Regel nu jouw loodgieter

Van bad naar douche

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1600 loodgieters in jouw regio

Wil je graag jouw bad laten vervangen door een douche? Vind via Zoofy een loodgieter zonder gedoe. Plaats je klus en bespaar op de voorrijkosten.

Regel nu jouw loodgieter
3 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Bad vervangen en een douche in de plaats

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom je jouw badkamer zou willen veranderen. Misschien ben je uitgekeken op jouw bad, of misschien is de hoge instap van het bad niet zo praktisch meer. Maar ook als je jouw bad sowieso maar weinig gebruikt kan het fijn zijn om de badkamer te laten verbouwen. Welke reden je ook hebt om je bad te vervangen door een douche, je vraagt je waarschijnlijk af wat er allemaal bij zo'n verbouwing komt kijken. Wist je dat het soms zelfs mogelijk is om de douche in een dag in huis te hebben? Ook wil je uiteraard weten wat de gemiddelde kosten voor het vervangen van je bad door een douche zullen zijn. Van bad naar douche is een flinke klus, maar we vertellen je hier alles wat je moet weten.

De kosten bij een verbouwing van bad naar douche

De verbouwing van bad naar douche is een grote ingreep. De badkuip neemt nu een groot gedeelte van jouw badkamer in beslag. Het verwijderen van het bad zal puin met zich mee brengen. Dat puin moet uiteraard allemaal afgevoerd gaan worden. Dit alleen al is een grote klus. En ga je jouw bad vervangen door een douche, dan heb je ook nog kans dat er leidingwerk aan te pas moet komen. Daarom is dit zeker geen klus die je zelf eenvoudig uit kunt voeren. De hulp inschakelen van een vakman is in dit geval zeker verstandig. Na het verwijderen van het bad, zal de nieuwe douche aangelegd moeten worden. Kies je voor een inloopdouche of toch liever een douchecabine? Deze keuze zal invloed hebben op de prijs die de verbouwing zal kosten. Ook de soort vloer- en wandtegels die je kiest en de oppervlakte van de badkamer zullen van grote invloed op de prijs zijn. Denk ook zeker aan eventuele extra opties die je in de badkamer wilt laten installeren. Maak je de overstap van bad naar douche, omdat je slecht ter been bent? Dan kunnen douchebeugels of een douchestoeltje een welkome toevoeging zijn. Houd bij de keuze voor vloertegels ook rekening met anti-slip. Een tegel met structuur geeft vaak meer grip dan een gladde tegel.

Overzichtstabel van de kosten bad naar douche renovatie

Zoals je hierboven ziet zijn de kosten van bad naar douche afhankelijk van verschillende factoren. Om je toch een beeld te geven van wat de kosten voor een verbouwing zijn, hebben we hieronder de meest voorkomende werkzaamheden met een gemiddelde prijs geplaatst. Zo kun je zelf een inschatting maken van wat de kosten in jouw situatie ongeveer zullen zijn.

Werkzaamheden/materiaal Gemiddelde kosten
Materiaalkosten afvoeren puin ligbad €300,-
Arbeidskosten afvoeren puin ligbad Tussen €150,- en €450,-
Uurtarief van de loodgieter Tussen €45,- en €80,-
Douche Tussen €600,- en €1900,-
Kraan Tussen €150,- en €450,-
1m² wandtegels Tussen €40,- en €90,-
1m² vloertegels Tussen €45,- en €90,-
1m² stucwerk Tussen €80,- en €160,-


Houd er wel rekening mee dat bovenstaande prijzen een indicatie van de gemiddelde kosten voor een verbouwing van bad naar douche zijn en dat de daadwerkelijke prijzen af kunnen wijken. De vakman die jouw badkamer komt verbouwen kan je informeren over de daadwerkelijke prijzen in jouw specifieke situatie. De prijzen hangen onder meer af van jouw wensen en de mogelijkheden die jouw badkamer biedt. Soms zal het mogelijk zijn om een douche in een dag in huis te hebben, soms zal de klus wat langer in beslag nemen. Een vakman kan je hier precies over informeren.

bad naar douche

Wat komt er allemaal kijken bij de overgang van bad naar douche?

