Regel nu jouw dakdekker

Bitumen dakbedekking

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1100 dakdekkers in jouw regio

Laat je bitumen dakbedekking aanleggen door een dakdekker van Zoofy. Via Zoofy boek je eenvoudig een vakman uit je eigen regio. Hierdoor betaal je géén voorrijkosten. In verband met de veiligheid werken dakdekkers vaak met 2 man. Het aangegeven tarief is op basis van 1 persoon.

Regel nu jouw dakdekker
13 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Bitumen dakbedekking aanleggen

Als je je dakbedekking van je plat dak wilt vernieuwen, dan zal je kunnen kiezen uit verschillende opties. Overweeg jij om een bitumineuze dakbedekking te laten plaatsen? Dan zal je vast wel benieuwd zijn naar meer informatie. Hieronder ontdek je meer over de bitumen dak vervangen kosten en de voordelen!

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen werd het eerst gebruikt om schepen waterdicht te maken. Tegenwoordig vind je het vooral terug op platte daken als dakbedekking. Bitumen, ook wel dakleer, ontstaat tijdens de productie van ruwe olie en wordt vooral vaak gebruikt, omdat het tal van nuttige eigenschappen heeft. Het is waterdicht, sterk, enzovoort.

Als je kiest voor bitumen, dan zijn er twee opties. Je kan kiezen voor bitumen met APP (Atactisch polypropyleen) dat betekent dat het bewerkt is met een elastisch kunststof. Dit maakt het soepeler en nog buigzamer. Als je hiervoor kiest dan zal het nog beter bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en dus nog minder onderhoud nodig hebben.

De tweede optie is SBS (Styreen Butadieen Styreen) dit soort bitumen is ook erg buigzaam en heeft vooral een grotere kleefkracht. Door deze kleefkracht zal de kans op lekkages aanzienlijk verminderen. Het nadeel is dat het niet uv-bestendig is. Daarom wordt het vaak afgewerkt met een coating.

Is bitumineuze dakbedekking voor jou de beste keuze?


Als je op zoek bent naar dakbedekking voor je plat dak, dan zal je uit verschillende materialen kunnen kiezen. Is dit type dakbedekking voor jou de beste keuze?

Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen voordelen. Bitumen is een goede keuze als je op zoek bent naar een stevige dakbedekking die erg waterdicht is. Het is over het algemeen een goede keuze, maar de dakbedekking levensduur is wel minder lang dan die van de meeste andere soorten. Bovendien zien bitumen er niet altijd erg verfijnd uit.

Als het uitzicht van de dakbedekking erg belangrijk is, dan is EPDM dakbedekking een goede keuze. Deze dakbedekking is wél uv-bestendig en gaat erg lang mee. Het nadeel is dan wel dat je meer zal betalen. Of bitumen voor jou de beste keuze is, zal dus vooral afhangen van je budget en je eigen smaak.

Hoe wordt dakleer geplaatst?


Hoe gaat de dakdekker te werk bij de plaatsingt? Allereerst zal hij je dak schoonmaken. Nadien wordt het dakleer uitgerold totdat je volledige dak bedekt is met dakleer. Het overtollige materiaal wordt vervolgens weggesneden. De dakdekker zal daarna de bitumen dakbedekking op je dak branden. Dit is geen makkelijke klus en vraagt veel precisie. Bovendien kan het erg gevaarlijk zijn, want er wordt gebruik gemaakt van een brander en als je hier geen verstand van hebt, kan dit nare gevolgen hebben.

dakleer/ bituemen dakbedekking plaatsen

Als laatste stap zal de dakdekker met een aandrukroller over de bedekking gaan, om zo alles mooi op elkaar te laten aansluiten. Als je kiest voor zelfklevend dakleer, dan zal je het niet moeten branden. Dit soort dakbedekking is aangeraden als je het zelf wilt plaatsen. Toch is het belangrijk om te weten dat het zelfklevende minder goed hecht dan bitumen die je met een brander bevestigt. Houd hier dus rekening mee!

Levensduur dakbedekking verlengen?

Bitumen heeft niet de langste levensduur van alle dakbedekkingssoorten, maar er zijn wel manieren waarop je er zelf voor kan zorgen dat je dakleer langer meegaat. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je je dak jaarlijks laat onderhouden. Na een tijdje kunnen er algen en mossen op je dak komen. Als je dit niet op tijdig laat verwijderen, dan kan dit de dakbedekking beschadigen.

Een andere manier om je bitumen dakbedekking langer goed te houden, is door een groendak te laten aanbrengen bovenop de dakbedekking. Een groendak is niet alleen mooi, maar kan de levensduur van je dakbedekking uitrekken tot wel 60 jaar. Al de kruiden, planten en bomen zorgen voor een extra isolerende laag, waardoor je ook geld uitspaart op je energierekening. En er is nog een voordeel: als je kiest voor een groendak dan kan je bij sommige gemeenten genieten van een extra subsidie! Als een groendak niets voor jou is, dan kan je ook kiezen voor kiezels. De kiezels zullen in dat geval dezelfde werking hebben als het groendak.

Wat zijn de bitumen dak vervangen kosten?

Als je graag bitumen als dakbedekking wilt, dan zal je waarschijnlijk benieuwd zijn naar de kosten. Belangrijk om weten is dat de kosten van een dakbedekking uit dakleer afhankelijk is van de plaatsing. Dakleer kan namelijk op de oude dakbedekking geplaatst worden, maar je kan er ook voor kiezen om je oude dakbedekking eerst te laten verwijderen en vervolgens bitumen te plaatsen. Totale vernieuwing is vooral aangeraden als je je dak wilt laten isoleren of als er al teveel lagen dakleer aanwezig zijn. Hieronder geven we je een indicatie van de prijzen inclusief plaatsing en btw!

Bitumen dakbedekking Kosten
Nieuwe dakbedekking  45 tot 55 euro per m²
Renoveren van het oude dak  75 tot 85 euro per m²

Zelf dakbedekking plaatsen of laten doen?

Het plaatsen van dakbedekking op een plat dak is minder moeilijk en gevaarlijk, dan het plaatsen van dakbedekking op een hellend dak. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen het zomaar kan. Bij dakbedekking is het erg belangrijk dat de plaatsing juist gebeurt. Als het verkeerd geplaatst wordt, dan kan je last hebben van lekkages en andere narigheden. Bij twijfel doe je dus beter beroep op een ervaren dakdekker.

Bovendien is het plaatsen van dakleer enigszins gevaarlijk. Het dakleer wordt met een brander op het dak gebrand. Je moet dus écht weten wat je doet. Op vlak van veiligheid neem je beter nooit risico's!

De beste dakdekker vind je eenvoudig bij Zoofy

Heb jij twee linkerhanden? Laat dan dakleer plaatsen door een ervaren professional en bespaar jezelf een hele hoop frustraties! De juiste dakdekker vinden hoeft niet moeilijk te zijn, dat bewijst Zoofy! Al wat je hoeft te doen is je gegevens invullen en je wordt automatisch gekoppeld aan de beste vakmannen uit je buurt. Hierdoor hoef je zelfs geen voorrijkosten te betalen.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach