Regel nu jouw loodgieter

Gasfornuis aansluiten

Vanaf €85 incl. btw

De bovengenoemde prijs is exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Het aansluiten van een gasfornuis is vaak nog geen uurtje werk. Maar het moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Een lekkende aansluiting kan tenslotte levensgevaarlijk zijn. Maak direct een afspraak met een loodgieter bij jou in de buurt.

Regel nu jouw loodgieter
334 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Gasfornuis aansluiten

gasfornuis aansluiten

Hoewel in 2050 heel Nederland gasvrij wil (moet) zijn en we eigenlijk vandaag al moeten beginnen met het ontkoppelen: Zoofy laat je graag zien hoe je je gasfornuis aansluit.

Het lijkt immers een makkelijk klusje, maar er komt vaak toch nog wel wat bij kijken. Een kleine waarschuwing wat dat betreft. Bij het zelf aansluiten van een gasfornuis of kookplaat kunnen er gaslekkages ontstaan. Het is dus van levensbelang dat je de gasslang goed aansluit. Een ander risico bij het verkeerd aansluiten van je gaskookplaat is brand. Oververhitting kan in dit geval zorgen voor brandgevaar.

Gasfornuis laten aansluiten

 

Een vakman inhuren voor een gasfornuis te laten aansluiten lijkt misschien de duurste optie, maar dan weet je wel zeker dat het goed gebeurt. Omschrijven mensen jou als iemand met twee linkerhanden? Dan doe je er verstandig aan om je gasfornuis te laten aansluiten. Huur een vakman in. Op deze pagina vind je verder informatie over verschillende gasslangen, en hoe je een gasleiding aansluit aan de gaskookplaat. Het aansluiten van je gasfornuis met behulp van deze pagina is op eigen risico.

Aansluiten gasfornuis: een stappenplan

Benodigdheden: Een nieuwe rvs gasslang, of een rubberen in geval van een vrijstaande kookplaat. Een tussenstuk (comfooraansluiting), gastape en een moersleutel of een steeksleutel. 

gasfornuis benodigdheden

Volg de onderstaande stappen om je gasslang aan te sluiten op het gasfornuis.

Stap 1: Draai je gaskraan dicht

Stap 1: Draai de gaskraan dicht

Sluit de gaskraan af door de kraan haaks te draaien op je leiding. Je kunt de gaskraan vinden in de keuken bij de gasaansluiting. Fakkel daarna het overgebleven gas even weg. Draai het oude gasfornuis los en zet het nieuwe gasfornuis op z'n plek.

Stap 2: Plaats het tussenstuk (comfooraansluiting)

Stap 2: Plaats de comfooraansluiting

De gasslang past (meestal) niet zonder tussenstuk niet direct op je fornuis. Past jouw gasslang wel direct op je fornuis? Lucky you, jij kan meteen door naar stap 4. Daarom heb je een comfooraansluiting nodig. Voor je het tussenstuk op je gasslang bevestigd, moet je eerst het uiteinde van de gasaansluiting aanbrengen. Daarmee voorkom je gaslekkages. Breng meerdere lagen gastape aan. Draai het gastape altijd met de draaiing van de schroefdraad mee. Daarna kun je het tussenstuk aansluiten en draai je deze stevig vast met de smoersleutel. Vast is vast, dus draai hem niet met man en macht (te) strak. 

Stap 3: Gasslang aansluiten op gasfornuis

Stap 3: Gasslang aansluiten op gasfornuis

Check nu of er een rubberen ring in de gasslang zit. Zo ja, dan kun je de gasslang aansluiten op het gasfornuis met behulp van de moersleutel. Wederom geldt hier: vast is vast! Let op: breng nooit tape aan terwijl er wel een rubberen ring in je gasslang zit. Door de wrijving ontstaat hierdoor juist de kans op een lek, dat wil je natuurlijk niet.

Zit er geen rubberen ring in je gasslang? Breng dan ook hier weer een laag gastape aan om lekken te voorkomen. Je plakt de tape rechtsom met de draaiing van het tussenstuk mee. Wikkel de tape een aantal keer rond. Daarna kun je je gasslang aansluiten op je gasfornuis.

Stap 4: Draai de gasslang vast aan de gaskraan toevoer

Stap 4: Draai de glasslang vast aan de gaskraan toevoer

Installeer nu de gasslang op de gaskraan toevoer. Wederom geldt: in geval van rubber in je gasslang, sluit je hem direct aan op de gaskraan. Zo niet, wikkel dan eerst het uiteinde met gastape. Dit doe je weer rechtsom met de draaiing mee. Breng een dubbele laag aan. Je kunt nu de gasslang vast met de moersleutel.

Stap 5: Check op lekken

Stap 5: Draai de gaskraan dicht

Nu het klusje geklaard is, is het van belang dat je de gasaansluiting checkt op lekken. Dit kun je het beste met zeep doen. Gebruik hiervoor een sopje met handzeep op afwasmiddel. Breng vervolgens het sopje aan op de gehele aansluiting. Draai de gaskraan weer open. Zie je zeepbellen? Foute boel. Het is dan belangrijk dat je de stap van de aansluiting opnieuw doet. Let er altijd wel even op dat je de gastoevoer weer dichtdraait voordat je de stap gaat herhalen. Geen zeepbellen te zien? Tik hem aan! De aansluiting van je gasfornuis is gasdicht. 

Stap 6: Kook iets lekkers! Of niet.

Stap 6: Kook iets lekkers

Gasfornuis aansluiten kosten

Speel je het liever op safe? Begrijpelijk. Klussen met gas zijn geen dingen waarmee je wil aanklooien. Maar nu ben je natuurlijk benieuwd naar kosten van het aansluiten van je gasfornuis. Als je ons doe-het-zelf plannetje hierboven zelf gaat doen: Voor de gehele set inclusief een flexibele rvs gasslang, koppelstuk en tape ben je gemiddeld 50 euro kwijt. Als je een loodgieter je gasfornuis aan laat sluiten, heb je natuurlijk ook te maken met zijn of haar uurloon. Een gasfornuis aansluiten kan bij Zoofy vanaf 65 euro per uur. Dit is exclusief de materiaalkosten. Maar één ding scheelt: wanneer de vakman materiaal voor je aanschaft ben minder geld kwijt dan dat je het zelf gaat halen in de bouwmarkt. En je hoeft je geen zorgen te maken of het wel écht goed gebeurt. Laat daarom een loodgieter je gasfornuis aansluiten. Hieronder zie je een overzichtelijk overzicht van de kosten van het aansluiten van een gasfornuis.

Gasfornuis aansluiten kosten Prijs
vanaf per uur incl. btw €65
met spoed €85
servicekosten €24,95
servicekosten met spoed €24,95


Vakman nodig boek er een via Zoofy?

Heb je nog meer klushulp nodig? Zoofy is van alle markten thuis. En we hebben een landelijke dekking. Dus of je nou een klusjesman in Amsterdam zoekt of een elektricien in Rotterdam: we hebben ze voor je. Dat geldt overigens ook voor vakmensen zoals cv monteurs, dakdekkers, timmermannen, schilders, stukadoors en ga zo maar door!

Bekijk hier andere handige loodgietersklussen op Zoofy

Gaslek
Lekkende Kraan
Sanibroyeur
Kitwerk

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af