Regel nu jouw klusjesman

Spiegel ophangen

Vanaf €49 incl. btw

Het gemiddelde factuurbedrag is €69,- alles inclusief.

Een spiegel kan soms aan de zware kant zijn. Een vakman kan je helpen bij het ophangen en weet welke schroeven of montagetechniek je het beste kan gebruiken. Maar direct een afspraak met een klusjesman bij jou in de buurt.

Regel nu jouw klusjesman
50 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Zelf een spiegel ophangen? Volg deze stappen

De spiegel is een onmisbaar item in je huis en je hebt er waarschijnlijk één of meer hangen. Zo check je jouw kapsel in de spiegel in de badkamer of het toilet, bekijk je jouw outfit in de spiegel in je slaapkamer of op de gang en vormt de spiegel een mooi decoratief object in de woonkamer. Door slim gebruik te maken van spiegels kun je jouw woning een stuk ruimer en lichter laten ogen. Een spiegel ophangen is echter niet altijd een eenvoudige klus. Hoe hang je het beste een spiegel op in je badkamer, slaapkamer of woonkamer? Wij hebben een aantal praktische tips voor je. Of je nu een zware spiegel moet ophangen of tips wilt voor een spiegel ophangen zonder boren.

Spiegel ophangen op de juiste hoogte

Bij het ophangen van iedere spiegel is het belangrijk om deze op de juiste hoogte te hangen. Er zit namelijk een verschil in de optimale hoogte voor een horizontale, verticale of ronde spiegel. Allereerst is het belangrijk om de gemiddelde lengte te weten van de mensen die de spiegel gaan gebruiken. Een kleine spiegel hang je het beste op ooghoogte. Heb je een hoge spiegel? Hang deze dan wat boven de grond, zodat iemand zichzelf hier haast helemaal in kan zijn. Je kunt de spiegel bijvoorbeeld op 25 centimeter boven de grond hangen.

Hou hierbij ook rekening met eventuele lichtbronnen. Dit kan een lamp zijn, maar ook de televisie of buitenlicht. Je wilt niet dat de spiegel licht reflecteert dat in je ogen komt als je lekker op de bank zit. Test dus even of je de spiegel op de juiste hoogte wilt hangen voordat je deze daadwerkelijk bevestigt.

Boek nu een klusjesman

Spiegel ophangen

Spiegel ophangen zonder boren

Tegenwoordig is het vaak niet noodzakelijk om te boren voordat je een spiegel kunt ophangen. Zo is het onder andere mogelijk om de spiegel te plakken met een dubbelzijdige kleeftape. In dit geval plak je de tape in de hoeken van de spiegel voordat je deze tegen de muur drukt. Voordat je een spiegel gaat plakken zorg je ervoor dat de oppervlakte vetvrij is. Dit doe je door een mix van ammoniak en water te gebruiken. Vervolgens pak je een spons en maak je de muur goed schoon.

Voordat je gaat plakken, teken je de spiegelhoeken op de muur af met een potlood. Hierdoor kun je de exacte positie van de spiegel bepalen, wat het plakken een stuk makkelijker maakt. Een lichte spiegel kun je ophangen met enkel tape. Ga je een zware spiegel ophangen? Kies dan voor een combinatie van tape en lijm. De tape houdt in dit geval de spiegel op zijn plek op het moment dat de lijm nog niet droog is. Het is het best om de tape in kleine stukken te verdelen in plaats van één grote strook aan te brengen.

Ten slotte plak je de spiegel tegen de muur. Druk deze evenredig en stevig aan en gebruik een waterpas om te kijken of de spiegel mooi recht hangt. Je hebt nog ongeveer 2 minuten voordat de spiegel niet meer te verschuiven is, dus wacht niet te lang als deze niet in één keer goed hangt!

