Zoek hier je klusje
#Woning #Klussen

Waarde van de woning verhogen

dinsdag 16 juli 2019

waarde huis verhoging

Denk je erover om je huis te verkopen? Dan is het geen slecht idee om eens te kijken of er nog onderhoudsklussen uitgevoerd kunnen worden die ervoor zorgen dat de waarde van je woning stijgt. Misschien wil je niet investeren in een woning waar je zelf niet meer wilt wonen. Begrijpelijk, maar onderstaande klussen zorgen voor een waardevermeerdering van je huis en zo verdient het zichzelf uiteindelijk gewoon weer terug.

Waarde woning verhogen: zo doe je dat

Ga je op korte termijn je huis verkopen? Kies dan voor tijdloze aanpassingen in huis. Mensen willen een woning betrekken waar weinig aan moet gebeuren en die ze gemakkelijk naar wens kunnen inrichten. Een voorbeeld hiervan is de kleur op de muur: welke kleur je kiest is echt een kwestie van smaak. Je kunt daarom, voordat je je woning in de verkoop zet, het beste je muur wit schilderen of kiezen voor een andere neutrale kleur.

waarde huis verhogen door diverse klussen

Energielabel verbeteren

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Een A-label is het meest zuinig en een G-label verbruikt de meeste energie. Het is verstandig om het energielabel te proberen te verbeteren, voordat je met de verkoop begint. Dat kan op de volgende manieren:

  • De muren, het dak en/of de vloer isoleren;
  • Dubbel glas plaatsen.

Het plaatsen van dubbel glas is een goede investering, want dit zorgt er natuurlijk weer voor dat je energielasten omlaaggaan. Bekijk hier hoe het met het energielabel van jouw huis is gesteld.

Woonoppervlakte vergroten

Door de oppervlakte en inhoud van je huis te vergroten, vergroot je ook de waarde van je woning. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om op zolder een dakkapel te plaatsen of beneden een mooie uitbouw te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat een uitbouw een tuin kleiner maakt. Als je tuin groot genoeg is, is een uitbouw plaatsen natuurlijk geen probleem, maar wanneer je tuin niet al te groot is kan dit een nadeel zijn. Kijk daarom ook vooral wat er mogelijk is en wat goed past bij jouw woning.

Woningonderhoud

Een woning die goed onderhouden en opgefrist is, levert meer op. De volgende punten zijn hierbij belangrijk:

Heb je zelf twee linkerhanden, te weinig tijd of niet het juiste gereedschap? Nieuw gereedschap kopen kan nog best een investering zijn, zeker als je het niet vaak gebruikt. Het is dan meestal goedkoper om een professionele klusjesman in te huren. Zo weet je ook zeker dat de klus goed uitgevoerd wordt.

Tuinonderhoud

Alles draait om de eerste indruk. Denk daarom bij woningonderhoud niet alleen aan de woning zelf, maar ook zeker aan de tuin. Zorg dat de tuin netjes onderhouden is en er schoon uitziet. Een hovenier kan je hierbij helpen. Denk ook aan een goede verdeling tussen de hoeveelheid groen en bestrating.

De een heeft het liefst een tuin vol planten, terwijl de ander kiest voor een onderhoudsvrije tuin met zoveel mogelijk stenen. Dat is voor iedereen persoonlijk, maar zorg er daarom in ieder geval dat het goed zichtbaar is wat er na verkoop mogelijk is met de tuin. Ook hechten veel mensen waarde aan een beetje privacy in de tuin. Mocht je dus zelf nog geen goede schutting hebben geplaatst, is het zeker aan te raden om dit alsnog te doen.

verhoog waarde van huis door tuin te vernieuwen

Een eigen parkeerplaats is voor de meeste mensen een belangrijke factor als ze op zoek gaan naar een nieuwe woning. Het kan ervoor zorgen dat een koper net iets meer voor jouw huis wil betalen dan voor een vergelijkbare woning in jouw buurt. Je kunt dus overwegen om een deel van je voor- of zijtuin vrij te maken voor een oprit. Vind je dat toch iets te veel werk? Laat dan ook hierin weer zien dat deze mogelijkheid er is, door dit bijvoorbeeld duidelijk in de advertentietekst te vermelden als je je woning te koop zet.

Aan de slag: je huis meer waard maken

Ook als je je huis niet op korte termijn gaat verkopen, is het nooit verkeerd om te bekijken hoe je je woning meer waard kunt maken. Later heb je er sowieso profijt van. Hopelijk hebben we je genoeg inspiratie gegeven, dus ga vooral met één of meerdere klussen aan de slag. Succes!

Wil je meer van dit soort interessante blogs lezen? Volg ons dan op onze social media kanalen. Zie hier de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy. O