Regel nu jouw cv monteur

CV ketel (ver)plaatsen

Vanaf €499 incl. btw

Deze prijs is op basis van een basisinstallatie exclusief materiaal en eventueel meerwerk.

Het (ver)plaatsen, vervangen of repareren van een cv ketel is niet iets dat je zelf gaat doen. Je wilt tenslotte zeker zijn dat het apparaat correct wordt aangesloten op de aan en afvoer zodat er geen dampen kunnen vrijkomen. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een cv monteur die je hierbij gaat helpen.

Regel nu jouw cv monteur
30 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Cv-ketel plaatsen, vervangen of repareren

Om je huis altijd van de perfecte temperatuur te voorzien zijn er verschillende mogelijkheden. Veelal wordt er gekozen om een cv ketel te installeren. Dit heeft een aantal voordelen tegenover andere soorten verwarming. Wil jij graag een CV installatie of je CV ketel vervangen? Dan is het handig om eerst de nodige informatie te hebben. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want hieronder vertellen we je alles over de kosten van een CV ketel, de verschillende mogelijkheden en meer!

De voordelen van een CV installatie

Er zijn verschillende manieren om een woning en water te verwarmen, maar een CV ketel kopen heeft een aantal voordelen. Benieuwd naar wat deze zijn? Je ontdekt het hieronder!

Goedkope oplossing

Een CV installatie is een relatief goedkope keuze. Zeker als je kiest voor een combiketel. Niet alleen de aankoopprijs valt goed mee, maar je zal ook besparen op je energiefactuur. De nieuwste CV ketels zijn namelijk aanzienlijk energiezuiniger dan die van pakweg 15 jaar geleden. Er zijn zelfs ketels die werken op zonne-energie.

Meer wooncomfort

Met een CV installatie kan je genieten van een beter wooncomfort. CV ketels zijn in staat om grote hoeveelheid water op een zuinige manier te verwarmen. Hierdoor hoef je niet altijd te wachten voordat je eindelijk van je douche kan genieten. Een CV ketel is dus een goede keuze voor grote gezinnen!

Waardevermeerdering van je woning

Als je een CV ketel in je woning laat plaatsen, dan zal de waarde van je woning stijgen. Dat komt omdat de ketel het energielabel van je woning verbetert. De waardevermeerdering van je huis is een belangrijk voordeel als je ooit van plan bent om te verhuizen.

Wanneer CV ketel vervangen?

Wanneer je al een CV ketel in je huis hebt, moet je hem tijdig vervangen. Je CV ketel vervangen zorgt ervoor dat je CV ketel opnieuw optimaal werkt. Bovendien moet je je CV ketel vervangen voor je veiligheid. Een CV ketel vervangen is dus zeker belangrijk, maar wanneer moet je je CV ketel vervangen?

Een CV ketel vervangen doe je als je CV ketel verouderd is. Een CV ketel van 15 jaar of ouder is niet meer zo veilig. Bovendien zijn oudere ketels zelden hoogrendementsketels en jagen ze je op hoge kosten. Daarnaast moet je je CV ketel vervangen omdat de kans groot is dat je toch geen wisselstukken meer zal kunnen vinden voor een ouder model. Het tijdig vervangen van je CV ketel is dus voor meerdere redenen erg belangrijk.

Opgelet: vervang je CV ketel niet alleen als hij verouderd is, maar ook als je merkt dat je energiefactuur stijgt. Als je elk jaar een beetje meer moet betalen, dan is de kans groot dat er iets mis is met je CV ketel en dan moet je een nieuwe CV ketel kopen.

CV ketel plaatsen: mogelijkheden

Wil je een CV ketel plaatsen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende soorten CV ketels. Ontdek hieronder wat voor jou de beste keuze is!

Solomodel

De eerste soort CV ketel is een solomodel. Dit model produceert alleen aardgas, stookolie of elektriciteit. Hou er rekening mee dat je voor dit type ketel een aparte boiler nodig hebt voor de toevoer van water!

Combiketel

Een combiketel is een erg populaire keuze. Dit soort CV ketel maakt het je heel wat makkelijker, want de boiler is ingebouwd. Als je de prijs vergelijkt met die van een solomodel én een boiler, dan zal de combiketel goedkoper uitkomen. Het nadeel is dat het daardoor ook zorgt voor een beperkte wateringhoud. Bovendien vergt dit soort ketel meer onderhoud.

Zonneboiler

Tegenwoordig wordt er ook vaak gekozen voor een zonneboiler. Dit bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat voor water en een naverwarmer. De zonnecollector zorgt voor verwarming en de naverwarmer zorgt voor het verwarmen van water als de zon niet schijnt. Dit type boiler is duurder, maar de meerprijs waard omdat je er heel wat geld mee kan uitsparen op je energiefactuur. Uiteraard moet je voor een zonneboiler over zonnepanelen beschikken en die zijn een hele investering. Als je het geld kan missen, dan is het wel een goed idee, want zo'n installatie betaalt zichzelf na verloop van tijd terug.

Ingebouwde doorstromer

Nog een andere mogelijkheid is de ingebouwde doorstromer. Deze CV ketels zorgen enkel voor warm water als je daarvoor vraagt. Het handige is dat je op die manier minder energie verbruikt, want het water moet niet constant warm gehouden worden. Het nadeel is wel dat je langer op je warm water moet wachten.

CV installatie met een open of gesloten systeem

Dan zal je niet enkel kunnen kiezen uit verschillende modellen, maar er wordt ook onderscheid gemaakt tussen een open en gesloten systeem.

Open systeem

Het open systeem maakt contact tussen het buiten- en binnenklimaat. Dit systeem haalt zijn zuurstof voor verbranding uit de directe omgeving. Daarom is het belangrijk dat de ruimte voldoende geventileerd is. Als nadeel heb je dat het aanzuigen van lucht tocht kan veroorzaken.

Gesloten systeem

Wil je een CV ketel plaatsen? Dan kan je ook kiezen voor een gesloten systeem. Dat wil zeggen dat er geen contact is met de directe omgeving. Zuurstof wordt aangevoerd van buiten de woning en de rook wordt naar buiten geblazen. Deze soort ketels leveren een hoger rendement op.

cv ketel plaatsencv ketel plaatsen

Verwarmingstoestellen kiezen

Als je een CV installatie wilt, dan zal je ook verwarmingstoestellen moeten kiezen. De goedkoopste keuze zijn radiatoren of convectoren. Deze geven hun warmte af via stralingswarmte. Er zijn ook nog andere opties, zoals vloerverwarming of wandverwarming. Deze opties zijn duurder, maar zorgen voor minder energieverbruik. Als je graag meer wilt weten over de verschillende opties, dan kan je altijd raad vragen aan een van onze specialisten.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een cv ketel?

Als je een CV ketel wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je niet zomaar de eerste de beste ketel koopt. Er zijn een aantal dingen waar je het best rekening mee kan houden. We overlopen hieronder de aandachtspunten!

Soort ketel

Vergelijk op voorhand altijd goed je verschillende mogelijkheden om een miskoop te vermijden. Elke soort ketel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hou bij het vergelijken van verschillende soorten ketels rekening met het prijskaartje, het verbruik, je gezinssituatie en enkele andere factoren.

Het merk

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste CV ketel, is het ook belangrijk dat je verschillende merken met elkaar vergelijkt. Tussen de merken is er namelijk een groot prijsverschil. Soms is het niet altijd nodig om meer te betalen. Wil je graag weten welk merk je het best kan kiezen? Dan kan je altijd raad vragen aan een van onze vakmannen!

Verschillende klassen

CV ketels zijn ook onder te verdelen in verschillende klassen: van CW1 tot CW6. CW1 CV ketels hebben de minste capaciteit en CW6 CV ketels de meeste. Welke klasse je het best kan kiezen is afhankelijk van de grootte van je woning, het type van je woning, op hoeveel plaatsen je tegelijk warm water wilt, enzovoort. Als je twijfelt, dan kan je je beter door een van onze vakmannen laten helpen!

Wat kost een CV ketel

Wanneer je graag een CV ketel wilt aanschaffen, is het een goed idee om eerst meer te weten over de kosten van de CV ketel. De kosten van de CV ketel hangen sterk af van het model dat je kiest, maar over het algemeen kan je rekenen op een prijs van 1200 tot 2600 euro.

Hou daarbij rekening dat een CV ketel een goede investering is, want je bespaart geld op je energierekening. Bovendien heb je hem in de meeste gevallen na 6 jaar terugverdiend. Het is dus zeker de moeite waard om de aanschaf van een CV ketel te overwegen!

Zelf CV ketel plaatsen of laten doen?

Kan je een CV ketel zelf plaatsen? Het antwoord hierop is ja, maar of het verstandig is, dat is een andere zaak. Het plaatsen van een CV ketel is best een lastige klus en het is belangrijk dat het goed gedaan wordt, om problemen te vermijden. Als je dus zelf geen specialist bent, dan kan je er beter voor kiezen om je CV ketel te laten plaatsen door een vakman.

Een goede vakman vinden is niet altijd eenvoudig, maar op Zoofy is dit een fluitje van een cent. Vul je gegevens in en je wordt gekoppeld aan de beste vakmannen uit de buurt. Zo bespaar je jezelf heel wat moeite en geld!

De beste vakman voor je CV installatie? Die vind je bij Zoofy!

Bij een grote investering zoals een CV installatie, maak je je al snel zorgen over de financiële aspecten. Toch is dit niet nodig, want bij Zoofy vind je makkelijk een goede en eern vakman die eerlijke prijzen rekent en ook nog uit je buurt. Door voor een vakman uit je buurt te kiezen, bespaar je ook voorrijkosten, waardoor het nog goedkoper wordt. Daar word je pas blij van!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af