Zware spiegel ophangen met tape en lijm

Ook een zware spiegel ophangen kan zonder te boren. Een zware spiegel ophangen doe je volgens sommigen zelfs het beste met dubbelzijdige tape en lijm. Wanneer je een grote spiegel gaat ophangen is het zeer belangrijk dat het gewicht evenredig wordt verdeeld. Dit gaat zelfs een stuk eenvoudiger met lijm en tape dan met een touwtje aan een spijker. Je brengt de lijm aan in verticale stroken, met ongeveer 10 centimeter tussenruimte. Hierdoor kan de lucht vrij circuleren tussen de banen. Dit doe je het best met een kitspuit. Probeer evenveel druk uit te oefenen op iedere plek wanneer je de lijm aanbrengt. Op de verpakking van de lijm die je gebruikt kun je lezen hoeveel lijm je moet gebruiken voor jouw spiegel.

Spiegel ophangen met de boor

Spiegel ophangen zonder boren heeft niet altijd de voorkeur. Misschien vind jij het juist prettig om het meegeleverde ophangsysteem te gebruiken en heb je geen problemen met een paar gaatjes in de muur. Voordat je gaat boren moet je checken of er geen water-, gas- of elektrische leidingen in de muur zitten waar je wilt boren. Je kunt eventueel aanwezige leidingen lokaliseren met speciale leidingdetectoren. Een ander aandachtspunt is het gebruik van de juiste plug. Gebruik een universele 6 mm plug in een stenen muur of een 8 mm boor en plug bij het zware spiegel ophangen. Bij spiegels van meer dan 20 kg is het beter om keilbouten te gebruiken.

Spiegel laten ophangen door een professional

Er komt nogal wat kijken bij het ophangen van een spiegel. Spiegel ophangen zonder boren of door wel te boren kun je uitbesteden aan een vakman bij jou in de buurt. Deze klus kan al uitgevoerd worden voor €55,- per uur. Door te kiezen voor een beschikbare dag en het gewenste tijdstip zie je direct wat het uitvoeren van deze klus kost. Daarnaast is het mogelijk om een oproep te plaatsen voor een spoedklus. In dit geval kost het laten ophangen van je spiegel iets meer, maar staat er vandaag nog een vakman bij jou op de stoep.


Vind direct een vakman

Maak het jezelf gemakkelijk en schakel de hulp in van een lokale vakman! Deze zorgt ervoor dat jouw spiegel stevig aan de muur komt te hangen, op de ideale hoogte. Een vakman weet precies welke schroeven en montagetechniek het meest geschikt zijn voor jouw spiegel. Omschrijf je klus zo duidelijk mogelijk zodat de vakmannen jouw aanvraag goed kunnen beoordelen. Jouw contactgegevens worden alleen gedeeld met de vakman die je klus aanneemt.

Zo moet je een spiegel ophangen


Het ophangen van een spiegel is niet zo moeilijk. Teken gaatjes op de muur boor gaatjes. Lukt het niet? Bel Zoofy snel op!

Wat heb je nodig?

 • Je nieuwe spiegel
 • Iets om mee af te tekenen
 • Een boor met steenboor
 • Schroefjes
 • Pluggen
 • Eventueel plakkertjes met haakjes om aan de achterkant van je spiegel te bevestigen. Meestal zit er aan de achterkant van je spiegel wel al iets waarmee het aan één of meerdere schroeven kan worden opgehangen, maar dit is helaas niet altijd het geval.

Wat moet je doen?

 1. Meet waar de haakjes op de achterkant van je spiegel zitten. Als ze er niet standaard op zitten, is dit natuurlijk ook meteen het moment om ze erop te bevestigen.
 2. Teken op basis van wat je net hebt gemeten, op je muur de punten af waar de schroeven geplaatst moeten worden.
 3. Boor gaatjes op alle afgetekende punten, en plaats de plugs in de gaatjes.
 4. Draai de schroeven in de muur, maar niet zo diep dat je er niks meer aan op kunt hangen.
 5. Hang je spiegel op, en klaar!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af