Regel nu jouw cv monteur

Warmtepomp reparatie

Vanaf €89 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1082 cv monteurs in jouw regio

Wil jij je warmtepomp repareren? Voor alle klussen waar je te maken krijgt met de warmtepomp kun je een beroep doen op ons netwerk van cv monteurs. Plaats eenvoudig je klus.

Regel nu jouw cv monteur
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Warmtepomp reparatie via een cv monteur van Zoofy

Helaas kunnen alle (elektrische of technische) apparaten storingen krijgen. Ook warmtepompen kunnen last hebben van verschillende defecten en foutmeldingen. Ontzettend vervelend natuurlijk. Als jouw warmtepomp hier last van heeft, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt. Zelf kun je de warmtepomp een keertje resetten, maar dit verhelpt het probleem helaas in veel gevallen niet. Heeft jouw warmtepomp reparatie nodig? We vertellen je welke stappen je moet doorlopen om het probleem snel opgelost te krijgen. Ook wil je natuurlijk graag weten wat de kosten voor warmtepomp repareren zijn. En je leest waarom voor jouw warmtepomp onderhoud zo belangrijk is.

Warmtepomp onderhoud is belangrijk

Voorkomen is beter dan genezen, ook bij een warmtepomp is dit zeker waar. Daarom is het belangrijk om regelmatig aan je warmtepomp onderhoud te laten uitvoeren. Zo kan een vakman tijdig slijtage of problemen signaleren en grotere storingen voorkomen.  Zo kun je ervoor kiezen dat elk jaar of elke twee jaar iemand bij je langs voor warmtepomp onderhoud, dit is eenvoudig via Zoofy te boeken ieder jaar. Anders is de kans groter dat jouw warmtepomp problemen gaat veroorzaken en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ook zorgt regelmatig warmtepomp onderhoud ervoor dat het apparaat zo optimaal en energiezuinig mogelijk kan functioneren.

onderhoud warmtepomp

Wat moet je doen als jouw warmtepomp reparatie nodig heeft

Is het te laat voor warmtepomp onderhoud en heeft jouw warmtepomp reparatie nodig? Voor je een warmtepomp installateur inschakelt, is het handig om een paar stappen te doorlopen. Zo kan een warmtepomp installateur de storing zo snel mogelijk oplossen.

Controleer de garantie en het onderhoudscontract

Als je de warmtepomp nog niet zo heel erg lang geleden hebt aangeschaft en deze nu al problemen veroorzaakt, kan het zijn dat dit nog onder de garantie valt. De standaard garantieperiode is twee jaar. Sommige leveranciers verlengen deze periode nog, maar dit is niet standaard. Kijk dit dus goed na, voordat je een vakman inschakelt. Dat kan je veel geld schelen. Ook is het verstandig om na te kijken of je een onderhoudscontract hebt en of er bij dit contract ook warmtepomp repareren is inbegrepen.

Schrijf de foutmelding op

Voordat je zelf de warmtepomp gaat proberen te resetten, is het verstandig om de foutmelding op te schrijven. Deze foutmelding kan een nummer zijn, maar ook een code. Schrijf ook de datum op, zodat je straks de complete informatie aan de warmtepomp installateur door kan geven. Als er nog andere dingen zijn die opvallen aan de warmtepomp, zoals een flikkerend scherm, is het ook handig om dit erbij te noteren. Dat geeft de vakman een zo volledig mogelijk beeld. Als je zelf nog een handleiding van het apparaat hebt, kun je de foutcode hier vaak zelf ook in opzoeken. Dit kan je een iets betere indicatie geven van wat er aan de hand is met het apparaat en wat er nodig gaat zijn voor de warmtepomp reparatie.

Controleer de waterdruk en zoek naar onregelmatigheden

Behalve de foutmelding, kun je zelf nog een paar dingen controleren. Controleer of de druk op de manometers goed is. Deze moet tussen de 0,5 en 2 bar zitten in het bronsysteem en tussen de 0,9 en 2 bar in de cv-leiding. Ook kun je kijken of er in de centrale verwarming voldoende water zit. Als dit niet het geval is, kun je dit zelf bijvullen. Ook de warmtepomp zelf kan te weinig water bevatten, maar dit is zelf iets minder eenvoudig bij te vullen. Dit komt doordat er aan dit water glycol toegevoegd zit. Hierdoor kun je dit water beter laten bijvullen door een professional. Kijk wel zelf of je nog andere onregelmatigheden aan het apparaat ziet en schrijf deze op.

Voer een reset uit

Zelf kun je één keer per 24 uur een reset uitvoeren bij jouw warmtepomp. Meer dan één keer mag niet, want daar kan het apparaat van in de war raken. De warmtepomp heeft een resetknop, of je kunt deze optie kiezen in het menu. Als je deze beide opties niet kunt vinden, kun je ook de stekker uit het stopcontact halen. Wacht dan even een paar minuten voordat je deze weer in het stopcontact steekt. Ook dan zal de warmtepomp zichzelf gaan resetten. Het is mogelijk dat de reset het probleem oplost, maar de kans is groot dat het niet werkt. Ook kan het zijn dat het probleem na de reset tijdelijk verdwenen is, maar dat deze na enige tijd weer terugkomt. Ook dan is het verstandig om toch een warmtepomp installateur in te schakelen, om het probleem echt op te lossen.

De kosten voor warmtepomp reparatie

Als het tijd is om een warmtepomp installateur in te huren wil je natuurlijk wel weten wat dit gaat kosten. Deze prijs is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. Daarnaast zijn de kosten voor warmtepomp reparatie afhankelijk van wat er precies gerepareerd moet worden.

Gaat het om een storing die snel verholpen is? Of moeten er veel nieuwe onderdelen besteld en geïnstalleerd worden? De kosten voor de onderdelen vallen vaak niet onder een onderhoudscontract en komen dan dus altijd voor jouw rekening. Hoeveel dit kost is afhankelijk van het onderdeel, maar ook van het type warmtepomp wat je hebt en hoe oud deze al is.

Is het een spoedklus, die buiten gangbare werktijden valt, dan zul je een hoger tarief voor de werkzaamheden moeten betalen. Doordat de kosten voor warmtepomp reparatie van zoveel uiteenlopende factoren afhankelijk zijn, is hier geen eenduidige indicatie van te geven. Een vakman kan je informeren over jouw specifieke situatie.

Schakel een warmtepomp installateur in via Zoofy

Als je weet dat jouw warmtepomp dient te repareren en je hebt bovenstaande stappen doorlopen, dan is het tijd om een vakman in te huren. Gelukkig is dit via Zoofy snel en veilig geregeld. Bij het plaatsen van je klus kun je aangeven of het om een spoedklus gaat, of dat je iets langer kunt wachten op de warmtepomp reparatie. Je geeft aan welke storing jouw warmtepomp geeft, wanneer vakman langs kan komen en plaatst je klus eenvoudig online. Vervolgens kom je makkelijk in contact met vakmannen uit de buurt, die jouw reparatie kunnen uitvoeren. En niet alleen voor reparatie kun je via Zoofy een vakman inhuren, ook voor warmtepomp onderhoud kom je makkelijk in contact met een professional. Onze vakmannen worden gewaardeerd met maar liefst een 9,2 en we garanderen dat je tevreden bent. Dus heeft jouw warmtepomp onderhoud of reparatie nodig? Plaats dan nu jouw klus en voor je het weet is het geregeld.

Andere CV gerelateerde klussen op Zoofy:

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach