Regel nu jouw klusjesman

Lamp ophangen

Vanaf €55 per uur incl. btw

De meeste mensen betaalden €65,- alles inclusief.

Een lamp aansluiten op de elektriciteit laat je soms liever over aan een vakman. Of het nu gaat om een plafonnière of een kroonluchter, een klusjesman uit ons netwerk komt je graag helpen. Omschrijf de klus en maak direct een afspraak voor wanneer het jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw klusjesman
2272 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Lamp ophangen

Lamp ophangen

Als je een nieuwe lamp hebt gekocht is vaak de grote vraag: Hoe moet ik deze lamp ophangen? Een nieuwe lamp ophangen hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet alleen wel goed opletten dat je de bedrading op de juiste manier aansluit. Er moet natuurlijk geen kortsluiting ontstaan. Wanneer je het zelf toch niet aandurft kun je ook heel makkelijk de hulp inroepen van een ervaren klusjesman en je lamp laten ophangen. Dan weet je zeker dat het goed gaat. Lampen ophangen is voor onze klusjesmannen een fluitje van een cent. Zeker bij grote lampen zoals een zware kroonluchter is het aan te raden om hulp bij het ophangen van een lamp in te schakelen.

Boek nu een klusjesman

Wil je zelf een lampen ophangen?

Mocht je wel zelf een lamp op willen hangen, dan willen we je hier toch graag bij helpen. Volg het onderstaande stappenplan.

Benodigdheden:

 • Hamerboor
 • Schroefboormachine
 • Potlood
 • Kleine platte schroevendraaier
 • Een spanningzoeker
 • Pluggen en schroeven
 • Een ladder

Lamp aansluiten - aandachtspunten

Safety first!! Wanneer je een lamp gaat ophangen schakel dan altijd eerst de stroom uit. Je wilt natuurlijk geen elektrische schok krijgen. Probeer daarom uit te zoeken op welke groep de lamp is aangesloten in de meterkast. Weet je dat niet? Dan kun je voor de zekerheid ook alle groepen uitzetten. Plaats ook even een briefje, zodat anderen bij jou thuis niet per ongeluk het stroom aanzetten.

Wanneer je zelf een spanningzoeker hebt, kun je nog eens extra controleren of er geen spanning meer op de lamp of de elektriciteitsdraden staat. Een goede klusjesman zal zo'n meter altijd bij zich hebben.

Plafondlamp ophangen

Een hanglamp kan je ophangen aan het haakje wat op de centraaldoos bevestigd zit. Zit er geen haakje op de centraaldoos? Deze zijn i iedere bouwmarkt te koop en gemakkelijk te installeren op een centraaldoos.

 1. Begin met het strippen van de draden, totdat je 1 centimeter van de koperen kabel blootlegt. Deze draden moeten verbonden worden met de lamp. Dat gebeurt met behulp van een kroonsteentje. Hier kun je aan de ene kant de draden in vastmaken die uit de muur of plafond komen, in de andere kant van het kroonsteentje steek je de draden van de lamp zelf.
 2. Check als eerst welke kant de bedrading van de lamp opgaat. In de centraaldoos kun je de richting vaak zien. Hou daar rekening mee als je gaten gaat boren om de grondplaat te bevestigen. Hou met de bevestiging van lampen aan het plafond altijd rekening met het materiaal. Bepaalde ondergronden hebben een andere soort plug/schroef nodig.
 3. Als je een lamp gaat aansluiten zie je gekleurde draden uit het plafond steken. De ene is zwart, de andere blauw (of soms ook bruin). Het kan zijn dat je nog een derde groen/gele draad ziet. Dat is de aardedraad.
 4. Het blauwe of bruine draad zorgt ervoor dat de lamp stroom krijgt. Het zwarte draad wordt gebruikt voor de schakelaar of dimmer, en zorgt ervoor dat je de lamp aan en uit kan zetten. Je kunt de lamp aansluiten zonder aardedraad (geel/groen), maar het zorgt wel voor extra veiligheid.
 5. Begin met het strippen van de draden, totdat je 1 centimeter van de koperen kabel blootlegt. Deze draden moeten verbonden worden met de lamp. Dat gebeurt met behulp van een kroonsteentje. Hier kun je aan de ene kant de draden in vastmaken die uit het plafond komen, in de andere kant van het kroonsteentje steek je de draden van de lamp zelf.
 6. Zitten de draden goed aangesloten, dan kun je de lamp controleren door de schakelaar aan en uit te klikken. Het is handig om dat te doen voordat de lamp al echt hangt. Anders moet je hem er weer vanaf halen, als er toch iets niet goed zit
 7.  Gaat er al een lichie schijnen? Dan kun je de lamp nu echt gaan ophangen.
 8. Bij een nieuwe lamp zit vaak al het materiaal om hem goed te bevestigen. Voor de nette afwerking wordt er bij lampen vaak een plafondkap geleverd. Zo worden de draden netjes weggewerkt. Schuif deze kap tegen het plafond aan. Maak de schroeven vast en de lamp is opgehangen.

plafondlam p ophangen

De kosten van een lamp ophangen

Bij Zoofy doen we niet geheimzinnig over de kosten van een lamp ophangen. Aan deze klus hangt een tarief vanaf 50 euro inclusief btw. Het is een vanaf prijs omdat de prijzen per dag en op ieder moment kunnen verschillen. Wil je dezelfde dag met spoed die hanglamp opgehangen hebben? Of 's avonds of in het weekend? Dan betaal je doorgaans een hoger bedrag. De exacte kosten krijg je te zien wanneer jij de dag en tijdstip naar keuze aangeeft. De vakman mag altijd het eerste uur in rekening brengen, ondanks dat de klus minder dan één uur werk is. Zonder deze minimale afname loont het voor de vakman anders niet om ook voor kleinere klussen naar je toe te komen. Dus wil je deze klus inboeken voor alleen die ene lamp ophangen en denk je dat dit korter dan een uur duurt? Een klusjesman is een manusje van alles en kan je met allerlei klussen in huis helpen. Kijk daarom nog eens goed rond in huis of er nog iets is waarmee hij je misschien kan helpen. Zo maak je optimaal gebruik van het uurtarief 😊 Vanaf het eerste uur rekent de vakman in tijdsblokken van een kwartier met je af. Omdat we bij Zoofy alleen maar werken met lokale vakmannen berekenen wij nooit voorrijkosten aan je door.

Boek nu een klusjesman

Lampen laten ophangen door een klusjesman via Zoofy?

Door het hele land zijn klusjesmannen bij ons aangesloten. In elke provincie, elke stad en elke regio kan je een professionele vakman boeken die goed in staat zijn je lamp op te hangen. Dus of je nou een klusjesman in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den haag zoekt, er is altijd een klusjesman in de buurt die kan helpen. 

Vragen? Onze klantenservice is 7 dagen bereikbaar.

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af