Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je Hovenier bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle Hovenier klussen

Kun je je klus niet vinden? Bestel je hovenier per uur.

hovenier per uur

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct een top Hovenier?

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze Hoveniers

4.6/5 sterren gebasseerd op 1274 reviews

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Een hovenier nodig?

Tijd voor een verbouwing in de tuin? Of een nieuw grasveld? Een mooie klus voor een hovenier. Bij Zoofy hebben we een ruim netwerk van vakmannen. Onze tuinmannen komen je graag helpen wanneer het jou het beste uitkomt. Een hovenier was voorheen iemand die in dienst was van het klooster of een universiteit. De Latijnse benaming is hortulanus. Tegenwoordig spreken we ook wel over een tuinman. Er is tussen die twee beroepen wel een klein verschil. Om hovenier te worden heb je een opleiding nodig in de groene sector. De meeste vakmannen volgen dan ook een agrarische opleiding . Deze opleiding kun je zowel in de praktijk volgen (BBL) of op school met vooral theorie (BOL). De hoveniersopleiding is een opleiding voor niveau 3 en 4. Mocht je met niveau 3 beginnen en wil je doorstuderen is er ook de niveau 4 opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten over bomen en planten. Naast de kennis van het groen krijg je ook informatie over de andere dingen in de tuin. Denk dan aan de tegels, vijvers en terrassen. Als je een gediplomeerde tuinman bent kun je aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Je kan met genoeg ervaring ook een eenmanszaak beginnen. Het aantal ZZP'ers in deze sector neemt de laatste jaren fors toe. Ben je op zoek naar een hovenier dan gaat het voornamelijk om klussen in de tuin. Een tuinman is er om de struiken te snoeien, bomen kappen/rooien, struik verwijderen en gras zaaien. Een hovenier doet de eerdergenoemde werkzaamheden ook. Maar doet ook zaken zoals: grasmatten leggen, tuinhuizen plaatsen, de grond in de tuin egaliseren en een schutting plaatsen. Ook bij overlast van insecten kan hij of zij vaak helpen. Je kan een vakman ook inhuren om advies te vragen over de indeling van je tuin. Een hovenier kan deze werkzaamheden doen voor bedrijven maar ook voor de particulieren. De meeste ZZP'ers in de branche hanteren een tarief van ongeveer 40 euro per uur (excl. Btw). Een zzp 'er moet zijn opdrachten vooral van particulieren krijgen. Dit is omdat de gemeente vaak een hoveniersbedrijf inhuurt voor een klus. Als je op zoek bent naar een hovenier kun je het beste een aantal met elkaar vergelijken. Dit kan doormiddel van reviews. De ervaringen van anderen kunnen je goed helpen bij het kiezen. Als je op de website van Zoofy kijkt hoef je niet meer verder te zoeken. Wij hebben de beste hoveniers die klaar staan om je te helpen.

Waar in Nederland helpen wij?

Bovenaan de pagina kun je een hovenier bij jou in de buurt vinden. Zoofy heeft vakmensen door heel Nederland. In Amsterdam maak onder andere ook in Apeldoorn, Zwolle, Tilburg en de overige grote steden van Nederland. Laat ons dus helpen en je hebt zo weer een goed onderhouden en mooie tuin.