Als je op zoek bent naar raambekleding dan is er ook een alternatief waarvoor je kan kiezen: raamfolie. Raamfolie aanbrengen biedt je tal van voordelen. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden en de raamfolie aanbrengen kosten? Lees dan snel verder!
Wat is raamfolie?
Misschien heb je al eens van raamfolie gehoord of misschien is het je nog totaal onbekend. Hoe dan ook, het loont de moeite om raamfolie te ontdekken, want het heeft heel wat voordelen. Maar wat is raamfolie nu precies? Raamfolie is een dunne folie die op het raam of op de kozijnen kan worden bevestigd. Het wordt vaak gebruikt ter vervanging van andere raambekleding, maar je kan het ook combineren als je dat wenst.
Bij raamfolie kan er onderscheid gemaakt worden tussen glas- en kozijnfolie. Daarnaast heeft raamfolie ook verschillende functies. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor warmtewerende raamfolie, decoratieve folie of juist voor isolerende raamfolie. Welke soort raamfolie je het best kan kiezen hangt af van wat je ermee wilt bereiken.
Als het de bedoeling is om zon uit je huis te houden en in de zomer te kunnen genieten van een frisse woonkamer dan is zonwerende folie voor jou de beste keuze. Zonwerende folie is daarentegen niet te beste keuze als je je wilt dat er minder warmte verloren gaat. In dat geval is er isolerende raamfolie.
De voordelen van raamfolie aanbrengen
Raamfolie aanbrengen wordt steeds populairder, vooral omdat het zo veel voordelen heeft. Van welke voordelen je zal kunnen genieten zal grotendeels afhangen van de soort raamfolie dat je kiest. Warmtewerende raamfolie zal andere extra voordelen hebben dan isolerende raamfolie. Toch zijn er een aantal algemene voordelen die elk type raamfolie je kan bieden!
Geniet van meer privacy
Raamfolie kan je eigenlijk bezien als vervanging van raambekleding, want net zoals raambekleding zorgt raamfolie aanbrengen voor meer privacy in huis. Het grote verschil is dat raamfolie niet opvalt. Ideaal als je niet zo houdt van opzichtige gordijnen of jaloezieën. Als je gordijnen mooi vindt dan kan je er natuurlijk voor kiezen om ze te combineren met raamfolie.
Grote keuzemogelijkheid
Raamfolie is verkrijgbaar in verschillende soorten, maar daarnaast is elke soort ook in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Hierdoor kan je je interieur eenvoudig meer uitstraling geven.
Makkelijk te onderhouden
Als je zelf gordijnen in huis hebt dan weet je hoe lastig het kan zijn om deze te reinigen. Vaak is dit een heel gedoe. Dat probleem heb je niet als je kiest voor raamfolie aanbrengen, want je kan de raamfolie eenvoudig met een doekje schoonmaken. Bovendien is het ongevoelig voor verkleuring.
Welke soorten raamfolie zijn er?
Als je kiest voor raamfolie aanbrengen dan zal je kunnen kiezen uit heel wat soorten. Een populaire keuze is bijvoorbeeld zonwerende folie. Zonwerende folie is ideaal om in de zomer te kunnen genieten van een koele woning. Ook isolerende folie is een optie. Deze folie zal je huis in de winter lekker warm houden. Er zijn nog tal van andere opties die je hieronder kan ontdekken!
Zonwerende folie
Een van de meest gekozen opties is de zonwerende folie, deze folie wordt ook wel warmtewerende raamfolie genoemd. Zonwerende folie is vooral een goede keuze als je het in de zomer of lente vaak te warm hebt in je woning. Warmtewerende folie houdt de zonnestralen buiten en zorgt er daardoor voor dat het lekker koel blijft in je woning. Zonwerende folie heeft niet alleen als voordeel dat het de warmte buitenhoudt, maar beschermt je woning ook tegen invallend zonlicht. Zonlicht dat je huis binnen schijnt kan erg vervelend zijn, want het kan op je televisie of computerscherm schijnen waardoor je het scherm niet goed meer kan zien.
