Lamp ophangen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 318 Klusjesmannen bij jou in de buurt

Een lamp aansluiten op de elektriciteit laat je soms liever over aan een vakman. Of het nu gaat om een plafonnière of een kroonluchter, een klusjesman uit ons netwerk komt je graag helpen. Omschrijf de klus en maak direct een afspraak voor wanneer het jou het beste uitkomt.

Nu regelen
244 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Klusjesmannen die gewerkt hebben aan Lamp ophangen

Lamp ophangen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 244 recensies

Marion uit Woerden
zaterdag 18 mei 2019

Mathijs was er op de afgesproken tijd en heeft vakkundig de lamp opgehangen en aangesloten. Hij heeft regelmatig gecheckt of ik het eens was met de afmetingen en heeft met meten alles dubbel nagemeten om zeker te weten dat het goed was. Hij was rustig, zorgvuldig en voorzichtig aan het werk (ondertussen heeft hij bijvoorbeeld de vloer met een speciale bouwstofzuiger schoongehouden om krassen te voorkomen). Ik ben erg blij met het resultaat!

Hans uit Bodegraven
vrijdag 17 mei 2019

Werk goed gedaan. Was benieuwd hoe het zou gaan en was positief verrast.

Berdie uit Schiedam
woensdag 8 mei 2019

Prima werk geleverd, heel serieus met name in de afwerking. Was pas tevreden toen ik dat was. En niet onbelangrijk, netjes op tijd.

Nick uit 's-Hertogenbosch
vrijdag 3 mei 2019

Heeft lampen netjes opgehangen en kabels netjes weggewerkt met gootjes. Ziet er goed uit

E.W. uit Utrecht
donderdag 2 mei 2019

Alles hangt prima. Was netjes en prettig in omgang.

Michel uit Zwijndrecht
dinsdag 30 april 2019

Snel en vakkundig werk door een sympathieke klusjesman.

Rosa uit Zeist
maandag 29 april 2019

Johan was erg vriendelijk en heeft de klus netjes geklaard

Charmaine uit Almere
vrijdag 19 april 2019

Perfect

De Klusjesmannen van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Lamp ophangen?

Als je een nieuwe lamp hebt gekocht is vaak de grote vraag: Hoe moet ik deze lamp ophangen? Een nieuwe lamp ophangen hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet alleen wel goed opletten dat je de bedrading op de juiste manier aansluit. Er moet natuurlijk geen kortsluiting ontstaan. Wanneer je het zelf toch niet aandurft kun je ook heel makkelijk de hulp inroepen van een ervaren klusjesman. Dan kun je jouw lamp laten ophangen en weet je zeker dat het goed gaat. Zeker bij grote lampen zoals een zware kroonluchter is het aan te raden om hulp in te schakelen. 

Mocht je wel zelf een lamp op willen hangen, dan willen we je hier toch graag bij helpen. Volg het volgende stappenplan.

  1. Wanneer je een lamp gaat ophangen schakel dan altijd eerst de stroom uit. Je wilt natuurlijk geen elektrische schok krijgen. Probeer daarom uit te zoeken op welke groep de lamp is aangesloten in de meterkast. Weet je dat niet? Dan kun je voor de zekerheid ook alle groepen uitzetten.
  2. Wanneer je zelf een spanningzoeker hebt kun je nog eens extra controleren of er geen spanning meer op de lamp of de elektriciteitsdraden staat. Een goede klusjesman zal zo'n meter altijd bij zich hebben.
  3. Wanneer je zeker weet dat er geen spanning meer op staat kun je beginnen met het ophangen van de lamp.
  4. Uit het plafond (of uit de muur) steken twee draden. De ene is zwart, de andere blauw (of soms ook bruin). Het kan zijn dat je nog een derde groen/gele draad ziet. Dat is de aardedraad.
  5. Het blauwe of bruine draad zorgt ervoor dat de lamp stroom krijgt. Het zwarte draad wordt gebruikt voor de schakelaar of dimmer, en zorgt ervoor dat je de lamp aan en uit kan zetten. Het groen gele aardedraad hoef je niet perse te gebruiken, maar het zorgt wel voor extra veiligheid.
  6. Begin met het strippen van de draden, totdat je 1 centimeter van de koperen kabel blootlegt. Deze draden moeten verbonden worden met de lamp. Dat gebeurt met behulp van een kroonsteentje. Hier kun je aan de ene kant de draden in vastmaken die uit de muur of plafond komen, in de andere kant van het kroonsteentje steek je de draden van de lamp zelf.
  7. Zitten de draden goed aangesloten, dan kun je de lamp controleren door de schakelaar aan en uit te klikken. Het is handig om dat te doen voordat de lamp al echt hangt. Anders moet je hem er weer vanaf halen, als er toch iets niet goed zit.
  8. Werkt alles goed, dan kun je de lamp nu echt gaan ophangen.
  9. Bij een nieuwe lamp zit vaak al het materiaal om hem goed te bevestigen. Voor de nette afwerking wordt er bij lampen vaak een plafondkap geleverd. Zo worden de draden netjes weggewerkt. Schuif deze kap tegen het plafond aan. Maak de schroeven vast en de lamp is opgehangen.Klusjesmannen door het hele land

Door het hele land zijn klusjesmannen bij ons aangesloten. In elke provincie, elke stad en elke regio kan je een professionele vakman boeken die goed in staat zijn je lamp op te hangen. Doordat zij lokaal werkzaam zijn, scheelt het in kwaliteit en kosten. Vakmannen zijn lokaal bekend en rekenen geen voorrijkosten. Wil je tarieven bekijken? Klik dan op je klus, je kan dan alle verschillende opties zien. Onze prijzen zijn altijd inclusief Btw, zodat je nooit voor vreemde kosten komt te staan.

Vragen? Onze klantenservice is 7 dagen bereikbaar.