Hoewel elke situatie anders is, en de werkzaamheden daardoor hier en daar zullen afwijken van het gemiddelde, is het bij een bad vervangen door een douche verstandig om uit te gaan van de volgende werkzaamheden. In sommige gevallen is het mogelijk om al een douche in een dag te hebben, in andere situaties zullen de werkzaamheden iets langer in beslag nemen. Dit is afhankelijk van jouw badkamer en wensen. Bespreek de mogelijkheden hiervoor met de vakman die de klus zal uitvoeren.

Ligbad verwijderen en afvoeren

Als de vakman begint aan de verbouwing van bad vervangen door douche zal hij ten eerste het huidige ligbad moeten verwijderen. Een ligbad is vaak opgebouwd door middel van een frame, met daaromheen tegelwerk. Het slopen hiervan zal flink wat puin met zich mee brengen. Een vakman zal het bad afbreken en vervolgens het puin netjes afvoeren.

Leidingen verleggen

Als het bad verwijderd is, moet de vakman bepalen hoe hij de nieuwe douche gaat plaatsen. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de plaats waar jij de nieuwe douchecabine wilt hebben. Vaak zit de kraan van een douche een stukje hoger dan waar de kraan van het bad zat. Daardoor is de kans groot dat er leidingen verlengd of verlegd zullen moeten worden.
Als je daarnaast voor een luxe douche kiest, waarbij bijvoorbeeld de knoppen direct uit de muur komen, zullen er extra sloopwerkzaamheden aan het leidingwerk vooraf gaan.

Het plaatsen van de tegels

Aangezien een bad groter is dan een douche, zal er bij een bad vervangen door een douche altijd tegelwerk plaats moeten vinden. Hoeveel tegels er geplaatst moeten worden en hoe de vakman te werk gaat, is afhankelijk van de soort douche die er geplaatst wordt. Als je voor een douchecabine kiest hoeft de vloer onder de cabine niet betegeld te worden. De cabine wordt op zijn plek gezet en de lege plekken die overblijven zullen opnieuw betegeld worden. Bij een inloopdouche is het een ander verhaal. Veel mensen kiezen ervoor om de tegelvloer van de rest van de ruimte door te trekken tot in de inloopdouche. Omdat er geen douchebak geplaatst wordt, moet de vloer geschikt worden gemaakt voor het afvoeren van water. Ook wordt er een afvoer in de vloer geplaatst en worden de tegels aflopend richting de douchegoot gelegd. Dit maakt dat er flink wat extra tijd in het tegelwerk gaat zitten als je voor een inloopdouche kiest. Het resultaat is wel altijd erg netjes en strak. Het is wel verstandig om bij de keuze voor een vloertegel bij een inloopdouche voor iets met structuur te kiezen. Dit verkleint de kans op uitglijden aanzienlijk.

Stucwerk

Als je liever een andere uitstraling hebt, kun je in plaats van betegelde muren ook voor stucwerk in de badkamer kiezen. Hiervoor zal speciale waterdichte stuc gebruikt worden. Als je een strakke afwerking wilt, is het zelfs mogelijk om de vloer te stucen. Als je jouw bad gaat vervangen door een douche en hierbij voor een inloopdouche kiest, is het niet verstandig om de vloer ook te laten stucen. Hoewel stucwerk er erg mooi uitziet, wordt het erg glad als er water op komt. Dit verhoogt de kans op ongelukken.

Douche plaatsen en afwerking

Afhankelijk van jouw keuze voor een inloopdouche of een douchecabine heeft de vakman tijdens het betegelen of stucen van de badkamer al een groot gedeelte van de douche geplaatst. Vaak moet daarna alleen de afwerking nog plaatsvinden. De scheidingswanden kunnen geplaatst worden en kranen en douchekoppen worden op de juiste manier aangesloten. Als alle werkzaamheden afgerond zijn, en alles de benodigde tijd gehad heeft om te drogen, kun jij heerlijk gaan genieten van jouw prachtige nieuwe douche.

Zoek nu uw vakman op Zoofy

Nu je weet wat het ongeveer gaat kosten om van bad naar douche te gaan, is het tijd om de juiste vakman voor de klus te vinden. Hier kan Zoofy je direct bij helpen. Plaats vandaag jouw klus nog en kom in contact met de perfecte vakman uit de buurt om voor jou de verbouwing van de badkamer aan te pakken. Kom er direct achter of het voor jou mogelijk is om een douche in een dag in huis te hebben. Laat precies weten welke wensen jij voor jouw badkamer hebt en zie wie jou hierbij kan helpen. Zo sta je binnen no time te genieten onder de perfecte nieuwe douche.

Bekijk andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach