Regel nu jouw keukenspecialist

Afzuigkap installeren

Vanaf €149 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4347 keukenspecialisten in jouw regio

Een goede afzuigkap is onmisbaar in elke woning. Schakel een klusjesman in voor een vakkundige installatie. De kap komt dan op de juiste hoogte te hangen wordt op een correcte manier aangesloten. Maak direct een afspraak voor het moment dat jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw keukenspecialist
153 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Afzuigkap installeren door een keukenspecialist

Door een inbouw afzuigkap aan te sluiten worden geurtjes, stoom en vet afgevoerd tijdens het koken. Daarnaast is niet het enige voordeel dat vervelende geurtjes worden afgevoerd, maar is het gebruiken van een afzuigkap gezonder voor je lichaam. De schadelijke stoffen die vrijkomen bij het bakken en braden worden afgevoerd, waardoor deze stoffen niet meer ingeademd kunnen worden. Op deze manier maakt een inbouw afzuigkap een zeer belangrijk deel uit van de keuken. Maar wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen en installeren van een afzuigkap? Wat zijn de gemiddelde kosten van het plaatsen van een afzuigkap? Daar wordt in dit artikel verder op ingegaan.

Kosten afzuigkap monteren

Het installeren van een afzuigkap is een lastige klus die nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Daarom is het sterk aan te raden om een ervaren vakman in te schakelen voor het uitvoeren van de klus. Op een specialistische en nauwkeurige wijze zal de afzuigkap worden aangesloten op een luchtkanaal. Bovendien kan een specialist ervoor zorgen dat de afzuigkap mooi zal worden geplaatst in de kast van je keuken, waardoor het goed is weggewerkt. Zo zal je zeer weinig zien van de geplaatste afzuigkap in je keuken.

Er zijn verschillende prijzen verbonden aan het plaatsen van een afzuigkap. Verschillende vakmannen vragen verschillende prijzen. Bovendien wordt bij het samenstellen van een prijsvoorstel rekening gehouden met zaken zoals de afmetingen en het gewicht van de afzuigkap en de keuken, de afvoer van de afzuigkap, eventuele ledspots in de keuken en of het plaatsen van de afzuigkap een makkelijke of lastige klus zal zijn in de keuken. 

Afzuigkap installeren

Boek nu een klusjesman

Wat kost een een afzuigkap installeren

Hieronder vind je een kostenoverzicht voor de kosten van afzuigkap installeren.

Werkzaamheden Kosten
De afzuigkap monteren    70 euro - 150 euro
Het monteren en vervangen    125 euro - 200 euro
Het aanschaffen van de inbouw afzuigkap    150 euro - 1000 euro
De koolstoffilters    15 euro - 200 euro
De recirculatie set    50 euro - 100 euro

 

De afvoer bij afzuigkap installatie

Wanneer er een prijs wordt bepaald voor het inbouwen van de afzuigkap, moet er rekening worden gehouden van de afvoer. Wanneer er een prijsvoorstel wordt gemaakt, zal er een specialist langs moeten komen om te komen kijken en de situatie goed in te kunnen schatten. Op deze manier kun je voorkomen dat je voor een hogere prijs komt te staan dan dat je van tevoren had verwacht. Het is mogelijk om op drie verschillende wijzen lucht van een afzuigkap in de keuken af te voeren. Zo kun je een recirculatie afzuigkap aansluiten, een centraal afzuigsysteem of een luchtafvoer. Welke variant van luchtafvoer de specialist adviseert, hangt af van wat de situatie is in de huidige keuken van jouw woning.

De luchtafvoer bij afzuigkap installatie

In verschillende woningen wordt ervoor gekozen om de afzuigkap te laten aansluiten op een luchtafvoer. Er zijn hierbij twee mogelijkheden. Zo kun je de vrijgekomen fijnstof af laten voeren aan de hand van een gat of aan de hand van een dakdoorvoer. Het gat zal in de gevel worden gemaakt. Wanneer je graag het beste van het beste wilt wat betreft de luchtafvoer van de afzuigkap, dan is het zeer aan te raden om een dakdoorvoer door een specialist te laten maken. Een specialist is ervan op de hoogte hoe een goede luchtafvoer moet worden aangelegd, wat de juiste dikte is van de benodigde buizen voor de luchtafvoer, et cetera. Als het aanleggen van de luchtafvoer op de verkeerde wijze gebeurd, zal er binnen de kortste keren geluidsoverlast optreden.

Wanneer je ervoor kiest om de afzuigkap aan te laten sluiten op een gevel is het van belang dat je je realiseer dat hiervoor wettelijke regels gelden. Zo is het wettelijk vastgesteld dat je je buren niet zomaar onrechtmatig mag hinderen. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw kookluchten terechtkomen bij de buren, is er wel sprake van onrechtmatig hinderen van je buren. Dit is dan ook wettelijk niet toegestaan.

