Gordijnrails ophangen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 316 Klusjesmannen bij jou in de buurt

Een gordijnrails ophangen is soms lastiger dan het lijkt. Er moet nauwkeurig worden gemeten, de rails moet op maat worden gezaagd en stevig worden bevestigd. Laat het over aan een vakman en je weet zeker dat de rails recht komt te hangen. Maak een afspraak met een klusjesman in de buurt die komt helpen wanneer jij dat graag wilt.

Nu regelen
53 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Klusjesmannen die gewerkt hebben aan Gordijnrails ophangen

Gordijnrails ophangen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 53 recensies

Hannah uit Groningen
woensdag 15 mei 2019

Vriendelijk, vlot en vakkundig. Heel erg tevreden met het eindresultaat.

Helen uit Rotterdam
dinsdag 14 mei 2019

Het was een goede ervaring. Omdat het plafond hol was, was het wel een uitdaging om de rails op te hangen. Hij dacht goed na over hoe hij het ging aanpakken en gaf me ook veel uitleg. Daarnaast was hij erg vriendelijk.

Karin uit Amsterdam
maandag 13 mei 2019

Buitengewoon vriendelijke man, de klus snel en goed geklaard. Zeer tevreden

Prakash uit Utrecht
vrijdag 10 mei 2019

Terence called me up after i fixed the appointment and took all details and even came a day earlier as i had requested and was very professional and meticulous in doing the Job and No extra time. Really Really Appreciate the Work quality and professionalism. Zoofy is Great too.

Braam uit Rotterdam
woensdag 1 mei 2019

All good

Rutger uit Mook
zondag 28 april 2019

Prima vakman, klantvriendelijk en denkt met je mee zeker een aanrader

Geja uit Purmerend
zondag 24 maart 2019

Geweldig gewerkt heel mooi geworden zoals ik het wilde maakte hij het. Hij is een toppertje verstand van zaken. Aanrader voor anderen.

Gera uit Haarlem
vrijdag 22 maart 2019

Klus WAS geklaard; door gebrekkig materiaal (aan MIJN kant, stang) zal er 'n vervolg-afspraak gemaakt moeten gaan worden na levering van 'n vervangende stang. Igor heeft zich enorm ingespannen, heel erg zn best gedaan, paar keer trappen af en op om nog extra gereedschap te halen, meegedacht met mij over wat er moest/kon gebeuren. Was beleefd en vriendelijk; gezellig gepraat. Niks op aan te merken ! :-)

De Klusjesmannen van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Gordijnrails laten ophangen?

Gordijnen ophangen is een precies werkje. Natuurlijk kan je dit zelf doen. Lukt het niet, of wil je het niet zelf doen? Regel dan een van onze klusjesmannen om je gordijnrails vakkundig op te hangen.  Er zijn gordijnrails van hout, aluminium of andere materialen die je op allerlei verschillende manier kan bevestigen. Een klusjesman kan je adviseren wat de beste gordijnrails is en weet hoe je die moet ophangen. Hij zal de rails altijd netjes op maat zagen om hem vervolgens netjes te bevestigen. Wil je de bovenkant van de gordijnen liever niet zien dan kun je de klusjesman vragen om een koof te maken. Ook daarmee kan hij je altijd helpen. Voor het ophangen van een gordijnrails heb je aan gereedschap tenminste een boormachine, een winkelhaak, lineaal en een goede schroevendraaier nodig. Bij de aanschaf van de rails zitten vaak de noodzakelijke stopper en rollers bij.  Laat je de gordijnen ophangen dan zal de klusjesman altijd eerst de lengte van de rails bepalen. Vervolgens zaagt hij deze op de juiste lengte. Plaats je het binnen het kozijn is de lengte van het kozijn voldoende. Bij het plaatsen voor het kozijn is het noodzakelijk aan beide zijde nog 20cm extra te pakken. In dit geval is het mooi om de rail met een bocht naar de muur te leiden. De rail moet op ongeveer 7cm afstand van de muur komen te hangen. Wanneer je de rail in het kozijn wil plaatsen is het noodzakelijk een railbeugel te monteren voor het glas. Bij het plaatsen van de rail op de muur dien je een hoekbeugel te plaatsen tegen de muur en natuurlijk boven het raam. Liever van muur tot muur? Dan is het vooral belangrijk over de hele breedte hoekbeugels te plaatsen.

Teken met een dunne potloodlijn de plaats van de muurrail aan. Controleer of deze lijn waterpas loopt. Bepaal het midden van het raamkozijn en markeer (met een winkel- of hoekhaak) het midden op het plafond. Vanuit dat midden meet je de beugelafstand naar links en naar rechts. Voorzie de gaten van pluggen.Schroef de (plafond) steunen vast. Klik de rails vast aan de plafondsteunen. Tel vooraf het aantal glijders dat je nodig hebt. Als de rail eenmaal strak tegen de zijwanden hangt, krijg je de glijders er niet meer uit/in en moet je de rail dus weer loshalen. Schuif de rail in de steunen. Schuif een eindstop en de nodige aantal runners op de rail. Vergeet niet de runners weer af te sluiten met een eindstop!

Al met al best een klusje. Wil je gordijnrails ophangen maar durf je het zelf niet aan. Onze landelijk netwerk van klusjesmannen staat voor je klaar.