Regel nu jouw cv monteur

Onderhoud gaskachel / gashaard

Vanaf €175 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 641 cv monteurs in jouw regio

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je gaskachel en voorkomt 90% van de problemen en gevaarlijke situaties. Een cv monteur maakt de kachel voor je schoon, controleert alle aansluiting en vervangt indien nodig versleten onderdelen. Maak een afspraak voor het moment dat jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw cv monteur
115 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Onderhoud gashaard

ls woningbezitter weet je maar al te goed hoe belangrijk het onderhouden van je woning en je installaties is. Preventief onderhoud kan een hoop ellende besparen en mogelijk ernstige schade voorkomen.
Zo is niet alleen het jaarlijks laten onderhouden van je CV-installatie of het laten vegen van je schoorsteen belangrijk, ook je gaskachel heeft jaarlijks onderhoud nodig. Daarom moet je je gaskachel reinigen en laten onderhouden.
Zo blijf je langer én op een veilige manier van de warmte en het vlammenspel van je gaskachel genieten. Je gaskachel gaat langer mee en er is tot wel 90% minder kans op storingen. Ook of juist wanneer je je gaskachel maar af en toe gebruikt, is een jaarlijkse onderhoudsbeurt door een vakman belangrijk.
In principe is het onderhoud van een gaskachel heel onderhoudsvriendelijk, dus voor de kosten hoef je het niet te laten. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Gaskachel reinigen

Weet je wat er allemaal bij het reinigen van een gaskachel komt kijken? Weet je welke onderhoudswerkzaamheden je eventueell zelf kunt uitvoeren en welke werkzaamheden je beslist aan een professional moet overlaten? Via Zoofy kom je eenvoudig en snel met deze professional in contact. Zoofy bemiddelt tussen jou en de vakman. Snel en eenvoudig. Voor je er erg in hebt is de klus alweer geklaard. Er worden bij bemiddeling door Zoofy geen voorrijkosten in rekening gebracht.

Kosten gashaard onderhoud

Bij Zoofy doen we waar we goed in zijn en dat is het snel bemiddelen tussen vraag en aanbod, tussen klant en vakman. Bij ons krijg je dan ook geen opgave van de kosten gaskachel onderhoud. Wel kunnen wij je een richtlijn geven. Gemiddeld kosten een vakman het om onderhoud aan jouw gaskachel uit te voeren tussen de € 65,00 en de € 75,00 per uur.
Hoeveel tijd jouw vakman nodig heeft is uiteraard afhankelijk van het type gaskachel en de staat van het onderhoud en of er eventuele (onvoorziene) onderdelen moeten worden vervangen.
De rekening, altijd zonder voorrijkosten, sturen wij bij Zoofy pas als de klus geklaard is, dus achteraf. Betalen is heel gemakkelijk, bijvoorbeeld met een Tikkie of via Ideal.

Preventief gaskachel onderhoud laten uitvoeren? Via Zoofy boek je net zo snel een adequate vakman voor gaskachel onderhoud als dat je een pizza laat bezorgen. Maar ook voor al je andere klussen vinden wij snel de geschikte vakman voor jou.

gashaard onderhoud

Welke werkzaamheden kun je eenvoudig zelf uitvoeren?

Het schoonmaken van de ruiten

Geadviseerd wordt om een paar maal per jaar de ruiten van je gashaard te (laten) reinigen.
Het reinigen aan de buitenkant is natuurlijk geen enkel probleem. Of je de ruiten ook zelf aan de binnenkant kunt reinigen, is de vraag. Dat ligt eraan hoe handig je bent en natuurlijk ook aan het type gaskachel dat je hebt. Bij twijfel moet je niet aan deze klus beginnen. Regel liever via Zoofy een vakman om je gaskachel te onderhouden. Deze heeft hiervoor ook de geschikte apparatuur, bijvoorbeeld een grote zuignap om de ruiten van je gaskachel te verwijderen.
Kijk voordat je aan deze klus begint wel even in de handleiding van je gaskachel om te kijken welke reinigingsproducten er worden geadviseerd. Met name voor ontspiegeld glas mogen niet altijd standaard producten worden gebruikt. Er mogen nooit resten van het reinigingsmiddel op de ruit achterblijven omdat resten van het product in het glas kunnen branden. Ga daarom als laatste nog eens met een schone, vochtige doek over het glas. Reinig de ruiten alleen als de kachel uitgeschakeld en volledig afgekoeld is.

Batterijen vervangen

Heb jij de luxe van een gashaard met afstandsbediening? Met één druk op de knop de gaskachel aan- en uitzetten? Tot het moment dat je gaskachel niet meer reageert, hoogstwaarschijnlijk omdat de batterijen van je ontvanger of van de afstandsbediening leeg zijn. Ook dat behoort tot het onderhoud. Het vervangen van de batterijen. Maak er een gewoonte van om dit jaarlijks te (laten) doen. Op lekkende batterijen en de schade die ze kunnen veroorzaken zit je niet te wachten.
Het vervangen van batterijen is een eenvoudige klus die je zelf (of de vakman via Zoofy) kunt uitvoeren en gaat als volgt:
Zorg allereerst dat je de juiste type batterijen bij de hand hebt voor zowel de afstandsbediening als de ontvanger.

Het vervangen van de batterij in de afstandsbediening

 • maak het klepje aan de achterkant van de afstandsbediening voorzichtig los
 • verwijder de lege batterij(-en)
 • vervang de lege batterij(-en) voor een volle batterij hetzefde type en van goede kwaliteit
 • plaats het klepje weer op de afstandsbediening

Het vervangen van de batterij in de ontvanger

 • open het servicedeurtje
 • haal de ontvanger, een dun zwart kastje met bedrading aan de achterkant, voorzichtig naar je toe
 • verwijder het klepje op de bovenkant van de ontvanger
 • vervang de lege batterij(-en) voor een volle batterij hetzefde type en van goede kwaliteit
 • plaats de klepje weer terug op de ontvanger en plaats de ontvanger weer op zijn plek terug
 • maak het servicedeurtje dicht


Wanneer je zowel de batterijen van de ontvanger én de afstandsbediening hebt vervangen, moet de gashaard weer opstarten. Wanneer dat niet het geval is, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Geen nood, via Zoofy heb je zo een vakman gevonden die het probleem voor jou komt oplossen.

gaskachel onderhoud

reinigen gaskachel of gashaard door een professional via Zoofy

Behalve het reinigen dat je eventueel zelf aan je gashaard kunt uitvoeren, moeten bepaalde werkzaamheden toch echt door een vakman worden uitgevoerd. Wist je dat je via Zoofy soms al binnen een uur een vakman bij jou op de stoep kan staan, zonder voorrijkosten?
Voordat de vakman bij jou arriveert, is het raadzaam ervoor te zorgen dat het de gashaard en met name het serviceluik vrij toegankelijk is zodat er optimaal gewerkt kan worden.
Een vakman controleert de hele gaskachel op alle belangrijke onderdelen. Zo worden het ontstekingsmechanisme, de thermokoppen en de waakvlamleiding gecontroleerd.
De vakman zal de binnenkant van de gashaard reinigen en stofvrij maken. Heeft je gashaard stenen of houtstammen? Ook die worden stofvrijgemaak en natuurlijk weer netjes teruggeplaatst. Mocht er een onderdeel aan vervanging toe zijn dan zal de vakman (uiteraard in overleg met jou) dit onderdeel vervangen.

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af