Radiator afkoppelen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 533 loodgieters bij jou in de buurt

Sommige radiatoren hebben een eigen afsluitkraan. Dat hoef je niet al het water af te tappen en is de radiator zo verwijderd. Zonder afsluitkranen is het net wat meer werk: CV uitschakelen, aftappen, en leidingen afdoppen. Schakel daarvoor een loodgieter in die komt helpen.

Nu regelen
24 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 99 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Radiator afkoppelen

Het afkoppelen van een radiator kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat je de oude radiatoren wil vervangen voor nieuwe. Het kan ook zijn dat je de muur achter de radiator wilt schilderen. Het afkoppelen van een radiator kan op verschillende manieren. Het ligt eraan of de radiator een eigen afsluitkraan heeft of dat de radiator dat niet heeft. Het afkoppelen gaat dan anders in zijn werk.

Het afkoppelen van een radiator gaat als volgt in zijn werk:

Om veilig te kunnen werken moet de CV-ketel worden afgesloten. Alle radiatoren moeten worden opengedraaid. Ook die op de hoger gelegen radiatoren.

Het water moet afgetapt worden. Daarvoor sluit je een slang aan op de laagste radiator, de slang die aangesloten wordt op de radiator loopt naar buiten of in een emmer. Als er geen water uit de radiator komt, dan is er genoeg water uit laten lopen.

Het afkoppelen van de radiator is zo gebeurd. De leidingen en bevestiging moeten losgemaakt worden en dan is de radiator los.

Het aansluiten van een nieuwe radiator is een lastiger verhaal, maar niet voor de ervaren loodgieter. Nadat de radiator is aangesloten wordt er weer druk opgezet. De radiator wordt weer opengedraaid. Het controleren van de druk wordt niet vergeten, deze moet tussen de 1 en 2 bar zijn. Om te ontluchten moet de radiator open zijn. Als de radiator geen borrelend geluid meer maakt dan is deze goed ontlucht. Dan kan de ontluchter dicht.

Dit bovenstaande geldt voor een radiator zonder eigen afsluitkraan.

Als de radiator wel een eigen afsluitkraan heeft, dan moeten de kranen van de radiator (radiatorknop en het voetventiel) worden dichtgedraaid. Dan hoeft alleen die radiator afgetapt te worden en niet de hele installatie. Als de radiator van zijn plek is worden de leidingen afgedopt.

Onze loodgieters zijn echt vakmensen en verstaan hun vak. Zij kunnen overweg met iedere radiator. Of je nu met spoed een loodgieter wil hebben om de radiator af te koppelen of dat je er wat meer tijd voor hebt. Het maakt bij ons niet uit. Wij staan elke dag te bereiken om een vakman voor je te regelen. Een afspraak maak je makkelijk online. Je laat je gegevens achter en geeft aan wanneer het voor jou het beste uitkomt. De rest doen wij. Onze mensen staan voor je klaar wanneer jij ze nodig hebt.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af