Regel nu jouw klusjesman

Gordijnrails ophangen

Vanaf €55 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3218 klusjesmannen in jouw regio

Een gordijnrails ophangen is soms lastiger dan het lijkt. Er moet nauwkeurig worden gemeten, de rails moet op maat worden gezaagd en stevig worden bevestigd. Laat het over aan een vakman en je weet zeker dat de rails recht komt te hangen. Maak een afspraak met een klusjesman in de buurt die komt helpen wanneer jij dat graag wilt.

Regel nu jouw klusjesman
451 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.

Gordijnrails laten ophangen?

Gordijnen ophangen is een precies werkje. Natuurlijk kan je dit zelf doen. Lukt het niet, of wil je het niet zelf doen? Regel dan een van onze klusjesmannen om je gordijnrails vakkundig op te hangen. Er zijn gordijnrails van hout, aluminium of andere materialen die je op allerlei verschillende manier kan bevestigen. Een klusjesman kan je adviseren wat de beste gordijnrails is en weet hoe je die moet ophangen. Hij zal de rails altijd netjes op maat zagen om hem vervolgens netjes te bevestigen. Wil je de bovenkant van de gordijnen liever niet zien dan kun je de klusjesman vragen om een koof te maken. Ook daarmee kan hij je altijd helpen.

Gordijnrails zelf ophangen

Voor het ophangen van een gordijnrails heb je aan gereedschap tenminste een boormachine, een winkelhaak, liniaal en een goede schroevendraaier nodig. Bij de aanschaf van de rails zitten vaak de noodzakelijke stopper en rollers bij.  Laat je de gordijnen ophangen dan zal de klusjesman altijd eerst de lengte van de rails bepalen. Vervolgens zaagt hij deze op de juiste lengte. Plaats je het binnen het kozijn is de lengte van het kozijn voldoende. Bij het plaatsen voor het kozijn is het noodzakelijk aan beide zijde nog 20 cm extra te pakken. In dit geval is het mooi om de rail met een bocht naar de muur te leiden. De rail moet op ongeveer 7 cm afstand van de muur komen te hangen. Wanneer je de rail in het kozijn wil plaatsen is het noodzakelijk een railbeugel te monteren voor het glas. Bij het plaatsen van de rail op de muur dien je een hoekbeugel te plaatsen tegen de muur en natuurlijk boven het raam. Liever van muur tot muur? Dan is het vooral belangrijk over de hele breedte hoekbeugels te plaatsen.

Teken met een dunne potloodlijn de plaats van de muurrail aan. Controleer of deze lijn waterpas loopt. Bepaal het midden van het raamkozijn en markeer (met een winkel- of hoekhaak) het midden op het plafond. Vanuit dat midden meet je de beugelafstand naar links en naar rechts. Voorzie de gaten van pluggen. Schroef de (plafond) steunen vast. Klik de rails vast aan de plafondsteunen. Tel vooraf het aantal glijders dat je nodig hebt. Als de rail eenmaal strak tegen de zijwanden hangt, krijg je de glijders er niet meer uit/in en moet je de rail dus weer loshalen. Schuif de rail in de steunen. Schuif een eindstop en de nodige aantal runners op de rail. Vergeet niet de runners weer af te sluiten met een eindstop!

Gordijnrails op laten hangen door een klusjes via Zoofy

Al met al best een klusje. Wil je gordijnrails ophangen maar durf je het zelf niet aan. Onze landelijk netwerk van klusjesmannen staat voor je klaar. Boek eenvoudig een klusjesman via het formulier wanneer het jou uitkomt. Door de landelijke dekking heeft Zoofy altijd klusjesmannen bij jou in de buurt, hierdoor hoef je nooit voorrijkosten te betalen bij ons. Bekijk de tarieven en boek je klusjesman nog voor vandaag of morgen of een ander gewenst moment. 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach