Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je Timmerman bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle Timmerman klussen

Kun je je klus niet vinden? Bestel je timmerman per uur.

timmerman per uur

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct een top Timmerman?

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze Timmermannen

4.6/5 sterren gebasseerd op 2667 reviews

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Een timmerman voor al jouw klussen

Of het nu gaat om een kast op maat maken of het plaatsen van een wandje. Dankzij ons landelijk netwerk van vakkundige timmermannen heb je via ons zo de juiste persoon gevonden voor jouw timmerklus.

Timmerman is een eeuwenoud beroep. Eigenlijk bestaat het al zolang als dat er met hout gewerkt wordt. Vooral na de middeleeuwen is het een bekender vak geworden. In die tijd hadden de meeste Nederlandse steden een stadstimmerman of schrijnwerker in dienst die hielp bij alles wat gebouwd, ontworpen en gerestaureerd moest worden. Ook op de scheepswerven waren het timmermannen graag geziene vakmensen.

Tegenwoordig is een timmerman betrokken bij vele klussen in en om het huis. Denk daarbij aan het plaatsen van wanden, het inkorten of afhangen van deuren. Maar natuurlijk ook het maken van een boekenkast op maat.

Zoofy werkt alleen met timmermannen samen die tenminste een jaar ervaring hebben. Ook moeten ze goede referenties kunnen laten zien. Wij willen natuurlijk graag dat onze klanten met volle tevredenheid terugkijken op een afgeronde klus.

De meeste aangesloten timmermannen hebben een vakopleiding gevolgd waarbij ze vooral leren in de praktijk. De opleiding is vier dagen werken en een naar school voor de theorie (BBL). De opleiding duur twee jaar. Daarna is het mogelijk om door te leren naar voortgezet timmerman. Met zo'n afgeronde opleiding kunnen de vakmannen werken voor een aannemer, woonstichting of een interieurbedrijf. Belangrijke competenties zijn: precies, fysiek sterk en samenwerken. Samenwerken geldt vooral als je op een bouwplaats werkt. Binnen het vak zijn er ook specialisten, zij hebben zich gespecialiseerd in bijvoorbeeld het maken van: meubels.

Het werk van een timmerman bestaat voor het grootste gedeelte uit werken met hout. Het zagen, schaven, en het timmerwerk. Daar hoort natuurlijk ook het maken van nieuwe kozijnen of het onderhoud daarvan bij. Bij het bouwen van nieuwe huizen ben je als timmerman ook betrokken. Het is daarom belangrijk om een duizendpoot te zijn als het om werken met hout gaat. Een timmerman is er voor de kleine en grote houtklussen en moet er dus altijd voor zorgen dat hij een goed gevulde gereedschapskist bij zich heeft.

Een groter timmerbedrijf inhuren is vaak iets duurder dan het inschakelen van een ZZP-timmerman. Een professionele timmerman zal al snel 35 euro per uur vragen (excl. Btw). In de grote steden liggen deze tarieven wel vaak iets hoger.

Als je iemand wilt huren, wil je het liefste de beste hebben. Hoe vind je een goede timmerman. Recensies en ervaringen van anderen kunnen helpen om voor jou de juiste timmerman te vinden. Op onze website vind je alleen de timmermannen die het beste aangeschreven staan. Voor ons geldt dat de recensie voor een timmerman niet onder de drie sterren moet gaan.

Waar werken onze timmermannen?

In het hele land verspreid zitten onze vakmannen. We kunnen daardoor helpen aan een timmerman in Amsterdam, Rotterdam en de rest van de randstad. Maar ook ver daarbuiten. Zo hoef je nooit lang te wachten om je klus te klaren. Kijk voor een vakman bij jou in de buurt bovenaan de pagina.