De prijs die je moet betalen voor het uitvoeren van de klus door de vakman hangt af van de tijd dat de specialist nodig heeft om de luchtafvoer te plaatsen. Bovendien wordt de tijd dat de specialist bezig is met de materialen verzamelen die benodigd zijn voor de klus ook mee gerekend.

Een recirculatie afzuigkap aansluiten

Wanneer er geen luchtkanaal in je woning aanwezig is én je niet wilt dat er een gat wordt gemaakt in de gevel of in het dak, dan kun je ervoor kiezen om een recirculatie afzuigkap te aan te laten sluiten. Daarnaast kan het voorkomen dat er geen gat in de gevel of in het dak mag worden gemaakt volgens het huisreglement van de Vereniging van Eigenaren. In dat geval is een recirculatie afzuigkap een goede oplossing, omdat het over een koolstoffilter beschikt. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat de fijnstof en geurtjes in de keuken zullen worden afgevoerd en gezuiverd. Op deze manier wordt door de recirculatie afzuigkap schone lucht uitgestoten. Het is van belang dat er rekening wordt gehouden met het vervangen van de koolstoffilter. Dat is een taak die minimaal één keer per jaar zal moeten worden uitgevoerd. Niet alleen is het gezonder voor je, maar ook zal de inbouw afzuigkap zo beter kunnen functioneren.


Vaak moet er voor het installeren van een recirculatie afzuigkap eerst een luchtafvoer voor de afzuigkap worden omgebouwd. Als je niet goed weet hoe je hierbij te werk moet gaan, is het aan te raden om advies te vragen aan een vakman. De specialist zal dit in rekening brengen bij het vaststellen van de rekening. Een vakman heeft alleen een complete recirculatieset en koolstoffilters nodig voor de klus. Wat de vakman precies nodig heeft, hangt af van de afzuigkap die wordt geplaatst. Een koolstoffilter wordt voor de motor geplaatst door de vakman. Wanneer een koolstoffilter niet genoeg is om de luchtafvoer inbouw afzuigkap te kunnen ombouwen naar de recirculatie afzuigkap, dan zal de vakman ervoor kiezen om nog een tussenstuk te plaatsen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de afzuigkap de lucht niet alleen maar zal afvoeren, maar ook de schone lucht terug in de kamer zal blazen.

Kortom zal de prijs van de recirculatie afzuigkap afhangen van verschillende zaken. Zo zal de prijs afhangen van wat de prijs is van de inbouw afzuigkap die geplaatst moet worden, wat voor set je nodig hebt (of je een complete set nodig hebt of alleen maar koolstoffilters), of je zelf de set gaat plaatsen of dat je hiervoor een vakman inschakelt en het inschakelen van een vakman voor de klus.

Een centraal afzuigsysteem

Wanneer je in een appartementencomplex woont of in een flat, is het verstandig om even te controleren of er sprake is van een centraal afzuigsysteem. Wanneer dat het geval is, is het alleen toegestaan om een afzuigkap te plaatsen die niet over een motor beschikt. Vaak is er in nieuwbouwwoningen sprake van een centraal afzuigsysteem.

Een vakman zal de afzuigkap aan gaan sluiten op de mechanische ventilatie van de woning. Het plaatsen van een afzuigkap die niet over een motor beschikt, is een stuk voordeliger. Daarnaast maken de afzuigkappen zonder motor een stuk minder geluid. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met het feit dat een inbouw afzuigkap die niet over een motor beschikt alleen maar kan werken wanneer er sprake is van een centraal afzuigsysteem. Wanneer dat niet het geval is, is een motor noodzakelijk om de afzuigkap goed te laten functioneren.

Boek nu een klusjesman

Een afzuigkap inbouwen in een nieuwe keuken of in de huidige keuken

De prijs die wordt vastgesteld voor het installeren van een inbouw afzuigkap hangt af van of je de afzuigkap laat installeren in een nieuwe keuken of in de huidige keuken. Wanneer er sprake is van een bestaand afvoerkanaal, is het verstandig om de afzuigkap daarop aan te laten sluiten. Op deze manier zal de vakman een wat minder hoge prijs rekenen voor het uitvoeren van de klus. Er hoeft in dat geval geen een volledig nieuw afvoerkanaal aan te worden gelegd, wat een stuk goedkoper is. Wanneer je op dit moment al over een inbouw afzuigkap beschikt en je alleen maar de kap wilt gaan vervangen, dan kan het voorkomen dat de kast aangepast moet worden. De vakman zal ervoor zorgen dat de kast wordt aangepast, zodat de afmeting van de inbouw afzuigkap erbij past. Het is namelijk mogelijk dat de afmetingen van de vroegere inbouw afzuigkappen afwijken van de inbouw afzuigkappen die tegenwoordig worden geproduceerd.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach