Regel nu jouw klusjesman

Rolgordijn ophangen

Vanaf €49 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2277 klusjesmannen in jouw regio

Een rolgordijn bevestigen kan op twee manier. In het kozijn. Dat noem je ‘in de dag’ ophangen. Of op het kozijn. Dan heet het ‘op de dag’. Laat een vakman je helpen bij het inmeten, op maat maken en ophangen. Maak een afspraak met een klusjesman voor het moment dat het jou uitkomt.

Regel nu jouw klusjesman
182 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Bekijk hier andere soorten klussen Zoofy

Rolgordijn laten installeren 

Jij bent op zoek naar informatie over het ophangen van een rolgordijn. Een rolgordijn is een soort gordijn dat je kunt ophangen aan een raam of deur. Het is een goede manier om licht en warmte te reguleren in een kamer.

Het ophangen van een rolgordijn is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen. Je hebt alleen wat basisgereedschap nodig, zoals een boormachine, schroeven en een schroevendraaier. Je kunt ook speciale ophangsystemen kopen die je kunt gebruiken om het rolgordijn op te hangen.

De voordelen van het ophangen van een rolgordijn zijn dat het een goedkope manier is om licht en warmte te reguleren in een kamer. Het is ook een eenvoudige klus die je zelf kunt doen.

De nadelen van het ophangen van een rolgordijn zijn dat het een tijdrovende klus kan zijn. Als je geen ervaring hebt met het ophangen van gordijnen, is het misschien beter om een vakpersoon in te schakelen. Een vakpersoon kan je helpen bij het kiezen van het juiste ophangsysteem en het ophangen van het rolgordijn.

Hoe kies ik het beste rolgordijn voor mijn huis?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden als je op zoek bent naar het juiste rolgordijn voor jouw huis:

 1. Materialen: Rolgordijnen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals stof, kunststof of aluminium. Stoffen gordijnen kunnen bijvoorbeeld beter isoleren en zijn meestal mooier om te zien, maar zijn wel meer onderhoudsgevoelig dan kunststof of aluminium gordijnen.
 2. Lichtdoorlatendheid: Als je graag licht in de kamer wilt, kun je kiezen voor een gordijn met een hogere lichtdoorlatendheid. Als je liever een donkere kamer hebt, kun je beter kiezen voor een gordijn met een lagere lichtdoorlatendheid.
 3. Afmetingen: Zorg ervoor dat je het juiste formaat gordijn koopt voor het raam waar je het wilt hangen. Het is ook belangrijk om te weten hoe hoog het gordijn moet zijn en hoeveel opgehangen stof er nodig is om het gordijn mooi te laten hangen.
 4. Stijl: Kies een gordijn dat bij de stijl van je huis past. Als je bijvoorbeeld een moderne woning hebt, kun je kiezen voor een gordijn met een strakkere look. Als je een landelijke woning hebt, kun je beter kiezen voor een gordijn met een meer traditioneel patroon of kleur.
 5. Prijs: Rolgordijnen komen in een breed scala aan prijzen. Bedenk wat je budget is en zoek naar gordijnen die binnen dat budget passen. Let wel op dat goedkopere gordijnen vaak van lagere kwaliteit zijn en sneller verslijten dan duurdere gordijnen.

Als je rekening houdt met deze factoren, zou je een gordijn moeten kunnen vinden dat aan al je wensen voldoet. Als je nog twijfelt, kun je ook altijd advies vragen aan een verkoper of een interieurontwerper.

Andere klusjesman klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af