Regel nu jouw loodgieter

Radiator afkoppelen

Vanaf €149 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2381 loodgieters in jouw regio

Sommige radiatoren hebben een eigen afsluitkraan. Dat hoef je niet al het water af te tappen en is de radiator zo verwijderd. Zonder afsluitkranen is het net wat meer werk: CV uitschakelen, aftappen, en leidingen afdoppen. Schakel daarvoor een loodgieter in die komt helpen.

Regel nu jouw loodgieter
85 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je radiator afkoppelen via Zoofy

De radiator ontkoppelen

Heb je nog oude radiatoren in je woning die je liefst zo snel mogelijk zou willen vervangen door meer moderne, kleinere radiatoren? Of heb je besloten over te gaan op een ander verwarmingssysteem en dien je je huidige verwarmingstoestellen los te koppelen? De professionele loodgieters van Zoofy staan klaar om jou hierbij te helpen!

Boek nu een loodgieter

Waarom wil je een radiator loskoppelen?

Er kunnen meerdere redenen zijn voor het afkoppelen van je huidige radiatoren

 • Verbouwing: Wanneer je je huis verbouwd hebt is het mogelijk dat je een teveel aan radiatoren hebt. Radiatoren loskoppelen om ze daarna te kunnen verwijderen, is dan ook onvermijdelijk.
 • Schilderwerken: Een radiator afkoppelen is ook raadzaam als jouw muren toe zijn aan een nieuw laagje verf. Schilderen achter de radiator is nodig om nadien niet met anderskleurige plekken opgescheept te zitten. Je kunt ook de radiator verven.
 • Nieuw verwarmingssysteem: Ook als je over wilt schakelen op vloerverwarming bijvoorbeeld, moeten de reeds geïnstalleerde verwarmingstoestellen losgekoppeld worden.
 • Om plaats te besparen: Radiatoren afkoppelen creëert in sommige gevallen ook meer ruimte. Oudere radiatoren zijn over het algemeen vrij groot en nemen daarom veel plaats in. Moderne radiatoren zijn maar half zo groot en doen je woning dus direct een pak groter lijken.

Waarom laat je dit best over aan een vakman

Het ontkoppelen van een radiator, brengt heel wat risico's met zich mee. Zo loop je het gevaar met lekkages te blijven zitten. Een radiator afkoppelen zonder aftappen van het overtollige water bijvoorbeeld, kan ernstige waterschade veroorzaken. Het is eveneens waarschijnlijk dat je, wanneer je geen loodgieter bent, niet goed weet hoe het proces "Radiator afkoppelen" precies in zijn werk gaat en ook hier kan het kleinste foutje voor wateroverlast zorgen. Het kan ook gebeuren dat je je woning per ongeluk beschadigt als je de radiator zou laten vallen. Wanneer je een radiator loskoppelen overlaat aan onze vakmannen, ben je er zeker van dat je niet met deze problemen te maken krijgt. Vooral voor het verwijderen van verwarmingstoestellen zonder afsluitkranen, is de hulp van een erkende loodgieter meer dan welkom!

Hoe gaat dit in zijn werk

Radiatoren loskoppelen met afsluitkraan wordt op een net iets andere manier gedaan dan radiatoren loskoppelen zonder afsluitkraan.

Radiatoren afkoppelen zonder eigen afsluitkraan

 • 1) De cv-ketel uitschakelen: Het eerste dat onze vakman doet, is je cv-ketel uitschakelen. Je kan hem kostbare tijd doen besparen door ervoor te zorgen dat je cv-ketel goed bereikbaar is. Staan er verschillende spullen opgestapeld rondom jouw cv-ketel? Zet deze dan best uit de weg vooraleer onze loodgieter bij jou ter plaatse is.
 • 2) Het verwarmingssysteem leeg laten lopen: De Zoofy klusjesman ziet erop toe dat al het water afgetapt wordt door middel van een slang. Deze slang wordt aangesloten op de laagste radiator en zo wordt al het overbodige water uit de radiatoren verwijderd. Een radiator afkoppelen zonder aftappen zou betekenen dat al het water, aanwezig in de radiatoren, je woning instroomt. Pas wanneer er geen druppeltje water meer uit de slang komt, kan hiermee gestopt worden.
 • 3) De leidingen losmaken: De laatste stap in het proces "Radiator loskoppelen" is het losmaken van de radiatorleidingen. Eens dit gebeurd is, haalt de Zoofy werkman jouw radiator van de muur af.
 • 4) De radiator afdoppen ter afwerking: Na het loskoppelen van (overbodige) radiatoren, komen er automatisch leidingen vrij die je niet meer nodig zult hebben. Wij maken deze leidingen dicht voor jou om zo te voorkomen dat massa's water zich in je woning verspreiden. Deze techniek heet "Radiator afdoppen".

