Regel nu jouw klusjesman

Asbestsanering

Vanaf €79 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3683 klusjesmannen in jouw regio

Laat je asbest professioneel verwijderen via Zoofy. Boek jouw vakman wanneer het jou het beste uitkomt om zo snel mogelijk het asbest te laten saneren.

Regel nu jouw klusjesman
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Asbestsanering

In oude huizen vind je nog vaak asbest terug. Als jij ook een vermoeden hebt dat er asbest aanwezig is in je huis, dan is het belangrijk dat je asbest gaat verwijderen. Asbest verwijderen is belangrijker dan je denkt, want het kan erg gevaarlijk zijn. Wil je graag meer weten over asbestsanering, de kosten van asbestinventarisatie, de asbestsanering kosten per m² en waarom het zo belangrijk is? Lees dan snel verder. We geven je al de informatie over asbestsanering, die je nodig hebt!

Wat is asbest?

Voordat je overgaat tot asbestsanering, is het belangrijk dat je weet wat asbest juist is. In de jaren '80 werd asbest vaak gebruikt in bouwmaterialen. Dat komt omdat asbest goedkoop, brandwerend, sterk en isolerend is. In die tijd wist men nog niet hoe schadelijk asbest kon zijn voor de gezondheid. Met als gevolg dat ze het ettelijke jaren zijn blijven gebruiken. Asbest werd vroeger in ongeveer 3500 verschillende soorten bouwmaterialen gebruikt. Als je dus een ouder huis hebt, dan is de kans relatief groot dat er asbest aanwezig is. Het probleem is dat het nauwelijks te herkennen is. Het is een in de natuur voorkomend materiaal dat niet zichtbaar is met het blote oog. De enige manier om dus daadwerkelijk te weten of er sprake is van asbest, is door je huis te laten inspecteren.

Maar hoe weet je dan of er sprake kan zijn van asbest? Asbest werd vroeger vooral gebruikt in daken, maar ook in gevels kon je het terugvinden. Vooral leien daken van voor 1996 of golfplaten van voor het jaar 1992 hebben de grootste kans op asbest te bevatten. Als jij dus een van deze dakbedekkingen hebt, dan is het verstandig om dit te laten inspecteren door een vakman en geen risico te nemen!

asbestsanering

Waarom is asbest verwijderen zo belangrijk?

Asbest is gevaarlijk, maar enkel wanneer er kleine asbestvezels vrijkomen. Dit gebeurt vooral tijdens het slijpen, boren, breken of schuren. Asbest heeft namelijk een gevaarlijke invloed op de longen. Wanneer er kleine asbestvezels vrijkomen dan kunnen deze zich op je longen zetten met longaandoeningen of zelfs longkanker als gevolg. Voor jouw gezondheid is het belangrijk dat je kiest voor een asbestsanering.

Het is wel zo dat asbest niet gevaarlijk is in een normale gebonden toestand, maar als je huis erg oud is, dan kan asbest vrijkomen door beschadigingen. Dat risico loop je beter niet. Losse asbest moet meteen verwijderd worden.

Verschillende soorten asbest

Belangrijk om weten is dat asbest voorkomt in verschillende vormen. Zo is er hechtgebonden asbest en niet-hechtgebonden asbest. Niet-hechtgebonden asbest is losse asbest die gevaarlijk is. Hieronder meer informatie over de verschillen tussen beide soorten!

Hechtgebonden asbest

Hechtgebonden asbest is het minst gevaarlijk, zolang je er niet in kapt of boort kan het weinig kwaad. Je vindt dit soort asbest het meest terug in asbestcementen materialen, waaronder buizen, lambrisering, dakleien, golfplaten, onderdakplaten, imitatiemarmer, vloertegels uit kunststof, bloembakken, asbesthoudende tegellijm, enzovoort.

Niet-hechtgebonden asbest

De losse asbest is gevaarlijk en laat je het best zo snel mogelijk verwijderen door een specialist. Losse asbest vind je vooral terug in plaatsterisolatie rond leidingen van centrale verwarming, asbestvilt onder vinylvloeren, afdichtingskoorden van kachels, enzovoort.

Wat zijn de kosten van asbestinventarisatie?


Asbest kan gevaarlijk zijn en laat je het best zo snel mogelijk verwijderen, maar wat zijn de kosten van asbestinventarisatie? De kosten van asbestinventarisatie worden vooral gerekend per vierkante meter en zijn afhankelijk van een aantal factoren. De asbestsanering kosten per m² liggen redelijk hoog. Gemiddeld kan je rekenen op asbestsanering kosten per m² tussen €350 en €2.000 euro. Toch is het deze pittige prijs zeker waard, want geen prijs is te hoog voor de gezondheid van jou en je dierbaren. Bovendien kan je vaak in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid. Hieronder meer info over de asbestsanering kosten per m²!

Asbestsanering oppervlakte Kosten asbest verwijderen
Oppervlakte tot 35 m²  350 tot 950,-
Oppervlakte tot 40 m²  850 tot 1.000,-
Oppervlakte tot 50 m² (3 ruimtes)  1.000 tot 1.400,-
Oppervlakte tot 70 m² (2 ruimtes)  1.450 euro tot 2.000,-

Wat bepaalt de kosten voor asbestinventarisatie

De asbestsanering kosten zullen vooral afhangen van het oppervlakte. De grootte van de ruimte en de hoeveelheid platen hebben een grote invloed op de kostprijs. Dat is logisch, want hoe groter een ruimte is, hoe meer werk de vakman zal hebben met asbest verwijderen. Als je zelf de ruimte al vrijmaakt, dan zullen de asbestsanering kosten per m² veel beter meevallen, want dan kan de vakman meteen beginnen met asbest verwijderen. Op die manier kan je dus al een beetje geld besparen op de asbestsanering kosten per m².

Er zijn echter nog andere prijsbepalende factoren, zoals de concentratie van asbestvezels. Hoe meer asbest er aanwezig is in een bepaalde ruimte, hoe langer de vakman zal bezig zijn. Daarnaast zal niet alleen het asbest verwijderen, maar ook het asbest afvoeren geld kosten. Asbesthoudend materiaal mag namelijk niet overal weggegooid worden. Het moet in een speciaal plastic weggebracht worden naar een stortplaats die hiervoor dient. Voor het afvoeren van het best alleen betaal je 20 tot 30 euro extra per 100 kilo.

Zelf asbest verwijderen of laten doen?

Asbest verwijderen mag je in principe zelf doen tot 35 m², maar dat wil niet zeggen dat het daarom de beste keuze is. Een asbestsanering kan erg gevaarlijk zijn, want vanaf het moment dat je begint te kappen of boren in een muur met asbest, komen de asbestvezels vrij en kunnen deze zich op je longen zetten. Als je dit overlaat aan een vakman, dan hoef je je geen zorgen te maken over je gezondheid en dan weet je dat het werk grondig zal uitgevoerd worden.

Wil je toch de asbestsanering zelf doen? Dan is het belangrijk dat je beschermende kleding voorziet, zoals een mondkapje. Denk wel goed na voordat je zelf aan een asbestsanering begint, want het vereist heel wat vakkennis. Als je twijfelt, is het beter om een professional in te schakelen. Op vlak van gezondheid neem je beter nooit risico's!

Geniet opnieuw van een veilig huis, dankzij Zoofy!

Zelf asbest verwijderen is mogelijk, maar onthoud dat het geen prettig werkje is. Bovendien mag je enkel zelf asbestsanering doen als het gaat over een kleine oppervlakte. Doe je liever beroep op een ervaren en betrouwbare vakman voor je asbestsanering? Dan ben je op de juiste plek terechtgekomen, want bij Zoofy is het vinden van de beste vakman uit je buurt erg simpel. In slechts enkele klikken vind je de beste professional. Zo kan je snel genieten van een veilig huis en kan je weer op beide oren slapen!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach