Hovenier gezocht?
638 recensies

De enige site in Nederland waar je online je hovenier bestelt

bijv. 'Tuinonderhoud'
Hovenier gezocht?
Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Altijd een hovenier beschikbaar

Populaire Hovenier klussen Toon alle klussen

Recensies van klanten over de Hoveniers van Zoofy

De Hoveniers van Zoofy werden beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 638 recensies

Een klant
dinsdag 22 januari 2019

Snel en goed geholpen, ook advies gekregen waar we iets mee kunnen.

Een klant
dinsdag 22 januari 2019

Klus geklaard, voorkomende en professionele vakman.

Een klant
dinsdag 22 januari 2019

Fred is very professional, he has done an excellent job at the electrics and is also a very punctual and tidy worker. I highly recommend.

Een klant
maandag 21 januari 2019

Mario heeft klus geklaard, werkt heel nauwkeurigen en ik ben erg blij met de eindresultaat. Mario en team van zoofy Dank jullie wel voor jullie hulp.

Een klant
zondag 20 januari 2019

Prima werk geleverd.

Een klant
zaterdag 19 januari 2019

Prima!

De Hoveniers van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Alle Hovenier klussen op een rijtje

Onze hoveniers

Een hovenier was voorheen iemand die in dienst was van het klooster of een universiteit. De Latijnse benaming is hortulanus. Tegenwoordig spreken we ook wel over een tuinman. Er is tussen die twee beroepen wel een klein verschil.  

Om hovenier te worden heb je een opleiding nodig in de groene sector. De meeste vakmannen volgen dan ook een agrarische opleiding . Deze opleiding kun je zowel in de praktijk volgen (BBL) of op school met vooral theorie (BOL). De hoveniersopleiding is een opleiding voor niveau 3 en 4. Mocht je met niveau 3 beginnen en wil je doorstuderen is er ook de niveau 4 opleiding. Tijdens de opleiding  leer je alles wat je moet weten over bomen en planten. Naast de kennis van het groen krijg je ook informatie over de andere dingen in de tuin. Denk dan aan de tegels, vijvers en terrassen. Als je een gediplomeerde tuinman bent kun je aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Je kan met genoeg ervaring ook een eenmanszaak beginnen. Het aantal ZZP'ers in deze sector neemt de laatste jaren fors toe. 

Ben je op zoek naar een hovenier dan gaat het voornamelijk om klussen in de tuin. Een tuinman is er om de struiken te snoeien, bomen kappen/rooien, struik verwijderen en gras zaaien. Een hovenier doet de eerdergenoemde werkzaamheden ook. Maar doet ook zaken zoals: grasmatten leggen, tuinhuizen plaatsen, de grond in de tuin egaliseren en een schutting plaatsen. Ook bij overlast van insecten kan hij of zij vaak helpen. Je kan een vakman ook inhuren om advies te vragen over de indeling van je tuin. Een hovenier kan deze werkzaamheden doen voor bedrijven maar ook voor de particulieren. 

De meeste ZZP'ers in de branche hanteren een tarief van ongeveer 40 euro per uur (excl. Btw). Een zzp 'er moet zijn opdrachten vooral van particulieren krijgen. Dit is omdat de gemeente vaak een hoveniersbedrijf inhuurt voor een klus. 

Als je op de website van Zoofy kijkt hoef je niet meer verder te zoeken. Wij hebben de beste vakmannen die klaar staan om je te helpen.

Bovenaan de pagina kun je een hovenier bij jou in de buurt vinden. Zoofy heeft vakmensen door heel Nederland. In Amsterdam maak onder andere ook in Apeldoorn, Zwolle, Tilburg en de overige grote steden van Nederland. Laat ons dus helpen en je hebt zo weer een goed onderhouden en mooie tuin.