En er is nog een ander groot voordeel van zonwerende folie: het beschermt je meubels tegen verkleuring door invallend zonlicht. Zonwerende folie heeft zo veel voordelen dat je waarschijnlijk wel begrijpt waarom het zo populair is. Wil je graag zonwerende folie aanbrengen? Dan kan je dit beter laten doen door een vakman. Deze folie is namelijk glasfolie en moet zorgvuldig op je buitenramen worden aangebracht. Dit is niet zo'n eenvoudige klus. Een alternatief voor warmtewerende raamfolie is uv-werende raamfolie. Het verschil tussen warmtewerende raamfolie en uv-werende raamfolie is dat uv-werende raamfolie ook beschermt tegen schadelijke uv-stralen. Wil je meer weten over de verschillende raamfolies? Vraag dan raad aan een van onze specialisten!
Isolerende raamfolie
Een keuze dat al even populair is als de warmtewerende folie is isolerende folie. Zoals je al kunt vermoeden is het doel van isolerende raamfolie om je raam beter te isoleren. Eigenlijk heeft isolerende raamfolie de tegenovergestelde functie van warmtewerende raamfolie. Warmtewerende folie is ideaal tijdens de zomer, maar ook voor de hinder van zonlicht, terwijl isolerende folie vooral erg aangenaam is tijdens de koude winterdagen.
Uiteraard zal isolerende folie ook de warmte buitenhouden zoals zonwerende folie, maar met deze raamfolie zal je wel nog steeds last hebben van zonlicht. De beste keuze voor jou hangt dus af van wat voor jou de voorkeur heeft. Een ding is zeker: zowel isolerende folie als zonwerende folie zal je woonruimte veel aangenamer maken!
Decoratieve raamfolie
Als derde optie kan je kiezen voor decoratieve raamfolie. Deze raamfolie kies je, zoals de naam al doet vermoede, vooral om je interieur te verfraaien. Decoratieve raamfolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het mooi past in elk interieur. Ook als je een eigen zaak hebt is decoratieve raamfolie een goede keuze, want je kan kiezen voor folie met je logo op voor meer zichtbaarheid.
Of wat dacht je van raamfolie met cartoonfiguurtjes voor in de kinderkamer? Het is allemaal mogelijk! Decoratieve raamfolie heeft ook een inkijkwerend effect, maar zal je ramen niet isoleren. Kies dus niet voor dit soort raamfolie als dat je doel is. Leuk om te weten: decoratieve raamfolie kan je ook gebruiken voor het versieren van je autoramen. Op die manier verklein je ook de kans op inbraak, omdat de inbreker niet kan zien wat je allemaal in je auto hebt liggen.
Wat is het verschil tussen kozijnfolie en raamfolie?
Zoals we hierboven al eventjes vermeld hadden zijn er twee soorten raamfolie waaruit je kan kiezen. Er is glasfolie en kozijnfolie. Glasfolie is folie die rechtstreeks op het glas wordt geplakt en kozijnfolie span je voor het raam en plak je op de kozijnen. Het grote verschil is dat kozijnfolie goedkoper is en dat je dit makkelijker zelf kan aanbrengen. Glasfolie werkt effectiever, maar is duurder en kan je moeilijk zelf aanbrengen. Als je niet goed weet wat de beste optie is dan kan je altijd raad vragen aan een van onze vakmannen!
Wat kost raamfolie?
Als je raamfolie wilt aanbrengen is het handig om te weten wat raamfolie kost. De kosten van raamfolie zullen uiteraard afhangen van het soort raamfolie dat je kiest: glasfolie of kozijnfolie. Daarnaast kan de prijs ook afhangen van de uitvoering die je kiest: zonwerende folie, isolerende raamfolie, enzovoort. Ook de afmeting heeft een invloed op de prijs. Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing. Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Zelf raamfolie aanbrengen of laten doen?
Of je het best zelf raamfolie kan aanbrengen of niet hangt af van het soort raamfolie dat je gaat kiezen. Kozijnfolie is makkelijk zelf aan te brengen, maar als je kiest voor glasfolie dan kan je dit toch beter laten doen door een specialist. Op die manier ben je er zeker van dat de folie goed aangebracht wordt.
Maak het jezelf makkelijk: laat je warmtewerende raamfolie aanbrengen door een specialist van Zoofy!
Nog steeds op zoek naar een betrouwbare vakman in je buurt voor het aanbrengen van raamfolie? Dan hoef je niet langer te zoeken, want bij Zoofy kan je meteen een geschikte vakman vinden simpelweg door je gegevens in te vullen. Doordat je meteen gekoppeld wordt aan een professional uit je buurt betaal je geen voorrijkosten. Hierdoor spaar je dus niet alleen tijd, maar ook geld uit!
Andere klusjesman klussen op Zoofy