Regel nu jouw cv monteur

Onderhoud ATAG CV ketel

Vanaf €125 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 642 cv monteurs in jouw regio

Jouw ATAG ketel wordt voor een vaste prijs op druk gezet, schoongemaakt, en gecontroleerd op fouten. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de ketel. Maak een afspraak met een CV monteur in de buurt.

Regel nu jouw cv monteur
1 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Onderhoud ATAG cv ketel

Douchen, warm water pakken of de verwarming aanzetten: zonder een goed functionerende cv-ketel zou dit niet mogelijk zijn. Het is daarom van belang dat je cv ketel altijd goed functioneert. Regelmatig onderhoud aan jouw Atag CV ketel is nooit weg. Goed onderhoud zorgt er namelijk voor dat je cv ketel goed functioneert en nog langer mee gaat. Wil je niet snel zonder warm water zitten of wil de cv ketel in topconditie houden? Dan is het goed om een jaarlijks een monteur voor onderhoud atag cv ketel langs te laten komen. Heb je een monteur nodig voor het onderhoud of heb je een atag ketel storing? Laat dan een van onze vakkundige klusjesmannen langs komen. Want wanneer je cv ketel toe is aan een onderhoudsbeurt is het verstandig om een loodgieter in te huren die zijn vak verstaat. Hij weet bijvoorbeeld wat de atag ketel storingscodes inhouden en kan in een mum van tijd helpen om de storing op te lossen. Onze vakmannen verstaan hun vak, hebben ervaring en de juiste kennis om te zorgen dat jouw cv ketel zonder problemen goed blijft functioneren. Dat scheelt jouw geld, tijd en energie. Een win-win situatie dus.

Waarom is regelmatig onderhoud atag cv ketel nodig?

Je vraagt je misschien af waarom regelmatig onderhoud atag cv ketel nodig is als je cv ketel nog prima functioneert. Het is net zo iets als de jaarlijkse APK van je auto, je wilt graag dat deze nog goed blijft functioneren en veilig rijdt. Door regelmatig je atag cv ketel door een monteur te laten inspecteren, blijft je verwarming niet alleen schoon en goed, maar ook veilig. En naast warm water, wil je natuurlijk ook wel een veilige woonsituatie. Een bijkomend voordeel van regelmatig onderhoud is dat je cv ketel in topconditie blijft waardoor je levensduur van de cv ketel wordt verlengt. Ook is regelmatig onderhoud atag cv ketel goed om een atag ketel storing te voorkomen. Hoe vaak je cv ketel onderhoud nodig heeft is niet precies te zeggen. Het hangt af van het soort ketel, de leeftijd van de ketel en het (intensief) gebruik. Maar over het algemeen geldt dat een jaarlijkse onderhoudsbeurt kan nooit kwaad kan, immers je wilt wel een warme douche kunnen blijven nemen of een goede verwarming hebben in de winter. Laat daarom jaarlijks een van onze ervaren klusjesmannen langskomen voor de apk voor de cv ketel.

Voordelen van onderhoud atag cv ketel

Het regelmatig en goed onderhouden van jouw cv ketel heeft – behalve een goed functionerende ketel – nog meer voordelen. Hieronder lees je alle voordelen.

 • Verhoog je rendement en besparing op je energiekosten: Door periodiek onderhoud zorgt een monteur ervoor dat je cv ketel helemaal schoon is en de ontsteking goed werkt. Door warmtewisselingen kunnen bepaalde bewegende delen en onderdelen uitzetten en krimpen, de monteur voert ook een check uit of deze bewegende onderdelen nog werken zoals ze zouden moeten doen. Zo heb je niet alleen een goed werkende cv ketel, ook voorkom je dat een cv ketel energie verspilt door een gebrekkige verbranding of door warmte-verlies. Met de juiste verbranding kan je profiteren van een hoog rendement en kan je bezuinigen op de energierekening.
 • Verhoog de veiligheid in je woning: Langdurig gebruik aan de ketel zorgt ervoor dat je cv ketel gaat slijten. Slijtage kan ook problemen opleveren. Op het moment dat een monteur jaarlijks langskomt voor een check kan hij deze slijtage problemen opmerken en gevaarlijke situaties voorkomen. Een voorbeeld van een slijtage probleem is bijvoorbeeld CO-vergiftiging. Als de ketel niet optimaal werkt en er is geen goede verbranding kan er koolmonoxide ontsnappen uit de ketel, wat een CO vergiftiging kan opleveren. Je verkleint de kans op deze slijtage problemen door de monteur een controle uit te laten voeren.
 • Verleng de levensduur van jouw CV-ketel: Een nieuwe cv ketel kopen is vaak een dure aangelegenheid. Je wilt dan ook zo lang mogelijk met deze ketel doen, de gemiddelde levensduur van een cv ketel is 15 jaar. Op het moment dat er regelmatig een monteur langs komt, kan je de levensduur van de ketel verlengen. Het is dus beter om jaarlijks een bedrag uit te geven aan onderhoud atag cv ketel dan een nieuwe ketel te moeten kopen omdat je te lang hebt gewacht met onderhoud.

onderhoud atag cv ketel

Last van een Atag ketel storing?

