Gordijnrails ophangen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 278 Klusjesmannen bij jou in de buurt

Een gordijnrails ophangen is soms lastiger dan het lijkt. Er moet nauwkeurig worden gemeten, de rails moet op maat worden gezaagd en stevig worden bevestigd. Laat het over aan een vakman en je weet zeker dat de rails recht komt te hangen. Maak een afspraak met een klusjesman in de buurt die komt helpen wanneer jij dat graag wilt.

Nu regelen
34 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Klusjesmannen die gewerkt hebben aan Gordijnrails ophangen

Gordijnrails ophangen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 34 recensies

Loes uit Huizen
dinsdag 12 maart 2019

Prima, ik dacht dat hij me niet goed begreep, maar ik begreep hem niet goed! Hij is een man van weinig woorden, maar een heel goed verstaander.

Kika uit De Meern
dinsdag 12 februari 2019

Snel en goed!

Khaleda uit Vlaardingen
vrijdag 8 februari 2019

Hij heeft zo mooie gemaakt.bedankt

Danielle uit Apeldoorn
vrijdag 8 februari 2019

Eindresultaat was perfect! Klus goed uitgevoerd.

Daan uit Apeldoorn
donderdag 7 februari 2019

Superfijne vent! Doet goed werk

Deshana uit Amsterdam
maandag 28 januari 2019

Gertjan was very helpful. He knew what he was doing. Learned a few things from him in the process. A very pleasant meeting. Thank you Gertjan!

Carla uit Oosterhout
woensdag 26 december 2018

Christian heeft mijn gordijnrails opgehangen. Hij gaat deskundig te werk en denkt mee en overlegt met de klant. Ben zeer tevreden over het eindresultaat. Een afzuiging aan de boormachine voor het opvangen van het boorgruis is een aandachtspunt, maar ik heb begrepen dat daar aan wordt gewerkt.

Thea uit Nieuwegein
zondag 9 december 2018

Prima, werkt netjes en zorgvuldig!

De Klusjesmannen van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Gordijnrails laten ophangen?

Gordijnen ophangen is een precies werkje. Natuurlijk kan je dit zelf doen. Lukt het niet, of wil je het niet zelf doen? Regel dan een van onze klusjesmannen om je gordijnrails vakkundig op te hangen.  Er zijn gordijnrails van hout, aluminium of andere materialen die je op allerlei verschillende manier kan bevestigen. Een klusjesman kan je adviseren wat de beste gordijnrails is en weet hoe je die moet ophangen. Hij zal de rails altijd netjes op maat zagen om hem vervolgens netjes te bevestigen. Wil je de bovenkant van de gordijnen liever niet zien dan kun je de klusjesman vragen om een koof te maken. Ook daarmee kan hij je altijd helpen. Voor het ophangen van een gordijnrails heb je aan gereedschap tenminste een boormachine, een winkelhaak, lineaal en een goede schroevendraaier nodig. Bij de aanschaf van de rails zitten vaak de noodzakelijke stopper en rollers bij.  Laat je de gordijnen ophangen dan zal de klusjesman altijd eerst de lengte van de rails bepalen. Vervolgens zaagt hij deze op de juiste lengte. Plaats je het binnen het kozijn is de lengte van het kozijn voldoende. Bij het plaatsen voor het kozijn is het noodzakelijk aan beide zijde nog 20cm extra te pakken. In dit geval is het mooi om de rail met een bocht naar de muur te leiden. De rail moet op ongeveer 7cm afstand van de muur komen te hangen. Wanneer je de rail in het kozijn wil plaatsen is het noodzakelijk een railbeugel te monteren voor het glas. Bij het plaatsen van de rail op de muur dien je een hoekbeugel te plaatsen tegen de muur en natuurlijk boven het raam. Liever van muur tot muur? Dan is het vooral belangrijk over de hele breedte hoekbeugels te plaatsen.

Teken met een dunne potloodlijn de plaats van de muurrail aan. Controleer of deze lijn waterpas loopt. Bepaal het midden van het raamkozijn en markeer (met een winkel- of hoekhaak) het midden op het plafond. Vanuit dat midden meet je de beugelafstand naar links en naar rechts. Voorzie de gaten van pluggen.Schroef de (plafond) steunen vast. Klik de rails vast aan de plafondsteunen. Tel vooraf het aantal glijders dat je nodig hebt. Als de rail eenmaal strak tegen de zijwanden hangt, krijg je de glijders er niet meer uit/in en moet je de rail dus weer loshalen. Schuif de rail in de steunen. Schuif een eindstop en de nodige aantal runners op de rail. Vergeet niet de runners weer af te sluiten met een eindstop!

Al met al best een klusje. Wil je gordijnrails ophangen maar durf je het zelf niet aan. Onze landelijk netwerk van klusjesmannen staat voor je klaar.