Regel nu jouw loodgieter

Lekkage in badkamer oplossen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1462 loodgieters in jouw regio

Een lekkage in de badkamer wordt vaak veroorzaakt door losse kitnaden of verouderd voegwerk. Hierdoor kan er water doorheen sijpelen. Voorkom verdere waterschade. Maak een afspraak met een loodgieter in de buurt die de lekkage voor je oplost.

Regel nu jouw loodgieter
219 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Badkamer lekkage laten oplossen door een loodgieter van Zoofy

Om een lekkage in je badkamer aan te kunnen pakken moet je eerst de lekkage in de badkamer opsporen. Dat is de moeilijkheid, want er zijn heel wat verschillende oorzaken die een lekkage kunnen veroorzaken. Veel voorkomende oorzaken zijn: een lekkage in de voegen of bij de douche. Maar er zijn nog tal van andere oorzaken. Wil je graag weten hoe je een lekkage kan opsporen en wat je kan doen in het geval van lekkage? Dan zal onderstaande info je zeker kunnen helpen!

De nare gevolgen van lekkage in je badkamer

Het belangrijk dit zo snel mogelijk te laten oplossen. Als je dit niet doet, kan dit heel wat nare gevolgen hebben. Zo kan een lekkage waterschade aan je badkamer veroorzaken, zoals schimmelplekken op je muren, plafonds en meubels, met hoge kosten als gevolg. Deze vocht- en schimmelplekken kunnen ook zichtbaar worden in het plafond van de de verdieping onder de badkamer. Dit kan je vermijden door tijdig de hulp van een loodgieter in te schakelen!

Hoe kan je zelf een lekkage in de badkamer opsporen?

Een lekkage in je douche of in de badkamer voegen opsporen kan je zelf proberen doen. Maar onthoud dat het niet altijd even eenvoudig is om de oorzaak van een badkamer lekkage te achterhalen. Als je onderstaand stappenplan opgevolgd hebt, zonder de oorzaak van het lek te vinden, kan je dus het best je lekkage in de badkamer laten opsporen door een loodgieter! Een loodgieter kan een lek in de badkamer opsporen met gespecialiseerde apparatuur.

Controleer de rozetten van de kraan

Als eerste stap kan je het best de rozetten van de douchekraan nakijken, als je een lekkage in de douche of de buurt van de douche opmerkt. Kijk of het achter de rozetten goed gekit werd en dat er langs daar geen water door kan komen. In vele gevallen is een lekkage in de douche het gevolg van slecht kitwerk. Als dat het geval is, kan je dit makkelijk oplossen door nieuw kit aan te brengen.

Kijk het voegwerk van wanden en tegels na

Een ander veel voorkomende oorzaak van een lekkage in de badkamer is een lekkage in de badkamer voegen. Als er een lekkage in de badkamer voegen is, dan kan je dit simpel nakijken door het voegwerk heel nauwkeurig te bekijken. Als voegwerk loszit of ontbreekt, dan is de kans groot dat dit de oorzaak is. Je kan dit het best controleren met behulp van een schroevendraaier.

Controleer de kitnaad van de muren en vloer

Als je geen last hebt van lekkage in de badkamer voegen of lekkage in de douche, dan is een ander mogelijke oorzaak de kitnaad tussen muren en vloeren. Kijk bij het controleren van de tegels dus ook altijd of de kitnaad in geode staat is. Als deze loszit, dan kan het vocht niet meer tegenhouden, waardoor er een lekkage ontstaat. Dit probleem kan je oplossen door de kitnaad te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Controleer eveneens de kitnaad van de douche of het bad.

Inspecteer het doucheputje

Als de lekkage van je douche afkomstig lijkt te zijn, dan kan het ook zijn dat het probleem zich voordoet bij het afvoerputje. Controleer hiervoor de kitnaad rondom het afvoerputje. Hiervoor moet je waarschijnlijk de vloer openbreken, want in de meeste gevallen zit dit onder de vloer. Een hulpmiddel hierbij is detectie kleurstof. Je kan dit in je afvoerputje gieten, waarna de vochtplekken in je badkamer kleuren als er sprake is van een lek. Op die manier moet je het niet openbreken, zonder er zeker van te zijn dat dit de oorzaak is.