Een monteur kan langskomen voor jaarlijks onderhoud, maar ook op het moment dat er één van de Atag ketel storingscodes verschijnt op het display van de cv-ketel is het misschien slim om een monteur te laten langskomen. in de meeste gevallen kan je een storing zelf oplossen door bijvoorbeeld eerst te proberen om de cv ketel te resetten. Werkt dat niet of blijft de Atag storingcode in beeld, dan ben je toch aangewezen op een monteur. Heb je een Atag ketel storing, dan is het handig om te weten wat de Atag ketel storingcodes betekenen. Misschien betekent de code wel dat je aan dat je de Atag ketel moet bijvullen of dat de waterdruk te hoog is. Bij een te hoge waterdruk moet je water aftappen, iets wat je zelf zou kunnen doen. Ook de Atag ketel bijvullen is een probleem wat je zelf kunt verhelpen. Door de Atag ketel storingcodes weet je wat de storing betekent en of je het zelf kunt oplossen of toch iemand daarvoor moet inschakelen.

atag ketel storingscodes

Heb je last van een storing, dan wil je eerst weten wat de Atag ketel storingscodes betekenen voordat je een monteur belt. Je komt daar heel gemakkelijk achter. Op de website van Atag staan namelijk alle verschillende Atag ketel storingscodes vermeld. Je klikt eerst jouw model en serie cv ketel aan, er staat een afbeelding van de cv ketel bij zodat je kunt checken of je het juiste model hebt geselecteerd. Daarna staan per serie alle meest voorkomende storingscodes vermeld. Ook staat er soms bij wat je zelf kunt doen om de storing op te lossen, zoals de water aftappen of de Atag ketel bijvullen. Een handig stappenplan geeft aan hoe je zelf de storing kan verhelpen. Lukt het je zelf niet of is de storing nog niet opgelost? Dan is het handig om een monteur te bellen. Op het moment dat je de Atag ketel storingcode vermeld, weet de monteur ook wat hij kan verwachten. Door zijn jarenlange ervaring weet hij precies wat de verschillende Atag ketel storingscodes inhouden. Zo kan hij de juiste materialen en spullen meenemen om de storing op te lossen. Staat jouw Atag storingcode niet in het rijtje? Dan kun je ook met de klantenservice van Atage bellen zodat ze kunnen kijken wat er aan de hand is. Daarna kun je zelf beslissen of je de Atag monteur laat komen of een van onze vakmannen inhuurt om de klus te klaren.

Atag ketel bijvullen

Een veelvoorkomend probleem is dat de waterdruk te laag is en dat de Atag ketel moet bijvullen. Dit klusje kun je zelf klaren. Je hebt een doekje, emmer, slang en een waterpomptang nodig. Zet de thermostaat eerst laag en wacht 15 minuten zodat de CV-ketel kan afkoelen. Een Atag ketel bijvullen doe je als volgt:

 • De eerste stap is om de thermostaat lager te dragen naar 15 graden. Wacht dan ongeveer een kwartiertje totdat de cv-ketel is afgekoeld.
 • Sluit de slang aan op een (wasmachine)kraan in de buurt van de cv ketel.
 • Draai nu de kraan open en laat voorzichtig de slang vollopen met water en sluit de waterkraan weer
 • Nu kun je de slang op de vulkraan van de cv ketel aansluiten. Zet opnieuw de waterkraan open en draai ook de vulkraan open.
 • Vul het water bij totdat de drukmeter weer tussen de 1,5 en 1,8 bar aangeeft.
 • Draai nu eerst de vulkraan weer dicht en sluit daarna ook de waterkraan.
 • Zet de emmer onder de slang zodat het resterende water in de emmer kan lopen.
 • Op het moment dat de drukmeter onder de 0,7 bar aangaf moet je ook nog even de cv ketel en radiatoren ontluchten.
 • Hierna kun je de thermostaat weer hoger draaien en is het Atag ketel bijvullen afgerond.

Een expert van Zoofy inhuren voor ATAG cv onderhoud

Een Atag ketel storing oplossen kan je dus soms zelf oplossen, maar op het moment dat er een technische storing is heb je een monteur nodig. Wil je er zeker van zijn dat het correct gedaan wordt en heb je er zelf geen tijd voor of handigheid in? Dan kun je er ook voor kiezen om een vakman voor in te schakelen. Op de website kun je gemakkelijk verschillende experts vinden voor verschillende klussen. Zo ook voor het regelmatig onderhoud aan de cv ketel. De vakmannen zorgen ervoor dat ze de juiste gereedschappen meenemen en voeren de klus gedegen uit. Het grote voordeel van een cv monteur inhuren is dat het jou geen tijd kost. Ook weet je zeker dat het snel en vakkundig wordt opgelost. Daarnaast hebben wij als voordeel dat wij geen voorrijkosten rekenen, je betaalt enkel voor de klus waarvoor je de monteur hebt ingehuurd. Heb jij een ervaren cv monteur nodig voor onderhoud Atag cv ketel of het oplossen van een Atag ketel storing? Regel direct via Zoofy.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af