Regel nu jouw klusjesman

Sloopwerkzaamheden in huis

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2400 klusjesmannen in jouw regio

Staat er een muurtje in de weg? Wil je een oude vloer verwijderen? Of heb je ander sloop en breekwerk te doen, laat het over aan een ervaren vakman. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak direct een afspraak met een klusjesman die komt helpen.

Regel nu jouw klusjesman
64 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Sloopwerkzaamheden in en rondom het huis

Woon je in een pand uit de jaren 50 en voldoet jouw woning niet meer aan alle hedendaagse bouwvereisten? Of heb je zin om meerdere veranderingen aan te brengen maar staan er een paar muren of volledige kamers in de weg? Misschien passen je tegels niet meer bij je nieuwe keuken en wil je daarom graag een nieuwe vloer leggen? In zulke gevallen zullen er sloopwerken verricht moeten worden. Benieuwd naar hoe dit allemaal in zijn werk gaat en wat de kosten voor het slopen van een woning of een ander gebouw zijn? Ontdek het in onderstaand artikel!

Boek nu een klusjesman

In welke situaties is er sloopwerk nodig?

Een oud (of in sommige gevallen iets moderner) gebouw laten slopen, wordt om verschillende reden gedaan:

 • Wanneer het pand instabiel is: Als je een heel antiek huis hebt, is het mogelijk dat de fundamenten niet meer zo sterk zijn. Door de jaren heen en ook door de weersomstandigheden, verliest een gebouw gaandeweg aan stabiliteit. Dit gebrek aan stevige structuur, kan dramatische gevolgen, zoals instortingen en verzakkingen in de wacht slepen. Om deze dingen te voorkomen, is het aanbevolen om de nodige sloopwerkzaamheden op tijd te verrichten.
 • Wanneer het pand niet meer voldoet niet aan de huidige veiligheidsnormen: In sommige gevallen worden er sloopwerkzaamheden aan een woning gedaan, terwijl de woning toch (nog) geen risico op instorting loopt. Als de woonst niet meer beantwoordt aan de huidige veiligheidsnormen en er te veel kosten verbonden zijn aan de renovatiewerken, is het dikwijls gemakkelijker om sloopwerk uit te laten voeren.
 • Wanneer de grond waarop het pand gebouwd is gebruikt zal worden voor nieuwe projecten: Je ziet het meer en meer, in stadscentra moeten oude gebouwen plaats maken voor nieuwe, moderne bouwprojecten zoals winkelcentra, ziekenhuizen, bioscoopzalen,...enzovoort. Als jij woonachtig bent in één van deze panden en jouw woning uit de weg geruimd zal worden door middel van sloopwerken, zal je daarvoor uiteraard op correcte wijze vergoed worden.
 • Wanneer je verbouwingswerken wilt uitvoeren: Ben je uitgekeken op die saaie, grijze vloertegels en wens je een frisse wind door jouw woning te laten waaien? Het kan ook zijn dat je twee kamers wil samenvoegen tot één, grotere kamer of misschien wil je enkele vertrekken wel helemaal afbreken en opnieuw beginnen met inrichten. Ook in deze gevallen, kan je niet anders dan sloopwerken uit te laten voeren.
 • Wanneer je een bouwval hebt gekocht: Als jij per se graag een bepaald stuk grond wilde hebben in jouw thuisdorp maar je kon enkel een perceel met daarop een vervallen woning vinden, zal je eveneens sloopwerkzaamheden moeten uitvoeren vooraleer de werken van de nieuwbouw van start kunnen gaan.

Muur slopen

Waarom is het beter om sloopwerk uit te besteden aan professionals?

Sloopwerkzaamheden uitvoeren is geen kinderspel en vraagt om specifieke vakkennis en dure materialen. Daarom laat je deze zware klus dan ook beter over aan onze vakmannen. Zij beschikken over de nodige, jarenlange ervaring en zij zorgen ervoor dat al het sloopwerk netjes en correct in zijn werk gaat.

Wat komt er allemaal kijken bij de kosten voor het slopen van een woning?

De kosten voor het slopen van een woning kunnen enorm uiteenlopen en worden door verschillende factoren bepaald:

 • Het soort sloopwerkzaamheden
 • De duur van de sloopwerken
 • De hoeveelheid af te voeren puin veroorzaakt door het sloopwerk
 • De benodigde vergunning voor het sloopwerk

1) Soort sloopwerkzaamheden

In de eerste plaats, worden de kosten voor het slopen van een woning beïnvloed door het soort sloopwerkzaamheden. Sommige sloopwerken zijn relatief eenvoudig en daarom snel te realiseren terwijl andere heel veel tijd in beslag nemen. De sloopkosten worden per m² berekend.

Licht sloopwerk

Onder de noemer "licht sloopwerk" vallen alle sloopwerken waarbij de ruwbouw van een woning onaangeroerd blijft. Onze vakman breekt jouw woonst in dit geval enkel aan de binnenkant volledig, of gedeeltelijk af. Binnendeuren en/of vloeren worden gesloopt met het oog op een verbouwing bijvoorbeeld. Ook het slopen van één enkele muur, voor het samenvoegen van twee aparte ruimtes, behoort tot de categorie "lichte sloopwerken". De originele constructie blijft altijd bestaan. Dankzij de eenvoud van dit soort sloopwerk, blijven de kosten voor het slopen van jouw woning in dergelijk geval dan ook binnen de perken, meestal rond de €10 per m².

Tot aan de muren slopen

Je kiest voor deze optie als je van plan bent om een ander dak te leggen of wanneer je jouw woonst van een extra verdieping wilt voorzien. Onze vakman ziet erop toe dat de muren intact blijven door heel zorgvuldig te werk te gaan. De kosten voor het slopen van jouw woning , bedragen in dit geval ongeveer €20 per m².

Tot aan de fundering slopen

De fundering van een woning is heel duur. Als jij van plan bent om een nieuwe woning te bouwen op een perceel waar momenteel een vervallen huis op staat, kan je in sommige gevallen, de oude fundering gewoon hergebruiken, als deze nog in goede staat verkeert. Onze vakmannen zoeken dit graag voor jou uit. Het opnieuw gebruiken van een bestaand fundament, spaart jou echter een hoop kosten uit. De kosten voor het slopen van zulke woningen, schommelen rond de €35 per m²

Een complete woning slopen

De kosten voor het slopen van een woning in zijn totaal lopen uiteraard hoger op. Wanneer je alles laat slopen, inclusief de fundering, draaien de kosten voor het slopen van je woning rond de €50 per m².

2) De duur van de sloopwerken

Het is vanzelfsprekend dat de benodigde werkuren voor het slopen van jouw woning, een grote rol spelen in de kosten voor het slopen van jouw woning. Meer werkuren resulteren automatisch in een hogere prijs.

3) De hoeveelheid af te voeren puin

Het verrichten van sloopwerken aan je woning, brengt een hoop puin en andere ongewenste vuiligheid waar je vanaf dient te geraken, met zich mee. Voor de afvoer hiervan, kan je een container huren. Valt er relatief weinig te slopen in jouw woning? Dan volstaat een kleine container die je vanaf ongeveer €200 kunt bestellen. Als er grotere sloopwerken gedaan moeten worden, ga je beter voor een ruimere container. Houd in dit geval rekening met een kostenplaatje van ongeveer €2.500 voor de huur.

4) De sloopvergunning

De kosten voor het slopen van een woning worden eveneens beïnvloed door de sloopvergunning, die je 4 weken voor de start van de werken aan dient te vragen (verplicht voor sloopwerk vanaf 10 kubieke meter afval). Heb jij geen vergunning aangevraagd en ben je toch begonnen met het slopen van je woning? Dan heeft de gemeente het recht om het sloopwerk stil te leggen en je een fikse boete te geven.

Zoals je ziet, zijn de kosten voor het slopen van een woning niet in een-twee-drie te berekenen. Bij ons beginnen de kosten voor het slopen van jouw woning vanaf €55 per uur inclusief btw.

Boek nu een klusjesman

Welke voordelen biedt Zoofy voor jou als klant?

Naast een foutloos volbrachte job, brengt het uitbesteden van jouw sloopwerken aan Zoofy, nog tal van andere interessante voordelen met zich mee:

 • Altijd een vakman in de buurt: Wij zijn actief in heel Nederland. Woon jij in Friesland of ben je gevestigd in Amsterdam? Wij hebben steeds een vakman bij jou in de buurt beschikbaar!
 • Geen voorrijkosten: Het maakt niet uit waar je woont, bij Zoofy spaar je je de voorrijkosten uit. Voorrijkosten zijn kosten die door veel bedrijven aangerekend worden voor het transport tussen het bedrijfspand en de plaats waar de werken uitgevoerd worden. Zoofy rekent jou deze kosten niet aan. Een mooie besparing toch?!
 • Wij slopen wanneer jij dat wilt: Bij ons kies je zelf wanneer wij langskomen. Geef jouw beschikbare tijdstippen eenvoudigweg door via ons online aanvraagformulier.
 • Eenvoudige betaalwijze: Zoofy gaat mee met de moderne tijden. Je factuur betalen doe je in een fractie van enkele seconden door middel van de gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheden zoals iDeal of Tikkie.

Heb jij grote of kleine sloopwerkzaamheden voor de boeg? Contacteer ons team en wees zeker van uitstekend uitgevoerde werkzaamheden. Het voltallige Zoofy team staat klaar voor jou!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af