Regel nu jouw cv monteur

Cv-ketel onderhoud

Vanaf €125 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 891 cv monteurs in jouw regio

Goed onderhoud verlengt de levensduur van de ketel, voorkomt storingen en zorgt ervoor dat je zuiniger stookt. Voor een vaste prijs maakt de cv monteur de ketel schoon, controleert op fouten en zorgt voor de juiste druk. Maak een afspraak voor het moment dat jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw cv monteur
687 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Cv-ketel onderhoud door een professional

CV monteur

Het is het kloppende hart van je huis. Stilletjes op de achtergrond, staat je cv-ketel 24/7 voor je klaar. Als je regelmatig cv-ketel onderhoud uitvoert, gaat de gemiddelde cv-ketel gaat zo’n 15 jaar mee. Door ketelonderhoud verleng je niet alleen de levensduur, maar je zorgt er ook voor dat hij zuinig blijft werken. Onderhoud je de cv-ketel niet, dan kan hij je al veel eerder in de kou laten staan. Niemand zit te wachten op een koude douche of een verwarming die niet werkt op een koude dag. Cv-ketelonderhoud is niet alleen van belang voor de levensduur en zuinigheid van je ketel, maar ook voor je gezondheid. Een slecht onderhouden cv-ketel kan zorgen voor een koolmonoxidevergiftiging. Hoewel cv-ketelonderhoud niet wettelijk verplicht is, is het zeer belangrijk om problemen te voorkomen. Hoe vaak cv-ketel onderhoud nodig is? Eens per twee jaar is het minimum, maar de fabrikant van je cv-ketel kan ook anders voorschrijven. Als je je niet aan de fabrikant voorwaarden houdt, vervalt het recht op garantie van je cv-ketel. Je bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud van je ketel, of je nou huurder, verhuurder of koper bent. Of de onderhoud cv-ketelkosten voor de huurder of verhuurder zijn, hangt af van je huurcontract. Deze pagina geeft verder informatie over koolmonoxidevergiftiging.

Boek nu een cv monteur

Koolmonoxide - de sluipmoordenaar

Nest protect rook- en koolmonoxide melder

Koolmonoxide is een levensgevaarlijk en geurloos gas. Het ontstaat bij alle verbrandingsprocessen, dus ook bij je nieuwe, moderne cv-ketel. Buiten regelmatig onderhoud te laten verrichten aan je cv-ketel, raden we je aan om ook een koolmonoxidemelder aan te schaffen. De nest protect is een voorbeeld daarvan. Deze koolmonoxide- en rookmelder maakt jouw huis slimmer en veiliger. Wil je meer weten over smart home apparaten? Door de aanschaf van een koolmonoxidemelder voorkom je problemen en ben je er op tijd bij wanneer er koolmonoxide in jouw woning vrij komt. 

Kosten onderhoud cv

Wat kost onderhoud aan je cv-ketel nou eigenlijk? De kosten voor cv onderhoud starten al vanaf 85 euro per uur. Je cv-ketel draait als een zonnetje en dat wil je graag zo houden. Cv-ketel onderhoudskosten hangen af van hoe vaak jij onderhoud laat uitvoeren. Doe je dit niet regelmatig, dan heb je meer kans op storingen, waardoor kosten van cv onderhoud snel kunnen oplopen.  Als je onderhoud regelmatig laat uitvoeren, ben je met één uurtarief wel klaar. Bij Zoofy rekenen we geen voorrijkosten omdat we alleen werken met vakmannen bij jou in de buurt. Wanneer je ondanks regelmatig onderhoud toch last hebt van een cv storing, dan plaats je via onze website een spoedaanvraag. Een van onze monteurs is dan snel ter plaatse. Vaak nog dezelfde dag zodat je zo snel mogelijk weer een goed werkende ketel hebt. Naast storingen zijn verstoppingen van het cv systeem een veel voorkomend probleem. Er ontstaat roet door verbranding. Als dit niet af en toe wordt schoongemaakt kunnen er ernstige problemen ontstaan. Denk daarbij aan het eerdere genoemde koolmonoxide probleem.  

Onderhoud cv: Hiermee bespaar energie

Als je je ketel op fabrieksinstellingen laat staan, loop je onnodig geld mis. Laat onze cv-ketelmonteur jouw ketel zo zuinig mogelijk instellen, waardoor je flink op je energiekosten kunt besparen. Ook kun je flink op gas besparen door middel van cv tuning. Wil je weten hoe precies? Lees dan de blog: Aan de slag met cv tuning.

Eenmalig onderhoud cv-ketel

Voor een eenmalige onderhoudsbeurt heb je via onze website zo een professionele cv monteur gevonden. Zo word je geholpen wanneer jij dat wilt. Het voordeel van eenmalig onderhoud aan je cv-ketel is dat je nergens aan vast zit. Dus geen contract en géén vaste kosten. Na eenmalig onderhoud aan je cv-ketel door een van onze cv-monteurs, draait je ketel weer als een tierelier. De Zoofy servicemonteurs maken je cv-installatie schoon, hij stelt hem energiezuinig af en zorgt weer dat je cv-ketel mee kan tot de volgende onderhoudsbeurt. Door eenmalig onderhoud bepaal je zelf wanneer je onderhoud wilt laten uitvoeren, verminder je de kans op storingen in de winter, verhoog je de veiligheid in huis en verleng je de levensduur van jouw cv-ketel.

De cv onderhoudsmonteur: wat doet hij nou precies?

CV onderhoud

 1. Inventariseren - De onderhoudsmonteur bespreekt met jou of er mankementen aan je cv-ketel zijn of dingen waar hij specifiek naar moet kijken, zoals bijvoorbeeld een storing.
 2. Cv check - De cv-monteur controleert voor jou de waarden van koolmonoxide, koolstofdioxide en zuurstof. Tevens controleert hij jouw cv-installatie op lekkages en checkt hij de veiligheidseisen en de voorschriften van de ketel.
 3. Bespreken van bevindingen - Hij bespreekt met jou de bevindingen na de inspectie. Bij eventueel afwijkende werkzaamheden kan hij jou een indicatie geven over de extra kosten.
 4. Repareren -  Indien zoals bij regel 3 besproken mankementen gerepareerd moeten worden, vervangt hij betreffende onderdelen.
 5. Ketelonderhoud - Als het nodig is, vult hij de cv-ketel bij en ontlucht hij deze. Als laatste test de onderhoudsmonteur je installatie en stelt hij de ketel optimaal bij (voor een veilige en energiezuinige werking) tot de volgende servicebeurt. Hij bespreekt met jou wat hij precies gedaan heeft en kan jou advies geven voor je cv-ketelonderhoud in de toekomst, de status en verwachtte levensduur van je cv installatie.

Onderhoud cv-ketel: wat je zelf kunt doen

Radiator ontluchten

 • De radiatoren en ketel ontluchten. Hoor je vreemde geluiden uit de buizen van je radiatoren? Het is dan tijd om te ontluchten. Dit is slecht voor het energieverbruik en je ketel. Sommige moderne ketels hebben een automatische ontluchting. Luid geluid kan er ook op wijzen dat je cv-ketel niet goed is ingesteld. Heb je last van een lekkende radiator? Laat dan een loodgieter langskomen.
 • Het controleren van de waterdruk in je cv-ketel. Wil je meer lezen over hoe je zelf je cv-ketel bijhoudt, tussen onderhoudsbeurten in? Lees dan het blog: Cv-ketel service en onderhoud: Dit kun je zelf doen om hem te onderhouden! Hier lees je 3 redenen voor cv-ketelonderhoud en een stappenplan over hoe je hoe je zelf je cv-ketel ontlucht en bijvult.

Boek nu een cv monteur

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af