Regel nu jouw loodgieter

Riool ontstoppen

Vanaf €199 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1725 loodgieters in jouw regio

Wanneer het water op meerdere plekken in huis niet meer goed wegloopt is er sprake van een rioolverstopping. Het betekent vaak dat opgehoopte vetresten en andere troep de rioolbuis blokkeert. Onze expert gebruiken speciaal gereedschap om dat probleem tegen een vast tarief snel te verhelpen. Maak direct een afspraak met een loodgieter in de buurt.

Regel nu jouw loodgieter
98 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Riool verstopping

Als het water op meerdere plekken bij jou in huis niet meer weg wil stromen door de afvoer leidingen, dan heb je vaak een rioleringsprobleem. Zelf het riool ontstoppen is in veel gevallen geen optie. Hiervoor heb je een ontstoppingsexpert nodig. Een zware verstopping zit vaak op een knooppunt van je leidingen en nog net voor de gemeentelijke riolering. De loodgieter brengt in zo'n geval specialistisch gereedschap mee om je hele afvoersysteem onder druk te zetten. Op die manier zorgt hij er voor dat de verstopping in de riolering ontstopt kan worden.

 

 

 

Hoe merkt je dat het riool verstopt is

Ten eerste zal je merken dat het water in de wc, gootsteen/ afvoer of douche niet goed wegstroomt of zelfs omhoog komt. Als je last hebt van een rioolverstopping, dan ontstaat er vaak stankoverlast. Je ruikt een eigenaardig geurtje of simpel gezegd een rioollucht. Er wordt namelijk valse lucht aangezogen en je kamer in gezogen bij een rioleringsverstopping.

Daarnaast zie je vaak in de wc-pot het water een stuk hoger staan dan normaal. Een rioolverstopping is eigenlijk een verstopping in de "standleiding". Dat is de hoofdleiding bij jou in huis of bij jou in je appartement. De buis waardoor al het water in huis wordt afgevoerd. Je hebt speciale apparatuur nodig om daar bij te kunnen. En je moet eerst zoeken waar verstopping dan zit.

Komt het van jouw verdieping af? Zit de verstopping boven of onder je? Een ontstoppingsexpert weet de bron van de verstopping doorgaans snel op te sporen. 

Belangrijke oorzaken van een rioolverstopping

Als het riool verstopt is geraakt kan dat verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen gaat het om opgehoopt vet, haren of dingen (doekjes, maandverband, wc-papier, vochtige doekjes enz.) die door de afvoer gespoeld worden. Helaas is een veel voorkomende oorzaak ook dat heel wat mensen bijvoorbeeld frituurvet via de wc afvoeren.

Wanneer dit stolt in de leiding kan dat een blokkade veroorzaken. Opvallend komt het in nieuwbouwwijken ook relatief vaak voor dat het riool is verstopt. De oorzaak is dan bijvoorbeeld bouwafval of puin dat tijdens het bouwen in de standleiding terecht is gekomen. Zelf kun je proberen om zo min mogelijk afwasmiddel (vet), haren en andere spullen door de afvoer te laten gaan. Op die manier kun je een rioolverstopping voorkomen. 

Een verstopt riool zelf oplossen

Een hardnekkige rioolverstopping zelf oplossen is lastig. Het probleem is namelijk dat het moeilijk is om de exacte plek van de verstopping op te sporen en daarnaast volstaat een trekveer in de meeste gevallen niet als de blokkade een paar meter diep in de standleiding zit. Ben je in het bezit van een hogedrukspuit dan zou je dit als middel kunnen inzetten.

Maar dit moet wel erg nauwkeurig gebeuren omdat het risico bestaat dat elders in huis het water omhoog spuit omdat de druk in de standleiding te hoog wordt. Ook is het de vraag of je met een standaard hogedrukslang wel diep genoeg in het riool komt. Samengevat: Wat je het beste kan doen is een afspraak maken met een loodgieter of ontstoppingsexpert via onze website.

Wij proberen je dan zo snel mogelijk te helpen. Onze vakmannen staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar. Voor spoedgevallen kun je contact opnemen met ons. Dan helpen wij je verder. Wij werken met lokale vakmannen, die zijn dus snel ter plaatse. Nog een voordeel is dat er geen voorrijkosten berekend worden. Het tarief is voor jou bekend, dat staat op onze website en wordt getoond op basis van jouw postcode. 

Wat zijn de kosten voor het ontstoppen van een riool?

De kosten voor het oplossen van een rioolverstopping liggen net wat hoger dan de ontstopping van een eenvoudige huis, tuin en keuken verstopping. Dit komt omdat het vaak meer tijd kost om de verstopping te verhelpen. Daarnaast is speciale apparatuur vereist. De aanschaf daarvan is duur en om dat terug te verdienen zal de loodgieter hier iets voor in rekening brengen.

Op basis van gemiddelden in de markt hanteren wij een vast tarief voor het ontstoppen van een riool. De normale prijs ligt op €199,- incl. btw. Dit bedrag kan alleen hoger uitvallen in het geval er sprake is van een groter probleem dan een rioolverstopping. Bijvoorbeeld wanneer een deel van het riool vervangen moet worden zal er een meerprijs worden gerekend. Ook in de weekenden of in de avonduren wordt er door de ontstoppingsexperts een toeslag gerekend. 

rioolbuis

Andere loodgietersklussen op Zoofy

Per Uur

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af