Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je Dakdekker bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle Dakdekker klussen

Kun je je klus niet vinden? Bestel je dakdekker per uur.

dakdekker per uur

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct een top Dakdekker?

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze Dakdekkers

4.6/5 sterren gebasseerd op 6571 reviews

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Dakdekker (met spoed) nodig?

Een lekkage aan het dak of een kapotte dakgoot? Voor deze klussen wil je het liefst zo snel mogelijk een professionele dakdekker ter plaatse hebben. Wij helpen je graag om voor de meest voorkomende dakklussen snel een goede vakman te vinden.

Tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van bitumen dakbedekking maar het begon ooit vooral met rieten daken. Sinds de middeleeuwen worden deze niet meer gebruikt in steden in verband met de risico's op brandgevaar. Een goede bescherming van je dak is essentieel om lekkages te voorkomen. Simpelgezegd beschermt het je woning tegen slecht weer. Het soort dakbedekking dat je kiest bepaalt natuurlijk ook in grote mate de uitstraling van de woning. Naast veelgebruikte materialen als dakpannen en bitumen wordt steeds vaker ook metaal, zink, EPDM en andere soort kunststof in toenemende mate gebruikt. Riet en leien pannen zie je steeds minder als huidige dakbedekking.

Zoofy heeft de afgelopen jaren een groot landelijk netwerk opgebouwd van betrouwbare vakmensen die jou kunnen helpen bij uiteenlopende klussen. Is het huidige dak aan vervanging toe dan ben bij ons aan het juiste adres. Dat kan voor compleet nieuwe dakbedekking voor hellende daken maar ook wanneer je slecht een deel van het dak wil vernieuwen.

Binnen de opleiding tot dakwerker zijn er verschillende richtingen die je op kan gaan. Op deze manier kan een vakman zich specialiseren in het dekken van een dak. Of tijden de opleiding specialiseer je je verder in riet, kunststof en bitumen, dakpannen en metalen daken. De opleiding heeft een niveau twee en drie opleiding. De opleiding duurt ongeveer drie jaar.

Dakbedekking is er vooral om te zorgen dat neerslag (regen, sneeuw enz.) het huis niet binnen komt. Simpel gezegd: een lekkage aan het dak moet voorkomen worden. Een vakkundige dakdekker zorgt er ook voor dat het niet tocht in huis. Naast deze taken bestaan de werkzaamheden uit reparaties aan het dak, voor het vervangen of plaatsen van dakpannen, dakgoot of de regenpijp en wordt hij ook betrokken bij de nieuwbouw van huizen. Een dakdekkersbedrijf bekijkt dan wat er moet gebeuren voor ze dakbedekking leggen. De echte vakman kan op alle soorten daken uit de voeten, of het een schuin of plat dak is maakt niet uit. Eigenlijk alles aan het dak zodat jij prettig in je huis kan wonen. Ook kunnen zij werk aan de schoorsteen verrichten. Bijvoorbeeld wanneer je vogelwering wilt laten plaatsen.

Een beginnend zelfstandig dakwerker vraagt doorgaans 40 euro per uur (excl. Btw). Een meer ervaren collega kan iets hoger gaan zitten. Zijn tarief gaat dan al snel richting de 60 euro. Voor grote projecten maak je vaak van tevoren een afspraak over een totaalprijs. Bij het aanleggen van nieuwe dakbekleding hanteren veel dakdekkersbedrijf een prijs per vierkante meter (per m2).

Het zou kunnen zijn dat de verzekering bij een lekkage de schade vergoed. Stormschade wordt vergoed als er minimaal windkracht 7 gemeten is. Bij een lekkage heb je te maken met twee verschillende soorten verzekeringen. De inboedelverzekering en de opstalverzekering. Per verzekeraar is het verschillend of ze de schade wel of niet vergoeden.

Voor ons is het belangrijk dat onze vakmannen hun vak goed verstaan en uitvoeren. Recensies zijn belangrijk voor een vakman. Op onze website kun je iemand bestellen voor alle soorten dakklussen. Ook wanneer je met spoed iemand nodig hebt. Wanneer je haast hebt kan dat namelijk vaak al voor dezelfde dag. Let wel op: bij harde wind of regen gaan dakdekkers niet het dak op. Ook moeten ze vaak met twee man werken. Anders zijn ze bij een ongeluk niet goed verzekerd.

Waar kun je een beroep op ons doen?

Wij zijn landelijk actief. Dus ook in Amsterdam, Rotterdam en de rest van de Randstad. Maar ook in steden zoals Enschede, Den Bosch, Arnhem en Nijmegen staan wij 24 uur per dag 7 dagen per week voor je klaar.