Zoek hier je klusje
Loodgieter Kosten buitenkraan plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een buitenkraan aanleggen

vrijdag 02 december 2022

Prijzen voor een buitenkraan plaatsen

De kosten voor het aanleggen van een buitenkraan beginnen bij €150 en kunnen, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften, oplopen tot ongeveer €400. Wil jij een buitenkraan die rechtstreeks aan de muur bevestigd wordt of geef jij de voorkeur aan een kraan die op enkele meter afstand van je buitenmuur geïnstalleerd wordt? Dit is van invloed op de prijs.

Boek een loodgieter

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Gemiddelde kosten buitenkraan aanleggen kostenoverzicht

Bekijk hieronder de prijzen die gerekend worden voor het plaatsen van een buitenkraan. Vervolgens kun je hieronder lezen wat van invloed is. Dit zijn indicatieprijzen en de uiteindelijke prijs kunnen afwijken van deze tabel.

Buitenkraan inclusief afstand Prijzen voor installatie
Buitenkraan rechtstreeks aan buitenmuur   € 150 tot € 300 
Buitenkraan op ongeveer 2 meter afstand van de buitenmuur   € 200 tot € 350 
Buitenkraan op ongeveer 4 meter afstand van de buitenmuur   € 250 tot € 400 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Een buitenkraan aanleggen en de gemiddelde kosten hiervoor zijn in deze tabel berekend inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten.

Waarom een buitenkraan plaatsen

Met een buitenkraan is het besproeien van de tuin gemakkelijker, kan je snel en eenvoudig grote voorwerpen schoonmaken en is het handiger om je auto te wassen. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de prijzen zijn om een buitenkraan aan te leggen en hoe deze precies tot stand komen. In dit artikel leggen we je uit wat de verhouding is tussen een buitenkraan aanleggen en de prijs hiervoor bij Zoofy.

Buitenkraan aanleggen kosten

Boek een loodgieter

Kosten buitenkraan aan buitenmuur

De afstand tussen de bestaande waterleiding en de plaats van je buitenkraan oefent een grote invloed uit op de prijzen voor een buitenkraan. Wanneer je je buitenkraan direct aan de buitenmuur laat bevestigen is er minder leiding nodig dan wanneer je je kraan op een paar meter laat plaatsen en dat verschil zie je terug op je eindfactuur. Daarom is deze optie altijd de goedkoopste voor het plaatsen van een buitenkraan. Afhankelijk van het soort kraan en andere factoren, zoals een buitenkraan aanleggen via de kruipruimte of een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding of met gewone leiding betaal je tussen € 150 en € 300 voor een buitenkraan die direct tegen de gevel geplaatst wordt.

Kosten buitenkraan op 2 meter afstand van de buitenmuur

Voor een buitenkraan die iets verder van de muur geplaatst wordt is er logischerwijze meer leiding nodig. Heb jij gekozen voor een buitenkraan op ongeveer 2 meter afstand van de buitenmuur? Dan dien je rekening te houden met een prijskaartje van ongeveer tussen € 200 en € 350. Ook hier is een buitenkraan aanleggen via de kruipruimte of een buitenkraan aanleggen met flexibele leiding bepalend voor de eindprijs.

Buitenkraan op 4 meter afstand van de buitenmuur

Wie de voorkeur geeft aan een buitenkraan op ongeveer 4 meter afstand van de buitenmuur betaalt de hoogste prijzen voor zijn buitenkraan. In dit geval beginnen de prijzen voor je buitenkraan bij € 250 en kunnen ze oplopen tot ongeveer € 400, afhankelijk van de gebruikte materialen en het vereiste werk voor het aanleggen van de leidingen. Ook is de arbeidstijd van invloed op de uiteindelijke kosten.

Boek een loodgieter

Hoe komt de prijs om een buitenkraan aan te leggen tot stand?

Je weet inmiddels al dat de afstand tussen je buitenkraan en je buitenmuur een grote rol spelen in het kostenplaatje voor jouw buitenkraan. Toch zijn er ook nog andere elementen die invloed uitoefenen op de prijs voor jouw kraan:

1) Muurplaat of gevelkom?

Voor het aanleggen van een buitenkraan heb je een muurplaat of een gevelkom nodig. Een muurplaat kan je snel en gemakkelijk laten plaatsen en is daarnaast ook relatief goedkoop. Een muurplaat ziet er dan wel weer een pak minder esthetisch uit dan een gevelkom en beschermt je buitenkraan ook niet in dezelfde mate. Voor een gevelkom betaal je iets meer maar krijg je een fraaier uitzicht. Een gevelkom zit nl. gedeeltelijk in de muur verwerkt en maakt de buitenkraan minder kwetsbaar.

2) Materiaal van de kraan

De meeste buitenkranen worden vervaardigd uit kunststof of koper.

Buitenkraan aanleggen prijs kunststof kraan

Een kunststof kraan koop je voor €5 als je tevreden bent met een basismodel. Wil jij graag een kunststof kraan van hoogwaardige kwaliteit waar je jarenlang plezier aan beleeft? Koop dan een kraan die €40 tot €50 kost. Een kunststof kraan is licht en kan daarom in een vrij korte tijdspanne geplaatst worden door onze loodgieters.

Buitenkraan aanleggen prijs koperen kraan

Een koperen kraan geeft je tuin een moderne en elegante uitstraling. De meest eenvoudige modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 20 terwijl de prijs voor de duurdere varianten tot € 200 kan gaan. De prijs is vooral afhankelijk van het design en de kwaliteit van de kraan. In het algemeen is koper steviger dan kunststof en bijgevolg ook duurzamer.

3) Buitenkraan aanleggen via kruipruimte

Een buitenkraan wordt het snelst aangelegd in een woning met kruipruimte. Een buitenkraan aanleggen via de kruipruimte is vrij eenvoudig voor onze loodgieters omdat er vanaf hier direct een nieuwe leiding in de richting van de buitenkraan voorzien kan worden.

4) Buitenkraan aanleggen met flexibele leiding

Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is in jouw woning gaan onze loodgieters op zoek naar een leiding die zich in de buurt van de toekomstige plek voor jouw buitenkraan bevindt. In de meeste gevallen wordt er via de spouwmuur een aftakking gemaakt met behulp van flexibele leidingen. Flexibele leidingen kunnen simpelweg op maat geknipt worden en zijn goedkoper dan koperen leidingen. Bovendien kunnen ze probleemloos aangesloten worden op jouw reeds bestaande (koperen) leidingen.

Boek een loodgieter

Buitenkraan aanleggen: besparingstips

Hoewel de aanwezigheid van een buitenkraan voor velen onder ons onmisbaar is, wil je waarschijnlijk toch liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven voor de realisatie van dit karwei. Met deze besparingstips houd je de prijs voor de aanleg van jouw buitenkraan zo laag mogelijk:

 • Buitenkraan aan buitenmuur: vermijd de behoefte aan extra leidingen door je buitenkraan rechtstreeks aan je buitenmuur te bevestigen.
 • Kraan met dubbele uitloop: een kraan met dubbele uitloop is als het ware één kraan die functioneert als twee kranen. Zo kan je je handen wassen terwijl je je tuin besproeit door gebruik te maken van dezelfde kraan. Dit spaart je niet enkel de prijs van een tweede kraan uit maar leidt ook tot een daling van je waterverbruik. Daarnaast geeft zo'n kraan je ook meer gebruiksgemak.
 • Isoleer je buitenkraan: voorkom het risico op een gesprongen waterleiding door je buitenkraan te laten isoleren. Op deze manier wordt je kraan vorstvrij en kan ze dus onmogelijk bevriezen.
 • Kies voor een muurplaat i.p.v. een gevelkom

Buitenkraan aanleggen: zelf doen of uitbesteden?

Hoewel je op het internet meerdere stappenplannen terugvindt om zelf een buitenkraan aan te leggen is het toch verstandiger om deze klus over te laten aan onze loodgieters. Zij hebben jarenlange ervaring, beschikken over al het nodige gereedschap en ze weten verder precies waar er op gelet moet worden.

Waarom Zoofy?

 • Zeg maar vaarwel tegen voorrijkosten: Zoofy is één van de weinige klusbedrijven die zijn klanten geen voorrijkosten (= de kosten voor het transport tussen onze magazijnen en het adres waar de werken uitgevoerd worden) aanrekent. Zo kan jij je dit bedrag mooi uitsparen.
 • Vaste uurtarieven: voor al onze klussen hanteren wij vaste uurtarieven. Ook voor het aanleggen van een buitenkraan werken wij met een vooraf vastgelegd uurtarief zodat jij de kosten hiervoor gemakkelijker in je budget kunt inplannen.
 • Ervaren loodgieters: Zoofy is een klusbedrijf met een uitstekende reputatie. En dat komt omdat enkel de beste vakmannen bij ons aan de slag kunnen. Al onze klussers worden onderworpen aan een grondige screening vooraleer dat wij ze in dienst nemen want enkel het beste is goed genoeg voor onze klanten.
 • Korte wachttijden: of het nu gaat om de installatie van een buitenkraan of om het plaatsen van tuinomheining, lang moeten wachten op een klusjesman is nooit leuk. Wij hebben vakmannen ter beschikking in alle uithoeken van Nederland. Of je nu in Utrecht, aan de zee of in Friesland woont, bij ons hoef je nooit lang te wachten op een vakman.
 • Klantvriendelijk reserveren: om het jou extra gemakkelijk te maken is onze website voorzien van een gebruiksvriendelijk online invulformulier. Met behulp van dit formulier kan je snel en eenvoudig een klusjesman reserveren voor het aanleggen van jouw buitenkraan. Ben jij op bepaalde dagen niet thuis of kunnen wij op bepaalde uren van de dag absoluut niet bij jou langskomen? Al deze zaken kan je snel en eenvoudig aangeven op het formulier. Vind jij het toch handiger om ons telefonisch te contacteren om een loodgieter of een andere vakman voor jouw klus te boeken? Dat kan natuurlijk ook altijd.
 • Betaal gemakkelijk in enkele seconden: bij Zoofy kan je je factuur in enkele seconden tijd betalen via de moderne apps iDeal of Tikkie. Gedaan met het zoeken naar lange, complexe bankrekeningnummers.

Wil jij graag een buitenkraan laten installeren en ben je op zoek naar een geschikte vakman bij jou in de buurt? Neem contact op met Zoofy en vertrouw op de professionele service van onze loodgieters!

Boek een loodgieter

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Andere prijsgidsen
Dakgoot repareren
Toilet renovatie kosten
wespennest verwijderen kosten
kozijnen schilderen kosten
Binnendeur schilderen kosten
Meubels stofferen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code