Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Maandag

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet ik een wasmachine aansluiten?

Zo moet je een wasmachine aansluiten


Net een nieuwe wasmachine, nu nog aansluiten. Wat een hels karwei. Waar moet je nu beginnen? Hoe sluit de je de wasmachine nu aan op de afvoer? Of op de stroom? Hieronder kun je de volledige uitleg vinden. Het klinkt soms eenvoudig, dat is het zeker niet. Dus kun je wel een beetje hulp gebruiken, twijfel dan niet en schakel vakmannen van Zoofy in. De montage is in 30-120 minuten gedaan.

Terug naar het stappenplan. Allereerst wat heb je allemaal nodig?
 • Waterpas
 • Afvoerdop
 • Lekbak
 • Afvoerslang
 • Teflon tape
 • Boormachine
 • Mesje
 • Aanvoerslang
 • Steunbeugel
 • Steekkarretje of extra hulp bij het tillen
Voor je begint vergeet dan niet te checken of er passende aanvoer- en afvoerslangen bij de wasmachine geleverd zijn.

Stappenplan: Hoe moet ik een wasmachine aansluiten?
 1. Plaats eerst een lekbak op de plek waar je je wasmachine neer wilt zetten. Als er alsnog water uit je machine komt of deze niet aangesloten is, dan wordt dat opgevangen in de lekbak.
 2. Zet de wasmachine klaar
  Plaats de wasmachine zo dicht mogelijk bij de plek waar hij uiteindelijk moet komen te staan. Zorg ervoor dat je genoeg werkruimte over hebt en controleer altijd even of je goed bij de afvoer, kraan en stopcontact kan komen. Vervang je je oude wasmachine door een nieuw apparaat? Maak dan direct van de gelegenheid gebruik om de ruimte schoon te maken.
 3. Sluit de aanvoerleiding aan
  Sluit eerst de aanvoerleiding aan, draai deze aan de achterkant op de wasmachine. De aansluiting bevindt zich meestal in de rechterbovenhoek. Sluit het andere uiteinde van de leiding vervolgens op de kraan. Gebruik hiervoor eventueel een beetje teflon tape, voordat je eerst om het schroefdraad van de kraan wikkelt.
 4. Test de leiding
  Zodra de aanvoerleiding goed vast zit op de wasmachine, draai je de kraan open. Controleer of er geen water lekt, als je wel last hebt van lekkage zul je de slang opnieuw moeten aansluiten.
 5. Sluit de afvoerleiding
  Zet de wasmachine nu zo goed mogelijk op de gewenste plek. Draai de afvoerleiding aan op de wasmachine. Op nieuwere wasmachines is de afvoerleiding vaak al voorgemonteerd. Als je nog geen steunbeugel hebt, dan monteer je deze vervolgens op de muur. Probeer ervoor te zorgen dat de steunbeugel wat boven de afvoer uitkomt, zodat je afvoerleiding straks via de beugel in de afvoer kunt leiden. Op deze manier hoef je niet bang te zijn voor wateroverlast. Klik vervolgens de afvoerleiding om de steunbeugel en draai er hierna een afvoerdop op. Zet daarna de afvoerleiding met afvoerdop in de afvoerbuis.
 6. Zet de wasmachine waterpas
  Vervolgens kun je de stekker van de wasmachine in het stopcontact stoppen en schuif je de machine precies op de plek waar je deze wilt hebben. Leg hierna een waterpas op de bovenkant van het apparaat om te zien of de wasmachine helemaal waterpas staat. Dit is het geval wanneer het luchtbelletje precies in het midden van de waterpas komt te staan. Als de machine niet waterpas staat, dan kun je de voetjes van de wasmachine verstellen. Doe dit vervolgens net zo lang totdat de machine wel waterpas komt te staan, om zo lekkage te voorkomen.

Zoofy zit door het hele land

Het is natuurlijk zomaar mogelijk dat het niet is gelukt met het aansluiten van een wasmachine. Twijfel dan niet en regel een loodgieter van Zoofy. Waar je ook woont, onze loodgieters zijn altijd dichtbij. Omdat onze loodgieters altijd lokaal werkzaam zijn rekenen we geen voorrijkosten. Dit scheelt in de portemonnee. Daarnaast zijn alle tarieven op de site inclusief Btw. Hierdoor willen we zo transparant mogelijk zijn.

Betalen kan altijd contant, of via iDeal. Heb je verder nog vrage? Neem contact op met onze klantenservice. Dit kan via chat of telefoon.