Regel nu jouw keukenspecialist

Keukenblad op maat

Vanaf €59 per uur incl. btw

De bovengenoemde prijs is exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Op zoek naar een keukenblad op maat? Boek direct een keukenspecialist die jouw nieuwe keukenblad kan plaatsen. Geen gedoe met offertes of voorrijkosten. Vanaf €55,- per uur boek je een keukenspecialist.

Regel nu jouw keukenspecialist
8 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Regel eenvoudig een keukenspecialist via Zoofy

Installeren van je keukenblad via Zoofy

De uitstraling van een keuken staat of valt met je keukenblad. En dat is lang niet alles. Een keukenblad is pas functioneel als het kras-, hitte- en slijtagebestendig is en makkelijk te onderhouden is. Bij grote ketens vind je dikwijls een enorm aanbod aan keukenbladen in standaardafmetingen terug. Heeft jouw keuken buitengewone afmetingen of kan je je smaak niet vinden tussen de alledaagse aanrechtbladen? Schakel de vakmannen van Zoofy in voor de professionele plaatsing van een keukenblad op maat. In onderstaand artikel lees je meer over de werkwijze om een keukenblad te vervangen en welke kosten hiermee gepaard gaan.

De voordelen van een keukenblad op maat

Een keukenblad op maat biedt je tal van interessante voorwaarden:

 • Uniek: Heb jij voor een op maat gemaakt keukenblad gekozen? Dan ben je zeker van een origineel ontwerp dat niemand anders heeft.
 • Onbeperkte opties: Wanneer je een standaard keukenblad aanschaft moet je kiezen uit een aantal basiskleuren, -materialen en -ontwerpen. Kies je ervoor om een aanrechtblad op maat te laten maken? Dan is absoluut alles mogelijk! Of je nu houdt van een kunststof keukenblad in een mintgroene tint of van een blad gemaakt uit diverse houtsoorten, onze vakmannen klaren de klus!
 • Afwijkende vormen mogelijk: Een standaard aanrechtblad wordt logischerwijze ook alleen in standaardafmetingen gemaakt. Is jouw keuken een beetje kleiner dan de gemiddelde of heb je net een heel grote keukenblok? De afmetingen kies je helemaal zelf.

Aanrechtblad op maat: Zelf aan de slag of beter uitbesteden?

Het plaatsen van een keukenblad ziet er misschien helemaal niet zo moeilijk uit, toch is de werkelijkheid net iets anders. Het op maat snijden en correct plaatsen van een aanrechtblad vraagt om de nodige ervaring en vakkennis. Een foutieve uitvoering van dit karwei kan leiden tot ernstige problemen waarvan de herstellingen je daarna handenvol geld zullen kosten. De Zoofy schrijnwerkers beschikken over de nodige expertise en zijn bovendien ook uitgerust met al het benodigde materiaal om deze werkzaamheden tot een goed einde te brengen.

Kosten keukenblad plaatsen

De kosten voor een keukenblad te plaatsen kunnen niet zomaar op een-twee-drie weergegeven worden omdat ze door meerdere factoren beïnvloed worden:

1) Materiaal van het aanrechtblad

Het materiaal van je aanrechtblad op maat is de meest doorslaggevende factor voor je eindfactuur. Welk materiaal je best kiest, is in de eerste plaats afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en heeft uiteraard ook te maken met je budget en met je verwachtingen. We bespreken hieronder kort de meest gangbare materialen.

Kunststof keukenblad plaatsen

Wie op zoek is naar een aanrechtblad op maat zonder daarvoor al te diep in de geldbuidel te moeten tasten, gaat voor een kunststof keukenblad. Kunststof werkbladen zijn een pak goedkoper dan werkbladen in andere materialen, ze zijn beschikbaar in alle denkbare kleuren en ontwerpen en ze zijn ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Het grote nadeel aan dit materiaal is dat het niet hittebestendig is. Het is dus oppassen geblazen met warme potten en pannen!

Composiet keukenblad plaatsen

Een composiet aanrechtblad is een werkblad samengesteld uit kwarts, harsen en gerecycleerd graniet. Composiet werkbladen zijn oersterk en geven een chique uitstraling aan eender welke moderne of landelijke keuken. Een keukenblad vervaardigd uit composiet is hitte- en krasbestendig, hygiënisch en gaat heel lang mee. Je hebt de keuze uit ontelbare kleuren en soorten en er af en toe met een sopje overheen gaan, volstaat voor de schoonmaak. Minder positief aan dit materiaal is dat het niet tegen vlekken bestand is en dat bijtende middelen onmogelijk uit het keukenblad te verwijderen zijn. Vanwege zijn lange levensduur, is de prijs voor zo'n keukenblad eerder aan de hoge kant.

Houten keukenblad plaatsen

Hout staat voor sfeer en gezelligheid in een natuurlijk decor. Het is een tijdloos materiaal dat zich makkelijk laat combineren met alle interieurstijlen en de keuzemogelijkheden zijn enorm. Een houten keukenblad is goed betaalbaar maar vraagt wel regelmatig om een speciale behandeling. Jammer genoeg is hout niet waterdicht en ook niet kras- en hittebestendig.

Graniet keukenblad plaatsen

Graniet is een populair materiaal dat klasse en elegantie uitstraalt. Het is uiterst duurzaam, stoot-, en slijtvast en goed bestand tegen de hitte. Speciale behandelingen zijn essentieel voor het behoud van een graniet keukenblad en het is niet opgewassen tegen de invloed van bijtende middelen. De prijs loopt gelijk met deze van een composiet keukenblad.

2) Keukenblad vervangen of niet?

Moet onze werkman enkel een nieuw keukenblad plaatsen of dient het oude eerst verwijderd te worden? In sommige gevallen is het beschadigen van de achterwand onvermijdelijk tijdens het weghalen van het oude keukenblad en dien je dus rekening te houden met extra kosten voor het herstel of de vervanging van deze wand. Een keukenblad vervangen kost onze vakman meer tijd dan een keukenblad plaatsen in een nieuwe keuken en dat zie je terug aan de totaalprijs.

3) Dient het keukenblad op maat gemaakt te worden?

Is je aanrechtblad reeds op maat gemaakt in een speciale winkel of wens je een beroep te doen op onze meubelmaker voor deze klus? Een volledig keukenblad op maat maken kost vanzelfsprekend meer tijd dan alleen maar een keukenblad plaatsen en voor deze extra werkuren betaal je.

4) Garantieperiode en -voorwaarden

Is er schade berokkend aan je woning tijdens de werkzaamheden? Van hoeveel jaar garantie kan je profiteren voor het plaatsen van een keukenblad? Des te beter de garantie, des te hoger de prijs.

5) De werkuren

Het aantal werkuren houden rechtstreeks verband met de complexiteit van de uit te voeren klus (zoals hierboven besproken). Hoe meer werkuren onze klussers nodig hebben, hoe hoger de kosten voor het plaatsen van een keukenblad.

6) De grootte van het keukenblad

Hoe groter je keukenblad, hoe meer materiaal je nodig hebt en hoe meer tijd er nodig zal zijn voor de vakkundige installatie ervan.

Gemiddeld kost de aanschaf van een keukenblad tussen € 150 en € 300. Voor de installatie zelf dien je een prijskaartje tussen € 150 en € 600 in acht te nemen en per extra benodigd gat in het keukenblad, betaal je zo'n € 50 tot € 100. Deze prijzen zijn inclusief btw. Bij Zoofy boek je een keukenblad op maat voor €55,- per uur. 

Zoofy voordelen

Besparingsvoordelen

 • Wij kennen geen voorrijkosten: De kost voor het transport tussen de bedrijfshal of het magazijn en het adres van de klant, wordt door de meeste Nederlandse klusbedrijven aangerekend onder de noemer "Voorrijkosten". Bij Zoofy nemen we deze kosten zelf voor onze rekening. Hierdoor spaar je je een mooi bedrag uit.
 • Vaste uurtarieven: Van zodra je een klus aanvraagt bij ons, word je op de hoogte gesteld van het vaste uurtarief. Op deze manier kom je later niet voor verrassingen te staan en kan je de uitgaven voor het plaatsen van een keukenblad onmiddellijk in je budget inplannen.

Gemaksvoordelen

 • Eenvoudige werkwijze: Bij Zoofy verlies je geen uren tijd om een klus te reserveren. Vul het online aanvraagformulier in en geef hier snel en eenvoudig aan om welk karwei het precies gaat, wanneer je beschikbaar bent en wanneer je graag hebt dat er iemand bij jou langskomt. Telefonisch contact opnemen is uiteraard ook altijd mogelijk.
 • Fantastische verzekeringen: Hebben onze medewerkers aantoonbare schade aan jouw woning aangericht tijdens de werkzaamheden? Geen nood, bij ons ben je tot maar liefst € 2,5 miljoen verzekerd! Ben je het slachtoffer geworden van ernstige nalatigheid? Informeer ons zo snel mogelijk en maak gebruik van de "Komt goed" verzekering. Wij sturen je een vakman om de klus naar tevredenheid uit te voeren.
 • Kwaliteit gegarandeerd: Vooraleer wij besluiten om een vakman in dienst te nemen, wordt hij aan een grondige screening onderworpen. Zo zijn al onze klanten steeds zeker van de allerbeste kwaliteit.
 • Vlotte en flexibele service: Wij zijn werkzaam in heel Nederland en hebben altijd wel een vakman beschikbaar bij jou in de buurt. Past het niet voor jou als wij 's morgens langskomen en reserveer je daarom graag een werkman in de namiddag? Ons team schikt zich met plezier naar jouw persoonlijke noden.
 • Spoedservice beschikbaar: Is het plaatsen van je keukenblad echt heel erg dringend en kan je geen paar dagen meer wachten? Boek een zogenaamde "spoedklus" en onze werkman komt dezelfde dag nog bij jou langs.
 • Betalen zonder zorgen: Ben jij helemaal vertrouwd met het moderne betaalplatform iDeal of heb je inmiddels een account bij Tikkie? Bij ons kan je met beiden snel en eenvoudig betalen. Betaal jij liever met een standaard debet- of kredietkaart of via een gewone bankoverschrijving? Dat kan natuurlijk ook altijd.


Ben je op zoek naar een betrouwbaar klusbedrijf om jouw keukenblad op maat te plaatsen? Vertrouw op de professionele dienstverlening van de Zoofy vakmannen en laat je verrassen door de sublieme resultaten!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach