Regel nu jouw dakdekker

Dakgoot schoonmaken

Vanaf €75 per uur incl. btw

Minimale afname is 10 meter. Indien de dakgoot zich op meer dan 6 meter hoog bevindt kunnen er meerkosten in rekening worden gebracht.

Teveel vuil in de dakgoot kan er voor zorgen dat het water niet goed wegstroomt. Ook kan de regenpijp verstopt raken. Grijp tijdig in en voorkom waterschade. Maak direct een afspraak met een dakdekker bij jou in de buurt. Gaat om het om werk op grote hoogte, dan zijn vaak twee personen nodig in verband met de veiligheid. Het aangegeven tarief is op basis van 1 persoon.

Regel nu jouw dakdekker
324 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Dakgoten reinigen

Er zijn van die klusjes die je liever maar uitstelt. Wellicht is de dakgoot schoonmaken er daar ook echt een van voor jou. Is het echt wel nodig om die dakgoot regelmatig te reinigen? Je ziet er toch maar weinig van dat hij vies is. Tja, er kan misschien een verstopping optreden, maar dat zal zo’n vaart toch wel niet lopen? Kan ik het trouwens zelf doen of is het beter om een professional in te schakelen? Waarschijnlijk betaal je daar dan ook weer een hoog bedrag voor. Zo kun je heel wat vragen hebben over het nut en het hoe en wat van een dakgoot schoonmaken. Hoe vaak is het eigenlijk nodig? Wat betaal ik precies? Waar kan ik het beste een vakman zoeken?

Boek nu een loodgieter

Dakgoten schoonmaken is belangrijk

De dakgoot schoonmaken is heel belangrijk. Eigenlijk heeft elk huis wel dakgoten. Dat is maar goed ook. Hoe moet anders het regenwater afgevoerd worden? Blijft het hemelwater staan, dan is er een grote kans op lekkages. Dit is dan ook meteen de hoofdreden van de noodzaak van dakgoten schoonmaken. Je zult de eerste niet zijn die dit te lang uitstelt en die daardoor te maken krijgt met een vervelende lekkage. Helaas zorgt dit soms meteen voor extra kosten. Op die manier ben je dan nog duurder uit dan wanneer je op tijd de dakgoten had schoongemaakt. Maak je de dakgoten zelf schoon? Als je weet hoe dat precies moet, dan kan dat op zich prima. Uiteraard kun je ook een vakman inschakelen. Dan weet je helemaal zeker dat je dakgoten op een professionele wijze worden gereinigd. In dat geval hoef je voorlopig niet bang te zijn voor vervelende lekkages. Om te besparen op kosten is het altijd handig om gelijk met de buren de dakgoten te laten reinigen.

Dakgoot reinigen

Waarom is dakgoot reinigen goten nodig?

Vraag je jezelf nu toch nog af waarom het schoonmaken van dakgoten zo belangrijk is? Zo vuil is het hemelwater toch niet? Nee, dat is waar, maar waarom is het reinigen wel belangrijk?

 • Verstopping door bladeren en takjes
 • Weggewaaide bladeren die in jouw dakgoot terecht komen
 • Vuil zoals bijvoorbeeld mos

Haal je al dit vuil niet regelmatig weg, dan loop je kans op een verstopte dakgoot. Het regenwater blijft staan. Een goede afvoer wordt verhinderd door het aanwezige vuil in de goot. Nu blijft het regenwater op het dak liggen. Dat is nog tot daar aan toe. Het water kan ook door je dek gaan lekken. Dat is natuurlijk heel vervelend. De kosten kunnen dan oplopen. Door te kiezen voor dakgoot reinigen goten ben je aanmerkelijk goedkoper uit.

Zelf schoonmaken dakgoten een optie?

De kosten van dakgoot reinigen vormen toch echt een belemmering voor je? Een verstopte dakgoot is echter ook niet wat je wilt? Dan blijft er nog een andere oplossing over. Je gaat zelf reinigen. De goot schoonmaken vraagt echter wel het een en ander van je. Je hebt in ieder geval een ladder nodig en het is wel handig dat je niet bang bent om een aantal meters hoog op een ladder te klimmen. Je kunt het beste handschoenen aantrekken. Je weet tenslotte van te voren niet precies welk vuil je tegenkomt. Hoe werkt dakgoot zelf schoonmaken?

 • Niet bang zijn om de ladder op te klimmen
 • Zorgen voor een goede stevig ladder die hoog genoeg is
 • Handschoenen aantrekken
 • Allereerst takjes, bladeren en ander vuil verwijderen
 • Er blijft nog vuil plakken? Dan moet je flink aan het schrobben

Zie je jezelf al staan op de ladder? Kies je eigenlijk toch liever voor een vakman? Het grote voordeel daarvan is dat je zeker weet dat de dakgoten voorlopig weer echt schoon zijn. Via Zoofy vind je snel een echte vakman.

Wat bepaalt prijs van reinigen goot schoonmaken?

Laat je de dakgoot reinigen door Zoofy, dan kijken wij naar een aantal aspecten. Wat bepaalt nu eigenlijk de dakgoot schoonmaken prijs

Lengte en hoogte

Wij kijken dan naar de lengte en de hoogte van de dakgoot. Ook de bereikbaarheid van de dakgoot is van belang. Tenslotte komen dan de voorrijkosten er nog bij. Heb jij een gemiddelde woning, dan zal de dakgoot gemiddeld 10 meter zijn. Nu is het niet zo dat je altijd automatisch meer betaalt voor een langere dakgoot. Het is zeker ook een aanrader om samen met je buren de dakgoten te laten reinigen. Gaat het om 10 meter, dan betaal je ongeveer € 50,-. Vraag je jezelf af waarom de hoogte van de dakgoot voor een stuk de prijs bepaalt? Dat leggen we je graag even uit. Is de dakgoot maximaal 6 meter boven de grond, dan sturen we een van onze specialisten. Zit de dakgoot echter hoger, dan moeten we met twee mensen komen. De ladder moet dan namelijk vastgehouden worden voor de veiligheid. Je begrijpt dat de prijs daardoor hoger wordt, gemiddeld 1,5 keer meer dan wanneer onze vakman het alleen af kan.

Bereikbaarheid

Nu is het ook nog belangrijk om te kijken naar de bereikbaarheid van de goot. Als je achter je huis bijvoorbeeld een veranda hebt, dan is het vaak lastiger om een ladder te plaatsen. Meestal is onze vakman in dat geval langer bezig en zal ook de prijs van het schoonmaken dakgoten een stukje hoger uitvallen. Dit is ook het geval als je een aanbouw of een serre hebt. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw plaatselijke situatie. De kosten van reinigen goot schoonmaken zijn dus van verschillende factoren afhankelijk.

Samen met de buren de dakgoot schoon laten maken

Samen met de buren een afspraak maken is altijd handig en scheelt je sowieso heel wat euro’s. Ben je nog benieuwd naar wat concrete bedragen als het gaat om schoonmaken dakgoten? Is jouw dakgoot niet langer dan 6 meter, dan kom je op ongeveer 50,-. Is de goot wel hoger, reken er dan nog een keer hetzelfde bedrag bij. Als het gaat om de hoogte en we blijven onder de 10 meter, dan betaal je minder dan 75,-. Reken bij 30 meter op het dubbele van dat bedrag. Kunnen we jouw dakgoot goed bereiken, dan betaal je een gemiddelde prijs. Is het echt heel lastig en is er zelfs een hoogwerker nodig, reken dan op ongeveer 200,-.

Waarom Zoofy?

Jij wilt binnenkort je dakgoten laten reinigen? Je schakelt hier het liefst een vakman voor in? Dan ben je bij Zoofy precies aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk een ervaren en professionele vakman voor de deur hebt staan. Wij zorgen ervoor dat jij niet zelf op zoek hoeft naar de beste specialist voor schoonmaken dakgoten. Bij Zoofy betaal je géén voorrijkosten!

Al die telefoontjes en al dat zoeken kosten je vaak veel tijd. Dat nemen wij graag van jou wege. Via Zoofy maak je in een paar muisklikken duidelijk wat je wensen zijn. Je kan zelfs aangeven of het wel of niet om een spoedklus gaat. De gewenste vakman komt wanneer jij dat wilt. Uiteraard is het ook belangrijk dat je al je gegevens vermeldt, zodat het duidelijk is op welk adres de dakgoot schoongemaakt moet worden. Voor dakgoot schoonmaken ben je bij ons precies aan het juiste adres. Zo heb jij voorlopig geen omkijken naar je goot en hoef je ook niet bang te zijn voor vervelende lekkages en hoge kosten. 

Boek nu een loodgieter

Zo moet je zelf je dakgoot schoonmaken, bekijk het stappenplan

De dakgoot schoonmaken is een klusje wat wel eens vaker vergeten wordt, maar het is zeker niet onbelangrijk! Als je de dakgoten niet meer goed doorstromen kun je overstromingen of zelfs lekkages krijgen. Maak hem daarom het liefst minimaal een keer per jaar goed schoon.

Als je een huis huurt, moet je ook je dakgoot schoonmaken. Dit hoort namelijk bij het normale onderhoud dat je moet plegen en is vaak een verantwoordelijkheid van de huurder. Niet van de verhuurder. Tenzij dat apart is afgesproken. Ga je zelf je dakgoot schoonmaken? Lees dan verder.

Welk gereedschap heb ik nodig?

 • Emmer
 • Ladder
 • Kunststof schep
 • Borstel
 • Tuinslang
 • Schuurspons
 • Staalborstel

Zelf je dakgoot schoonmaken in 8 stappen.

 1. De gootsteen kan je het beste schoonmaken op een droge dag.
 2. Zorg ervoor dat de ladder stevig staat en leun niet opzij als je op de ladder staat.
 3. Verwijder alle bladeren uit de dakgoot met de kunststof schep.
 4. Kan je er niet goed bij? Verschuif de dakpannen een klein beetje.
 5. Haal de borstel door de gootsteen, zodat alles goed weg is. Hiervoor kan je ook een tuinslang gebruiken.
 6. Verwijder het hardnekkige vuil met een schuurspons of staalborstel,
 7. Leg de dakpannen weer netjes terug.
 8. TIP! Maak je dakgoot minimaal één keer per jaar schoon.

Elk huis heeft meerdere dakgoten die het regenwater dat op je dak terechtkomt afvoeren via je regenpijp. Door het jaar heen kan er aardig wat viezigheid in de goten terechtkomen, denk hierbij aan mos, takjes bladeren en vuil die vaak de grootste boosdoeners zijn. Als het vuil zich gaat ophopen kan het hemelwater niet meer goed worden afgevoerd met veel gevolgen van dien. Het water zal op het dak blijven liggen, stroomt op ongewenste plekken naar beneden of gaat zelfs door het dak heen lekken. Om deze situaties te voorkomen kun je de dakgoot het beste jaarlijks een schoonmaakbeurt geven.  Wil je toch liever niet zelf je dakgoot schoonmaken? Ga dan gemakkelijk en snel naar Zoofy.nl en plan een afspraak in! We kunnen je helpen door heel Nederland. 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach