Regel nu jouw klusjesman

TV ophangen

Vanaf €75 incl. btw

De meeste mensen betaalden €99,- exclusief een muurbeugel.

Het netjes ophangen van een TV aan de muur is een nauwkeurig klusjes. Een vakman kan je helpen door de juiste hoogte te bepalen en te kiezen voor de juiste ophangmogelijkheid. Maak direct een afspraak met een klusjesman bij jou in de buurt.

Regel nu jouw klusjesman
455 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je tv aan de muur plaatsen via Zoofy

Je hebt net een nieuwe televisie gekocht en je kan je niet wachten om hem op te hangen, zodat je er samen met je gezin van kan genieten. Er is maar één probleem: je hebt geen idee hoe hoog je de tv moet ophangen of waar je hem het best plaatst. Gelukkig is er geen reden om in paniek te slaan, want hieronder vertellen we je alles wat je moet weten als je je televisie wilt ophangen!

tv ophangen

Boek nu een klusjesman

Waar kan je je televisie het best ophangen?

Je tv ophangen kan je pas als je het juiste plaatsje gevonden hebt. Waarschijnlijk weet je wel waar je hem ongeveer wilt, maar misschien ben je nog niet zo zeker over de exacte plaats. In dat geval hebben wij een aantal tips over waar je je tv kan plaatsen.

Tip 1: hou rekening met je kabels en leidingen

Als je net in een nieuwe woning bent gaan wonen en je nog geen plekje uitgezocht hebt voor je tv of als je je tv van plaats wil veranderen, dan is het belangrijk om eerst na te gaan waar de leidingen in je muur zitten. Je kan hiervoor een leidingdetector kopen om het zeker te weten. Uiteraard is het ook handig om te weten waar de kabels liggen.

Tip 2: hou rekening met het zonlicht

Je televisie ophangen doe je het best op een plaats waar je zo weinig mogelijk hinder hebt van het licht. Er is namelijk niets zo vervelend als de zon die op je scherm schijnt, waardoor je je film niet meer kan volgen. Je kan natuurlijk telkens als je televisie kijkt je gordijnen sluiten, maar het is nu eenmaal makkelijker om je tv op te hangen op een plek waar je hier geen last van hebt.

Tip 3: plaats je tv op een rustig plekje

Indien het mogelijk is, is het altijd beter om je televisie op te hangen op een plekje waar je zo weinig mogelijk gestoord wordt. Dat wil dus zeggen dat je hem beter in een rustig hoekje plaatst in plaats van in het midden van je woonkamer.

Hoogte televisie

Als jij, net zoals de meeste mensen, dagelijks heel wat uren achter je televisiescherm spendeert, dan is het erg belangrijk dat je je televisie op de juiste hoogte hangt. Als je dit niet doet, dan zal je last krijgen van allerlei lichaamsklachten, zoals ruk- en nekklachten en problemen met het zicht. Dit kan je dus eenvoudig vermijden door je televisie precies op de juiste hoogte te plaatsen. Hoe hoog kan je hem dan best ophangen?

Let er dan op dat je hoofd ongeveer halverwege het beeldscherm zit. De onderkant van de televisie moet ongeveer 60 centimeter van de grond hangen of staan. Let op: de juiste kijkhoogte kan voor iedereen verschillend zijn, afhankelijk van je oogconditie, enzovoort. Doe dus vooral waar jij je zelf prettig bij voelt, maar probeer rekening te houden met de aanbevolen kijkafstand.

De verschillende mogelijkheden

Heb je het ideale plekje voor je televisie gevonden? Het plaatsen aan de muur kan je op verschillende manieren: een tv beugel plaatsen, meubel aan de muur plaatsen of je tv inbouwen. Ontdek hieronder wat voor jou de beste mogelijkheid is!

Tv beugel plaatsen

De eerste keuze is om je tv op te hangen met een tv beugel. Een tv beugel plaatsen is een van de populairste keuzes. Als je kiest voor een tv beugel, dan zal je televisie mooi tegen of op de muur bevestigd worden. In een moderne woning is dit een goede optie, omdat je op die manier een strakker interieur kan creëren. Ook als je kiest voor tv beugel plaatsen zijn er verschillende opties. Zo kan je een tv beugel plaatsen strak tegen de muur of een tv beugel plaatsen op de muur. Je tv beugel strak tegen de muur plaatsen geeft de meest stijlvolle uitstraling, maar in dat geval zal je je televisie niet kunnen draaien of kantelen. Hier kan je het best rekening mee houden!

Je kan ook een draaiende tv beugel plaatsen voor je televisie. Dit is een goede optie, omdat je zo je televisie altijd op de juiste kijkhoogte kan zetten, zonder teveel moeite te moeten doen. Bovendien kan je op die manier ook in andere ruimtes genieten van de televisie (in je open keuken bijvoorbeeld). Het geeft je ook meer flexibiliteit op vlak van meubels.

Of je nu kiest voor een draaiende muurbeugel of niet, het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je tv-beugel het gewicht van je televisie kan dragen. Dit wordt aangegeven wanneer je een tv-beugel koopt.

Tv-meubel ophangen

Ben je niet zo'n fan van een tv-beugel en kies je liever voor een stijlvol tv-meubel? Dan kan dit ook. Vele mensen kiezen voor een staand tv-meubel, maar wist je dat je je tv-meubel kan ophangen? Je tv meubel aan de muur hangen zorgt voor een trendy uitstraling in je interieur. Meestal wordt hiervoor gekozen in moderne interieurs, maar het kan mooi zijn in elk interieurtype, afhankelijk van welk tv-meubel je kiest.

Inbouwen in de muur

Laat je tv inbouwn in de muur. Dit is een goede keuze als je het niet fijn vindt dat je televisie al de aandacht wegtrekt van de rest van je interieur. Door je televisie te laten inbouwen zorg je ervoor dat je er nauwelijks nog iets ervan kan zien. Ook de snoeren en kabels kunnen mooi weggewerkt worden.

Als je je televisie wilt laten inbouwen, is er wel een aandachtspuntje: veel mensen kiezen ervoor om hun televisie te laten inbouwen in de schouw. Hoe mooi dit ook is, het is geen goed idee. De warmte kan invloed hebben op de levensduur van je televisie én hij hangt zo niet op de ideale kijkhoogte. Weet je niet goed waar je hem dan moet plaatsen? Vraag raad aan een van onze vakmannen, zij helpen je graag!

TV laten ophangen

Over het algemeen gezien is het plaatsen aan de muur helemaal niet zo moeilijk. Maar het hangt er allemaal een beetje vanaf welke optie je verkiest. Als je handig bent, dan zal het je vast wel lukken om je televisie op te hangen met behulp van beugels. Ben je niet zo'n handige Harry en wil je liever zelf je tv niet ophangen? Dan kan je altijd terecht bij een van onze vakmannen. Je TV laten ophangen laat je zonder gedoe doen via Zoofy. Of je nu kiest voor het ophangen van je tv-meubel, een tv-beugel of een ingebouwde tv, je kan altijd rekenen op een perfect resultaat!

Boek nu een klusjesman

Wat kost een tv ophangen?

Je kan de tv al aan de muur laten plaatsen vanaf 49 euro per uur, inclusief btw. Meestal neemt deze klus niet zoveel tijd in beslag, waardoor het je voordeldig zal uitkomen. Voor deze prijs kan (en wil) je niet zelf sukkelen!

Maak het jezelf goedkoop en kies voor een vakman van Zoofy!

De televisie ophangen kosten zijn bij Zoofy extra scherp. Dat op zich is al om blij van te worden, maar het wordt nog interessanter: bij Zoofy betaal je geen voorrijkosten, waardoor je nog meer geld uitspaart. Kiezen voor een vakman van Zoofy is dus een goed idee. Want waarom meer betalen als het goedkoper kan?

Heb jij een gloednieuwe tv gekocht en wil je die graag aan de muur bevestigen? Uiteraard wil je dat de tv geheel waterpas aan de muur gemonteerd wordt. Laat dit klusje dan maar over aan een van onze Zoofy klusjesmannen. Zij weten als geen ander hoe ze gaten in jouw muur moeten boren om de tv te bevestigen. 

Veelgestelde vragen over het ophangen

Hieronder vind je veelgestelde vragen van onze consumenten.

1. Moet ik helpen bij het ophangen van de TV?

Wanneer je de vakman kan helpen scheelt dit tijd. Vaak kan de vakman bij grotere televisies wel wat hulp gebruiken bij het plaatsen van de tv in de muurbeugel. 

2. Wat moet ik doen voordat de klusjesman langskomt?

Voordat een van onze Zoofy mannen langskomt kun je alvast een mooi plekje uitzoeken waar je de televisie opgehangen wilt hebben. Denk hierbij ook goed na of er een aansluiting voor de coax kabel in de buurt is. En of er überhaupt een stroompunt is. Verplaats eventueel alvast wat meubilair, zodat de klusjesman direct aan de slag kan.

3. Kan ik de televisie boven de open haard hangen?

In principe kan een TV boven de open haard gehangen worden mits de schouw geen warmte afgeeft. Vaak zijn schouwen ook van bakstenen. Dit kost de vakman meer moeite bij het boren van gaten. 

4. Zijn de kabels zichtbaar onder de televisie?

Dit is afhankelijk van de wensen. Wanneer het de wens is om ze netjes in de muur weg te werken tot onder het tv meubel bespreek dit dan van de voren met de vakman, zodat hij hiervoor het juiste materiaal kan meenemen. 

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af