Regel nu jouw cv monteur

Cv-ketel storing

Vanaf €99 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 993 cv monteurs in jouw regio

Bij een storing in de cv-ketel wil je natuurlijk snel geholpen worden. Door een te lage druk of een versleten onderdeel heb je soms ineens geen warm water of verwarming meer. Maak dan direct een afspraak met een CV monteur in de buurt. Een storing is vaak al binnen 1 uur verholpen.

Regel nu jouw cv monteur
1058 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Storing cv-ketel oplossen

Doet je verwarming het niet meer, hoor je borrelende geluiden, of heb je geen warm water, dan is de kans groot dat je last hebt van een cv-storing. Helaas kan het soms gebeuren bij zowel een oude als moderne cv-ketel. Een storing van de verwarmingsketel kan grote ongemakken met zich meebrengen. Het is begrijpelijk dat je dan zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Niemand wil natuurlijk graag in de kou zitten of douchen zonder warm water.  

cv-monteur

Wat te doen bij storing cv-ketel?

Veel cv-ketels hebben een schermpje waarop bij problemen een bepaalde storingscode wordt weergegeven. Als je zo'n code ziet staan, is het altijd slim om het merk + de storingscode te googelen: zo weet je meestal al snel wat er met je cv-ketel aan de hand is. Merken van bekende cv-ketels zijn bijvoorbeeld ATAG, AWB, Intergas, Nefit, Remeha en Vaillant. Zonder verstand van zaken is het doorgaans niet aan te raden om dan zelf aan de slag te gaan. Voor de cv-monteur is een storingscode handige informatie om te hebben voordat hij bij je langs komt om het probleem te verhelpen.

Storing cv-ketel en geen warm water?

Een van de meest voorkomende redenen waardoor je cv-ketel of water niet meer goed warm wordt, is een te lage waterdruk in de ketel. Kijk dan ook altijd even op het schermpje van je cv-ketel of de waterdruk goed is: deze moet tussen de 1,5 en 2,0 bar zijn. Is de waterdruk te laag? Dan moet je in de meeste gevallen de cv-ketel bijvullen

Een andere oorzaak dat je ineens geen warm water meer hebt, kan de waakvlam zijn. Controleer daarom altijd of de waakvlam van de cv-ketel wel brandt.

Een koude douche kan ook worden veroorzaakt door een lekkende warmwaterkraan van de cv-ketel. Is de lekkage niet te stoppen door de kraan aan te draaien dan zal deze vaak vervangen moeten worden.

En nog een dingetje: zit de stekker wel in het stopcontact!? Het ligt voor de hand. Maar het komt toch nog regelmatig voor dat de cv-ketel simpelweg uit staat omdat de stekker niet in het stopcontact zit en dus geen stroom krijgt. Als dat de reden is voor het koude water, is het natuurlijk zonde om daarvoor een verwarmingsmonteur langs te laten komen.

Andere oorzaken dat de cv-ketel kapot is

Maken je radiatoren sinds kort geluid of worden ze niet meer goed warm? Als er lucht in de cv-installatie zit, hoor je vaak borrelend of tikkend geluid in je radiator. Dit is niet alleen vervelend; het zorgt er ook nog eens voor dat je verwarming meer energie verbruikt. Na verloop van tijd is het overigens normaal dat er wat lucht in de leidingen komt. Alleen wanneer de bellen te groot worden zal dit problemen veroorzaken. De oplossing is vaak dat je het verwarmingssysteem ontlucht en daarna weer bijvult.

Soms is er met de cv-ketel ook gewoon iets ernstigers aan de hand. Een cv-installatie is niets anders dan een motor die draait om je huis goed te verwarmen. Door slijtage kunnen onderdelen kapotgaan of lekkages ontstaan. Dan zit er vaak niets anders op dan een onderdeel te laten vervangen.

Cv-ketel storing zelf oplossen

Helaas niet altijd mogelijk maar er zijn wel een paar dingen die je eerst kan proberen.

  • Zoals gezegd: check eerst altijd het stopcontact. Zit de stekker erin maar staat de cv-ketel nog steeds uit, controleer dan of het stopcontact nog wel goed werkt. Sluit er bijvoorbeeld een lampje op aan. Wanneer deze brandt weet je zeker dat het daar niet aan ligt! Doet het lampje het niet, kijk dan in de meterkast of er niet toevallig stoppen zijn doorgeslagen waardoor de ketel geen stroom meer krijgt.
  • Loop eerst even naar de thermostaat. Doet deze het wel? Als de thermostaat uitstaat, doet de verwarming het natuurlijk ook niet. En staat de thermostaat wel hoog genoeg? Als de kamertemperatuur hoger is dan de temperatuur op de thermostaat, blijft de verwarming uit.
  • Staat de gaskraan van de cv-ketel open? Als de gaskraan open staat, zou je de knop niet verder naar links moeten kunnen draaien.
  • Is de druk in de cv-ketel te laag? Probeer de cv-ketel eerst zelf bij te vullen. Dit is een eenvoudig klusje mits je weet hoe het werkt. Vaak is het een kwestie van de vulslang (een soort tuinslang) aan te sluiten op de ketel en de kraan opendraaien. Op het scherm van de cv-ketel kun je zien of de druk toeneemt. Wanneer deze tussen de 1,5 en 2 bar staat, kun je de kraan weer dichtdraaien. Reset de ketel en check of er nu wel warm water uit de kraan komt.

thermostaat verwarming

Ook niet onbelangrijk: Een cv-ketel gaat eerder kapot wanneer deze niet regelmatig wordt onderhouden. Onderhoud van de cv-ketel voorkomt storingen en verlengt de levensduur van de installatie. Wij raden aan om de ketel tenminste 1 keer in de anderhalf jaar na te laten kijken.

CV monteur inhuren

Kom je er zelf niet uit en heb je dringend hulp nodig van een cv-monteur, maak dan via onze website direct een afspraak. Onze vakmannen kunnen overweg met alle merken en hebben de meeste cv-storingen zo verholpen. 

Volg je al de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy?

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach