter helemaal voorbereid bij jou aanbelt. Ook prettig, hij komt zonder voorrijkosten bij je langs.

Zo’n vlotter vervangen lukt mij ook wel

Zeiden vele klanten die jouw voorgingen bij Zoofy. Natuurlijk kan je zelf aan de slag gaan en als het lukt is dat een geslaagde actie. Vaker gebeurt het alleen dat er na een ‘doe ik zelf wel klus’ een spoedklus bij Zoofy aangevraagd wordt. Er moet dan namelijk nog dezelfde dag een spoelbak probleem opgelost worden. Zonde want dat kost je extra geld, in eerste instantie de kosten die je maakt bij je ‘doe ik zelf wel’ poging, en anderzijds omdat je nu ook nog eens duurder uit bent door de spoedklus. Daarnaast is het zonde van al die uren die jij aan het prutsen bent. Voor een klus die een Zoofy specialist in een uurtje tijd voor je oplost. Helemaal zonde is het als er na al jouw moeite meer kapot is dan gemaakt. Ga daarom voor zekerheid en kwaliteit en laat een Zoofy loodgieter jouw vlotter probleem oplossen. Zo ben jij in een mum van tijd van het probleem af én bespaar je ook nog eens een heleboel waterverspilling.

Waarom een klus aanvragen met Zoofy?

Waarom zou je nu juist bij Zoofy de hulp vragen van een Loodgieter? Zoofy vindt het belangrijk dat alle vakmensen in hun bestand kwaliteit leveren. Dit betekent dat al onze mensen van te voren uitgebreid gecheckt worden voordat ze voor ons mogen werken. Ook als ze al voor ons werken, houden wij in de gaten of ze alle klanten naar tevredenheid helpen. Daarom gingen er al 200.000 mensen je voor, die samen onze mensen met een 9.2 beoordelen. Wat Zoofy ook tot een goede keuze maakt, is dat al onze vakmensen verzekerd zijn en jij daarnaast jouw klus ook kan verzekeren met het garantiepakket. Er moet wel iets goed mis gaan wil jouw vlotter hier gebruik van moeten maken. Zelfs als er iets mis gaat helpen we je verder met onze “komt goed - geld terug” garantie. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat! Kies daarom voor een Zoofy vakman.

Boek nu een loodgieter

Op zoek naar een loodgieter voor een van de volgende loodgietersklussen:

Lekkende wc

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach