Regel nu jouw loodgieter

Lekkage in douche oplossen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1191 loodgieters in jouw regio

Een lekkende douchebak is vaak het gevolg van loszittende kitnaden, slecht voegwerk of een kapotte sifon. Omschrijf jouw klus en maak direct een afspraak met een loodgieter bij jou in de buurt. De lekkage is dan snel opgelost.

Regel nu jouw loodgieter
133 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Lekkende douchebak repareren

Na een heerlijke douchebeurt staat de hele badkamer blank. Daarnaast begint ook op de muur de waterschade al zichtbaar te worden. Het liefst wil je de lekkende douchebak zelf repareren, kan dat? Hieronder volgt een kort stappenplan hoe je dit probleem zelf kunt verhelpen.

Allereerst is het belangrijk de lekkage te lokaliseren. Zit het probleem in het tegelwerk, kapotte tegels of scheuren? Is de oorzaak hier te vinden neem dan de platte schroevendraaier in de hand. De tegel met de lekkage klinkt vaak hol.  Zit het probleem hier niet in kun je het kitwerk controleren op scheuren. Vergeet daarnaast ook niet het kitwerk bij het doucheputje te checken.  Bij scheuren in het kitwerk is het belangrijk grondig te werk te gaan. Verwijder de oude kit en vervang de kitnaden. Hier heb je speciale tape voor zodat geen plek gemist wordt. Ook is het belangrijk de voegen te controleren. Indien hier een scheur in zit dient je voegwerk vervangen te worden. Dit kun je het best laten doen door een professionele vakman, bijvoorbeeld van zoofy.nl.

Daarnaast is het ook belangrijk de Rozetten te controleren. Zij bevinden zich achter de douchemengkraan. Je moet ze minimaal  twee centimeter los kunnen schroeven. Kun je dit niet? Dan houdt het avontuur hier op en dien je opnieuw professionele hulp in te schakelen. Lukt het wel ze minimaal twee centimeter los te schroeven? Controleer dan rondom de schroefdraad en de tegel of het kitwerk volledig aanwezig is. Het kitwerk moet de volledige ruimte vullen tussen het schroefdraad en de tegel.

Tot slot kun je de waterleiding nog controleren. Deze bevindt zich meestal in de meterkast of -put. Meet de waterstand ‘s avonds en ‘ochtends nog een keer en gebruik in de tussentijd geen water. Is de stand de volgende ochtend verandert neem dan contact op met een loodgieter van Zoofy.nl.

Loodgieters van Zoofy zijn vakkundige en betrouwbare vaklui die je graag een handje op weg helpen met het repareren van je lekkende douchebak mocht je er naar dit stappenplan niet uitkomen.

Loodgietersklussen op Zoofy

Bekijk hier onder een greep uit onze loodgietersklussen. Voor een overzicht van alle loodgietersklussen kun je kijken op de loodgieterpagina.

Halve Dag
Halve Week
Hele Dag
Hele Week

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach