Regel nu jouw cv monteur

CV-ketel bijvullen

Vanaf €75 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2267 cv monteurs in jouw regio

De waterdruk van een cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan. Is de druk te laag, dan wordt de verwarming of het water niet meer goed warm. De ketel bijvullen is vaak de oplossing. Voor een CV monteur is het zo gepiept. Maak een afspraak en de druk is zo weer op peil. Tarief geldt niet voor het oplossen van storingen of onderhoud aan de ketel.

Regel nu jouw cv monteur
88 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

CV ketel bijvullen

Mocht je kachel niet warm worden, is de druk van de ketel te laag. Dan kan de oplossing soms simpel zijn:  een kwestie van de cv-ketel bijvullen. Je kunt dit eenvoudig uitbesteden aan een van onze monteurs. Maar in veel gevallen lukt het jezelf ook om de ketel weer op peil te krijgen. 

Boek nu een cv monteur

Zo moet je zelf je CV-ketel bijvullen

Zet de cv-ketel uit. Haal dus de stekker uit het stopcontact. Je hebt vervolgens nodig: een vulslang. Dat is een soort tuinslang met twee 'aansluitkanten'. Een emmer, een handdoek of dweil, zijn ook handig om paraat te houden. Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de cv ketel. Sluit het uiteinde van de slang vervolgens aan op de waterkraan. Vul de slang met water zodat er bijna geen lucht meer in zit. De druk op de cv ketel moet tussen de 1,5 en 2,0 bar liggen. Draai de vulkraan open totdat je het gewenste niveau bereikt. Dit lees je af op de analoge drukmeter. Al hebben modernere ketels vaak ook een digitale drukmeter.

Vul de cv-ketel nooit meer dan met 2 bar. Sommige oudere systemen en leidingen kunnen zelfs geen 1.5 bar aan. Als je niet zeker bent van je zaak, schakel dan altijd  een cv monteur in. Wij hebben een landelijk netwerk van cv monteur waar je dag en nacht een beroep op kan doen. Erkende vakmannen die bedreven zijn in het vullen, repareren en ontluchten van elke CV installatie. 

Heb je de ketel bijgevuld en staat de druk tussen de 1,5 en 2 bar. Draai eerst de vulkraan weer dicht. Daarna de waterkraan. Zo voorkom je dat er alsnog onnodig lucht in het systeem komt. Het is daarna verstandig om de cv installatie te ontluchten. 

Je hebt vast wel eens gekke borrelende geluiden gehoord die uit de verwarming komen. Dat komt meestal omdat er lucht in de radiatoren zit. Vaak komt dit doordat er tijdens het bijvullen van je ketel lucht bij is gekomen. Normaal gesproken is je combinatie CV ketel en radiatoren een gesloten systeem. Je expansievat compenseert namelijk eventuele verdamping van water in je leidingen. Soms moet je de installatie helaas zelf een handje helpen. 

Ontluchten kan een vervelend klusje zijn. Voordat je start: zet de thermostaat uit en draai de verwarmingen voor de zekerheid op de laagste stand. 

Wat heb je verder nodig? Een ontluchtingssleutel en een doekje. Bij ontluchten van de radiatoren werk je van boven naar beneden. De zolder als eerste, vervolgens ga je richting begane grond. Pak het radiatorsleuteltje en zoek de aansluiting op de zijkant van de radiator.Draai het sleuteltje op de aansluiting: zo komt de lucht uit je radiator. Hierbij kan er ook een beetje water uit je radiator komen: houd het doekje dus onder de aansluiting vast. Wanneer je voelt dat er geen lucht meer uit je radiator komt, kan je het sleuteltje weer terugdraaien.Deze radiator is klaar; je kan de kraan dus weer open draaien! Als je alle radiatoren op deze manier hebt ontlucht, kan je de thermostaat weer hoger zetten! Controleer opnieuw of de waterdruk op genoeg bar staat. Is de druk te laag dan kan het nodig zijn om opnieuw de cv ketel bij te vullen.

Als alle radiatoren gedaan zijn, kan je het expansievat van de CV-ketel als laatste ontluchten. 

Als bovenstaande klus je te lastig lijkt kun je via onze website dus hulp inschakelen. Het bijvullen van een cv ketel is voor een gespecialiseerde monteur een klein klusje. Afhankelijk van de omvang van het verwarmingssysteem is het vaak binnen 1 uur opgelost. Wil je zo snel mogelijk hulp dan zorgen wij voor een monteur die dezelfde dag nog bij je ter plaatse is.

Boek nu een cv monteur

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach