Thermostaat plaatsen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 163 CV Monteurs bij jou in de buurt

Wanneer de oude thermostaat aan vervanging toe is of je graag een slimmer apparaat wilt gaan gebruiken, schakel dan de hulp in van een expert. De vakman verwijdert de oude thermostaat, knipt de draden op de juiste lengte en zorgt voor een correcte aansluiting en installatie. Maak een afspraak met een monteur bij jou in de buurt.

Nu regelen
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 135 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze CV Monteurs die gewerkt hebben aan Thermostaat plaatsen

Thermostaat plaatsen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 10 recensies

Larissa uit Almere
vrijdag 5 juli 2019

Was very fast and professional

Yuri uit Rotterdam
maandag 4 februari 2019

Klus geklaard, snel opgelost, erg vriendelijk, meedenkend, attent en assertief. Erg tevreden over de ervaring van de afspraak!

Marco uit Uithoorn
maandag 28 januari 2019

Gerard is een topper. Lekker no nonsens maar wel in voor een praatje.een echte vakman die ik graag nog een x zou inhuren mocht het nodig zijn.

B. Smit uit Zaandam
zondag 27 januari 2019

Prima vakman. Kwartiertje werk en goede uitleg.

Sara uit 's-Gravenhage
donderdag 11 oktober 2018

Vriendelijk, zeer behulpzaam en met verstand van zaken!

Floor uit 's-Gravenhage
vrijdag 21 september 2018

Feedback niet nodig: was helemaal goed!

Onze CV Monteurs zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

(Slimme) thermostaat plaatsen

Vrijwel iedereen in Nederland heeft een thermostaat in huis hangen om de centrale verwarming in te stellen. Het apparaat stuurt de cv ketel aan zodat de woning wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur.  Een thermostaat plaatsen is niet altijd een erg moeilijke klus. Al is het soms wel aan te raden om het aan een van onze experts over te laten. Hieronder lees je wat er zoal bij komt kijken. 

Er zijn verschillende soorten thermostaat die je kunt aanschaffen en plaatsen. De laatste tijd is de smart thermostaat natuurlijk het meest in opkomst. Deze apparaten geven vaak helder inzicht in je verbruik en zijn vrijwel altijd te bedienen met behulp van de mobiele telefoon. 

Bij het monteren van een kamerthermostaat moet je met een aantal zaken rekening houden. De thermostaat dient bijvoorbeeld geplaatst te worden op een van de binnenmuren. Op een hoogte van 1,5 meter of 150 centimeter, gemeten vanaf de vloer. Plaats de thermostaat vooral niet in de zon of boven een verwarming. Beter ook niet in de buurt van een raam of buitendeur. Het kan er namelijk voor zorgen dat de kamerthermostaat niet meer goed in staat om de temperatuur te meten. 

De meeste thermostaten worden aangesloten 2-zwakstroomdraden die uit de muur steken. Via deze draden stuurt het apparaat de cv ketel aan. In de thermostaat zelf zit meestal een batterij die ervoor zorgt dat alles goed werkt. In sommige gevallen is een batterij niet nodig. De thermostaat is dan aangesloten op de voeding vanuit de cv ketel. In plaats van 2 steken er dan vrijwel altijd 3 draden uit de muur. Bij het aansluiten is het ook belangrijk om te kijken welke voeding de thermostaat nodig heeft. Dit kan 220 volt of 24 volt zijn. 

Bij nieuwe thermostaten zijn de schroeven voor de bevestiging aan de muur vrijwel altijd bijgeleverd. Ook biedt de meegeleverde handleiding meestal uitkomst. Anders kun je altijd een vakman inschakelen die het voor je doet. 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe thermostaat om te plaatsen zijn er verschillende opties. Het meest eenvoudige is een aan/uit thermostaat. Je kunt de temperatuur dan alleen met de hand instellen. Het apparaat kent bijvoorbeeld geen vooringestelde programma's.  Dergelijke thermostaten zijn zeer eenvoudig te bedienen. 

Voor iets meer opties kun je kiezen voor een klokthermostaat. Deze kun je op verschillende programma's instellen. Bijvoorbeeld een nacht en dag temperatuur. Of je maakt een verschil tussen werkdagen en het weekend.  Daarnaast zijn dergelijke thermostaten ook nog gewoon met de hand te bedienen. 

Nog geavanceerder zijn de modulerende en smart thermostaten. Een modulerende thermostaat kan de temperatuur nauwkeuriger regelen aan de hand van de brander van de cv ketel. Daarmee bespaar je op het energie verbruiken. Dat is goed voor de kosten maar ook beter voor het milieu. Check dit wel altijd bij een cv monteur. Want niet alle cv installaties hebben een modulerende functie. 

Een smart of slimme thermostaat neemt je nog meer werk uit handen. Deze apparaten leren je als het ware kennen. Zo berekenen ze zelf hoe laat de verwarming aan moet om ervoor te zorgen dat je 's avond lekker thuiskomt in een warm huis. Wil je bijvoorbeeld dat je huis om 1800 uur 20 graden is. Dan voer je deze gegevens in. De slimme of zelfdenkende thermostaat weet vervolgens hoe laat hij de cv ketel een seintje moet geven om dit voor elkaar te krijgen. Het bepaalt dus zelf de aanwarmtijd. Ook deze apparaten zijn vaak gunstig voor het energieverbruik en beter voor het milieu. De aanschafprijs ligt doorgaan wel iets hoger dan bijvoorbeeld de prijs voor een klokthermostaat.