Regel nu jouw vakman

Kattenluik plaatsen

Vanaf €75 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1364 klusjesmannen bij jou in de buurt

Een kattenluik geeft jouw kat de vrijheid. Voor een vaste prijs installeert een vakman het luikje in de deur. Hij zaagt een gat op maat en zorgt ervoor dat alles netjes past. Maak direct een afspraak met een klusjesman bij jou in de buurt. Het tarief geldt voor het plaatsen van een luikje in een standaard buitendeur. Voor afwijkende situaties kan de vakman een meerprijs rekenen.

Regel nu jouw vakman
114 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Kattenluik plaatsen

Kat

Wil jij een kattenluik plaatsen voor jouw harige viervoeter? Hoewel jouw eigenzinnige vriend ongetwijfeld teleurgesteld zal zijn dat zijn portier geen deuren meer opent en sluit, biedt het kattenluik een uitkomst voor menig buitenkat eigenaar. Tegenwoordig is er een ruim assortiment aan kattenluiken beschikbaar met verschillende soorten sloten, zoals een kattenluikje met chip. Het apparaat herkent jouw eigen kat. Vreemde katten wordende toegang ontzegd. Het is dan wel noodzaak dat jouw kat een microchip of penning draagt ter herkenning.  

Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten voordat je over gaat op de aanschaf van een kattenluik. Woon je bijvoorbeeld in een huurhuis en wil je de huurbaas te vriend houden? Dan zul je waarschijnlijk eerst toestemming aan de verhuurder moeten vragen. Sommige verhuurders verbieden het zelfs, en laten jou opdraaien voor de kosten van de aanschaf van een nieuwe deur tegen de tijd dat je de woning gaat verlaten. Maar goed, alles voor jouw vriend met snorharen toch? Verder is het belangrijk om op te letten waar je het kattenluik gaat plaatsen. Het moet namelijk zo geïnstalleerd worden dat ongenodigde gasten geen vrijbrief krijgen om je woning binnen te dringen. En dan hebben we het niet over de buurtkatten, waarvoor je kattenluiken met een chip hebt, maar inbrekers. Wil je meer weten over hoe je inbrekers buiten houdt? Dat lees je hier.

Kattenluik in glas monteren

Kattenluik glas

Heb je een glazen deur? Een kattenluik in glas plaatsen behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Een kattenluik in glas kan geïnstalleerd worden in deuren en ramen. Het voordeel van een kattenluik in glas is dat je het hout of kunststof van de deur of muur intact kan blijven. Elk soort glas is mogelijk voor het plaatsen van een kattenluik, als het raam of deur maar een minimale breedte heeft van 30 centimeter. Zelfs een kattenluik in dubbelglas is mogelijk. 

Kattenluik tochtvrij

Wellicht vraag je je af of een kattenluik tochtvrij is. Daar zit je immers niet op te wachten, hoe lief je poezelige vriend ook is. Kattenluiken zijn meestal voorzien van een weerbestendige borstelrand om tocht te voorkomen. Maar als je zelf gaat zagen in de deur terwijl je dit niet dagelijks doet, zit een foutje in een klein hoekje.

Kattenluik laten plaatsen

Kattenluik laten plaatsen

Onze klusjesmannen zijn ervaren in het plaatsen van kattenluiken en kunnen er voor zorgen dat je geen last krijgt van warmteverlies of tocht. Bovendien is uit eerder genoemde veiligheidsoverwegingen het een slimme keuze om een kattenluik te plaatsen door een professional. De vakman kan door zijn ervaring met het plaatsen van kattenluiken goed inschatten of het luik ver genoeg van de deurgreep en het slot zit. De klusjesmannen van Zoofy werken netjes met een waterpas en werkt de opening keurig voor je af. Via onze website regel je direct een klusjesman die jouw kattenluik kan plaatsen. Handig om het uit te besteden. Want het monteren is vaak lastiger dan je denkt. Net als een mens verschilt iedere kat, van fijngebouwd tot gespierd en de ander weer wat steviger. Ook in kattenluiken is er genoeg variatie in formaat en uitvoering. Onze vakmannen helpen graag om het juiste luikje te monteren voor jou en je kat. Ze beheersen het meetwerk als geen ander en kunnen je bovendien voorzien van advies bij het kiezen van materiaal. Een kattenluik laten plaatsen in hout of kunststof vraagt om nauwkeurig zaagwerk, onze vakmannen weten er wel raad mee.

Beste kattenluik om te monteren

Wat voor jouw kat het beste kattenluik is, weet je zelf waarschijnlijk het beste. Kattenluiken komen in verschillende soorten en maten en kan afgestemd worden op jouw wensen (of die van jouw kat). Een kattenluik met magneet werkt met een magneetje in de halsband. Als de kat in de buurt komt van het kattenluik, zal deze worden geopend. Het nadeel hiervan is dat als je kat het magneetje verliest, hij daarmee ook de toegang tot jouw woning verliest. Er bestaan ook kattenluiken met infrarood. Maar ook hierbij dient jouw kat een halsband te dragen om het infrarood slot te activeren. Het verschil met een kattenluik met magneet is dat er geen andere buurtkatten jouw woning in kunnen komen. Als je helemaal in control wil zijn van welke katten je wel in huis wilt hebben, is het kattenluik met chip waarschijnlijk de beste optie. Met zo'n chip reader kan je zelfs, in geval van meerdere katten in jouw huishouden, een bepaalde kat de toegang ontzeggen. 

Kosten kattenluik plaatsen

De kosten voor het plaatsen van een kattenluik kunnen variëren van het type deur of glas waarin het kattenluik geplaatst dient te worden. Bij Zoofy boek je eenvoudig klusjesman. Je betaalt een vanaf prijs van 75 euro. De prijs die je uiteindelijk betaalt hangt af van hoe lang de klusjesman bezig is. Deze prijs is gebaseerd op 800+ eerder uitgevoerde klussen.  

Meer klushulp nodig?

Zoofy biedt allerlei soorten klushulp aan. Bijvoorbeeld wanneer je die nieuwe kookplaat wilt aansluiten en daarbij een perilex aansluiting nodig hebt? We hebben elektriciens die je hierbij kunnen helpen. Maar we hebben ook loodgieters voor als je bijvoorbeeld last hebt van een sanibroyeur verstopping. Of wanneer je in de kou thuis zit door een storing, sturen we een cv monteur bij je langs. Zelfs voor het installeren van een Nest learning thermostat kan je bij onze smart home installateurs binnen no time terecht. Maar ook voor allerlei doe-het-zelf klussen zit je bij Zoofy aan het juiste adres. Check onze blog voor een stappenplan voor hoe je zelf een schutting of een schuifdeur kunt maken.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af