Controleer ook de afvoer van je bad

Ook de afvoer van je bad kan de oorzaak zijn. Kijk of de sifon van het bad nog goed aan het bad vastzit bij de overloop en bodem. Je kan dit doen door gebruik te maken van een inspectieluik, die in de meeste baden aanwezig is. Als dit in orde lijkt, kan je ook hier een detectie kleurstof gebruiken om te kijken of dit de oorzaak is.

Lekkage badkamer

Hoe gaat een vakman te werk?

Heb je bovenstaand stappenplan gevolgd en kon je de lekkage in je badkamer niet opsporen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk beroep te doen op een loodgieter. Hoe langer je wacht, hoe meer schade het water in je badkamer zal veroorzaken. Maar hoe zal een loodgieter te werk gaan?

Lekkage in de leidingen

Een grote kans dat de lekkage veroorzaakt wordt door een van je leidingen. Dit is namelijk de meest voorkomende oorzaak van een badkamerlekkage. De loodgieter zal met behulp van ultrasone trillingen het probleem kunnen opsporen en zo kunnen zien of er sprake is van beschadigingen aan leidingen of een slechte aansluiting.

Lekkage in de vloer

In sommige gevallen is de badkamervloer de oorzaak van je badkamerlekkage. Als het lek zich in de vloer bevindt, dan zal je dit niet altijd even makkelijk zelf kunnen opsporen. Afhankelijk van wat de oorzaak precies is. Dit wordtl opgespoord met leidingzoekers.

Lekkages in de badkamermuur

Het lek kan zich ook in de muur bevinden. De loodgieter zal in dat geval met een thermografische camera bekijken waar het lek zich bevindt.

Lekkage badkamer verzekering

Waarschijnlijk vraag jij je af hoe het zit met een lekkage in je badkamer en de verzekering. Komt de verzekering er tussen of moet je alles uit eigen zak betalen? In het geval van een lekkage in je badkamer gaat de verzekering hier in bepaalde gevallen grotendeels tussenkomen, afhankelijk van welke verzekering(en) je hebt.

Opstalverzekering

Heb je een opstalverzekering? Dan vergoedt deze schade aan je woning die het gevolg zijn van een lekkage. De verzekering dekt zowel schade aan het sanitair, de centrale verwarming, als vloeren en muren. Ook het hak- en breekwerk dat nodig is voor het opsporen van lekkage wordt hierbij vergoed.

Inboedelverzekering

Als je geen opstalverzekering hebt, maar wel een inboedelverzekering, dan zal je enkel vergoed worden voor de verplaatsbare spullen in je woning, zoals meubilair, kleding en apparatuur. Bij een lekkage in de badkamer gaat de verzekering jou dus vergoeden. Let op, want dit is enkel het geval wanneer er sprake is van onvoorziene schade. Dus niet in het geval dat je de lekkage had kunnen voorkomen.

Lekkage in je badkamer? Laat je helpen door een loodgieter!

Een lekkage in je badkamer opsporen kan je in de eerste instantie zelf proberen. Als je echter alles grondig nagezien hebt en je nog steeds de oorzaak van de lekkage in je badkamer niet kan achterhalen, dan is het aangeraden om een loodgieter in te schakelen om je lekkage op te sporen. Op die manier ben je 100% zeker dat je de juiste oorzaak gevonden hebt, waardoor er voor een efficiënte oplossing gekozen kan worden.

Ook als je zelf de lekkage opgespoord hebt, maar niet weet hoe je het moet verhelpen, kan een professional je helpen. Ver moet je niet zoeken naar een ervaren loodgieter, want bij Zoofy vind je eenvoudig de beste loodgieters uit je buurt!

De voordeligste loodgieter vind je eenvoudig bij Zoofy!

De kosten van een loodgieter kunnen al snel hoog oplopen, maar laat dat je niet ontmoedigen om je probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Een lekkage is niet iets waarmee je kan wachten. Gelukkig hoef jij je dankzij Zoofy geen zorgen te maken over geld. Wij rekenen geen voorrijkosten en we hebben transparante tarieven.

Gaslek
Lekkende Kraan
Sanibroyeur
Buitenkraan Monteren

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af