Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je Schilder bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle Schilder klussen

Kun je je klus niet vinden? Bestel je schilder per uur.

schilder per uur

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Vragen of hulp met boeken? Bel ons
085-0471277


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct een top Schilder?

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze Schilders

4.6/5 sterren gebasseerd op 1527 reviews

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Schilder gezocht?

Wordt het weer tijd om je huis een nieuwe laag verf te geven? Maar misschien ben je ook wel op zoek naar een vakman voor kleiner schilderwerk zoals het opnieuw kleuren van een deur. In het schildernetwerk van Zoofy vind je eenvoudig een vakman die je daarmee graag komt helpen. De naam van de schilder komt uit de middeleeuwen. Hij (het waren toen vooral mannen) was toen lid van een gilde. Zo’n gilde bestond uit een meesterschilder met een aantal leerlingen (ook wel gezellen genoemd). Het werk bestond bijvoorbeeld uit het wapen van de stad op wapenschilden zetten. De schilder deed daarnaast natuurlijk ook het onderhoud aan gebouwen. Tegenwoordig wordt een schildersbedrijf ingezet voor het laten verven van het huis, meubels en andere werkzaamheden. Er zijn verschillende opleidingen waarmee je schilder kan worden. Alle opleidingen zijn vakopleidingen. Dit houdt in dat je vier dagen werkt en een dag theorie krijgt. Je bent ongeveer twee tot vier jaar bezig met de opleiding. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende soorten verf en materialen die worden gebruikt. Tijdens de opleiding leer je ook welke verf met elkaar kan en welke niet goed op elkaar reageren. Als je een diploma hebt kun je aan de slag bij een schildersbedrijf. Competenties die nodig zijn: precies en fit (vanwege het fysieke gedeelte van het werk). Een schilder moet geen last hebben van hoogtevrees. Regelmatig vinden de werkzaamheden natuurlijk plaats op grote hoogte. Bijvoorbeeld bij het onderhoud aan een gevel of wanneer een compleet huis van een nieuwe kleur wordt voorzien. ` Een schilder is vaak breed inzetbaar. Ook voor behangen, kitten, sausen, lakken, latex spuiten, het zetten van glas kan een schildersbedrijf ingehuurd worden. Ook voor het verven vaneen meubel. Het belangrijkste wat een schilder doet is je kozijnen en deuren van een laag verf voorzien. Dankzij een goede verflaag zijn de kozijnen en deuren beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Een schilder kan zowel voor klussen binnenshuis als buiten worden ingehuurd. Goed schilderwerk valt of staat bij een precieze voorbereiding. Het is belangrijk dat de oude verfresten goed zijn verwijderd voordat er een nieuwe laag verf op komt. Het vak schilder is door de verschillende specialisaties een veelzijdig vak. Een schildersbedrijf rekent doorgaans hogere tarieven dan een zelfstandig schilder. Tarieven kunnen met name in de Randstad al gauw uitkomen op 45 euro exclusief BTW of meer. Een zzp'er vraagt doorgaans tenminste rond de 30 euro exclusief btw . Dit betreft dan alleen het arbeidsloon. Materiaalkosten worden vaak apart gerekend. Voor sommig schilderwerk geldt een btw tarief van 6% Het zoeken naar een goede vakman doe je via Zoofy. Wij hebben de besten voor jouw klus. In ons bestand vind je alleen schilders die goede recensies krijgen. Een goede vakman vind je ook door verschillende schilderbedrijven met elkaar te vergelijken.

Schilder gezocht? Hier werken onze vakmannen

Zoofy heeft overal in Nederland schilders zitten. Denk dan aan schilders in grote steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Via ons een vakman laten schilderen in Amsterdam is natuurlijk ook geen probleem,. Maar ook in het oosten van Nederland, bijvoorbeeld Nijmegen en Zwolle.