Radiatoren afkoppelen met eigen afsluitkraan

In dit geval, is het verwijderen van één of meerdere radiatoren een veel eenvoudigere klus. Aangezien de radiatoren voorzien zijn van afsluitkranen, dienen enkel de kranen van de desbetreffende radiatoren dichtgedraaid te worden en is het niet nodig dat onze vakman je hele cv-ketel uitzet. Een radiator afkoppelen zonder aftappen kan ook hier tot dezelfde, schadelijke gevolgen leiden als wanneer je radiatoren geen afzonderlijke afsluitenkranen hebben.

Wat kost de radiator afkoppelen

De prijs voor het verwijderen van je verwarming wordt beïnvloed door de volgende factoren:

1) Hoeveelheid af te koppelen radiatoren

Het spreekt vanzelf dat het afkoppelen van tien radiatoren meer tijd in beslag neemt dan het afkoppelen van één radiator. Onze vakmannen werken aan vaste uurtarieven. Wanneer er meer uren gewerkt wordt, zal je je dan ook aan een hogere factuur kunnen verwachten.

2) Manier van afdoppen

Zoals je hierboven inmiddels hebt kunnen lezen, komen er leidingen vrij wanneer je een radiator verwijdert. Ook wist je al dat deze vrijgekomen leidingen afgedopt moeten worden ter bescherming van je woning tegen waterschade. Een radiator afdoppen kan zowel boven als onder de vloer gedaan worden.

 • Boven de vloer: Een radiator boven de vloer laten afdoppen wordt gedaan wanneer je weinig last hebt van deze leidingen en je ze makkelijk kunt verbergen door er iets anders voor te plaatsen, een kast bijvoorbeeld. In dit geval bevestigt onze loodgieter een speciale dop aan het uiteinde van de leiding om te vermijden dat het water je huis in kan stromen. Afdoppen boven de vloer is voor ons vrij eenvoudig en daarom ook snel te realiseren. Dit is, ten gevolge hiervan, ook de goedkoopste methode.
 • Onder de vloer: Het kan ook zijn dat je wil dat je leidingen volledig uit het zicht verdwijnen omdat je misschien helemaal niet van plan bent iets anders neer te zetten ter bedekking hiervan. In dit geval maken we gebruik van de techniek "Afdoppen onder de vloer". Om te beginnen zal onze klusjesman een gedeelte van je vloer verwijderen om de vrijgekomen leidingen hieronder te kunnen verbergen. Daarna dopt hij de leiding af met een speciale dop en stopt hij ze in de vloer. Uiteindelijk zal hij ervoor zorgen dat je vloertegels op een ordelijke en nette manier terug worden gelegd. Het voordeel van deze manier van afdoppen is de onzichtbaarheid: ongewenste, voor jou onnuttige losgekomen leidingen, verdwijnen op deze manier compleet uit het oog. Minder positief daarentegen, is het kostenplaatje. Je begrijpt dat er automatisch veel meer tijd over deze werkwijze heen gaat en dat resulteert in een aanzienlijke stijging van de kosten.

3) Werkuren

Over het algemeen is het zo dat je een vakman betaalt per gewerkt uur. Hoe meer werkuren een klusjesman bij jou thuis maakt, hoe hoger het prijskaartje. Interessant om weten is dat Zoofy enkel effectieve werkuren aanrekent. Bij ons betaal je pas vanaf het moment dat je de aangevraagde loodgieter bij jou thuis ontvangt. Voorrijkosten worden nooit aangerekend. Bovendien zijn onze uurtarieven vast, op deze manier weet je precies waar je aan toe bent.

Waarom Zoofy

Een beroep doen op een Zoofy loodgieter voor het verwijderen van radiatoren, is mogelijk vanaf 65 euro per uur inclusief btw. Heb jij hulp nodig bij het afkoppelen van één of meerdere radiatoren? Neem dan snel contact op met ons team en bepaal zelf wanneer je onze klusjesman graag ziet verschijnen!

Boek nu een loodgieter

Bekijk andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach